Főoldal Kritika és Értékelés Epizódkritika The New Normal és a Tökéletlen Kémia

The New Normal és a Tökéletlen Kémia

10
Oszd meg!

Korántsem ért még véget az első évad, tulajdonképpen a felénél járunk most. Nem sok minden változott a pilot óta, maximum annyiban, hogy sikerült árnyalniuk némelyik karakter személyiségén, és itt elsősorban a nagymamára gondolok. Korábban elég kiállhatatlan, “egymondatos“-nak tűnt, de most már egész szerethető. Sőt. Abban a részben amikor felcsap ingatlanügynöknek, és hangosan megkérdezi magától, ártatlan hangon, hogy tud-e picsaként viselkedni, az tipikusan a hangosan röhögős kategória volt. Utóbbiból amúgy keveset tud felmutatni a The New Normal, ellenben sokszor megmosolyogtat. Erre pedig sok vígjátéksorozat nem képes, holott pont ez lenne a céljuk.

The New Normal 001

Amiben viszont nagyon profi a The New Normal, az a meleg konfliktusok kezelése. Viszonylag hitelesen mutatja be a meleg pár életét, és ezt a viszonylagost azért teszem hozzá, mert a főhősök közötti kémia továbbra is egyenlő a nullával. Igaz, hogy néha adnak egymásnak a puszit, de alapvetően úgy viselkednek, mint két közeli barát. Nincs meg rajtuk az a “te vagy az életem szerelme” feeling. Nincs közöttük olyan vibrálás, mint például Kurt és Blaine között a Gleeben. David és Bryan tényleg olyan, mint két barát, és ez rosszat tesz ám a sorozatnak. És tegyük hozzá, egy meleg pár sem fekszik le úgy aludni, hogy amint ágyba érnek, mindkettő elfordul a másik irányba, aztán jó’éccakát. Gyanítom a heteró párok sem viselkednek így. Viszont, szerepelt egy részben Matt Bomer, mint Bryan korábbi pasija. Volt egy visszaemlékezős jelenet, na ott szerintem volt kémia. Ennyire számít az, hogy Matt Bomer és Andrew Rannels meleg, míg David alakítója – Justin Bartha – heteró? Ez nem kellene, hogy szempont legyen, Darren Criss sem a fiúkat szereti, mégis olyan hihetően alakítja a meleg pasit. Szóval a főhősök közötti kémia hiánya rányomja a bélyegét a sorozatra, de van egy olyan érzésem, hogy ennek talán többen örülnek, mint szomorkodnak miatta.

the new normal 003

Amiben viszont nagyon toppon van, az a meleg problémák hihető ábrázolása. Nagyon profin nyomják a témát, látszik, hogy Ryan Murphy az egyik készítő, aki szintén most lett apuka egy béranyától – Logan-baba karácsonykor érkezett, nagyon aranyos. Gondolom Murphy egy csomó személyes élményt beleírt a sorozatba, ami ettől közvetlenebbé és hihetőbbé vált. Sok mindent tártak fel, ami nem probléma a heteróknak, de hatalmas dilemma a melegeknek. Például vallás. Egy római katolikus, aki meleg, mehet egyáltalán templomba? Elmehet a párjával, a közös gyerekükkel? Apuka. Ha az egyik meleg apa inkább a női dolgokat kedveli, hogy fog kijönni a kisfiával? Esküvő. Összeházasodjanak egyáltalán a melegek? Szükség van-e rá? És még volt bőven ilyen, és ezeket annyira aranyosan és szerethetően adták át, hogy öröm volt nézni.

A tévében legtöbbször nem térnek ki arra a dolgokra, hogy miért nehéz egy kapcsolatot fenntartani, a meleg karakterek kimerülnek annyiban, hogy az egyik srác tagad, aztán megtörik, felvállalja, összejön a pasijával és boldogan élnek amíg … el nem telik x idő, a szenvedély lecsillapodik és elkezdődik  nagy büdös élet, amit, mi már nem láthatunk. Na valahol erről az időszakról szól a The New Normal, ezt akarják bemutatni minden előnyével és hátrányával együtt.

The New Normal 002

Természetesen nem csak a meleg pár körül forog az élet, Goldie is nagyon szórakoztató karakter lett idővel, és sokakkal ellentétben én még a kis Shaniat is megkedveltem. Aranyos az anya-lánya duó, volt egy csomó olyan közös jelenetük, ami nagyon édes volt. Amit viszont sajnálok, az a túl kevés Clay. És ezt nem – csak … – azért mondom, mert Jayson Blair nagyon dögös, hanem mert annyira jópofa karakter. Tipikus szőkenő csak pepitában, az ilyeneken pedig jókat tudok röhögni. Eddig bármelyik jelenetben tűnt is fel, az nagyon vicces volt.

Értékelés: 7/10
Szerethető és nagyon aranyos ez a sorozat, ami nagy meglepetésre viszonylag hitelesen mutatja be a melegek világát. A fő problémám azonban a főszereplők közötti kémia, ami tulajdonképpen nincs is. Persze, nem várom el azt sem, hogy úgy essenek egymásnak mint Brian és Justin a Fiúk a klubból-ban, mert az NBC mégiscsak network tévé. De örülnék azért ha látszana rajtuk – leginkább Daviden, – hogy ők igenis szerelmesek. És boldogok. És egy még boldogabb, nem hétköznapi de mégis hétköznapi család akarnak lenni. Mert így – bármennyire is jó a többi karakter, – kicsit olyan, mintha egy meleg srác a legjobb barátja úgy döntenének, akarnak egy közös kisbabát…

10 Hozzászólások

  • Még éppen szerkesztettem – le kellene állni arról, hogy túl hamar teszem közzé az anyagot :)

   hmm, ez ócska kifogásnak tűnik, de nem az, ha hibázok és szóltok mindig megköszönöm és áthúzom a hibás dolgot és kiírom a jót :)

 1. Szerintem félnek a készítők, hogy az átlagember gyomra nem venné be, hogy nagyon nyáladzanak a meleg karakterek, ezért még kicsit mellőzik a sorozatból ezeket a szálakat.

  • Ha a Gleenél be merték vállalni akkor ennél miért nem?Sokkal szerethetőbbé tenné őket hisz Kurt&Blaine esetében én pl. mindig ellágyulok a HETERO Darren Criss fátyolosan Kurtre néző tekintetétől.Ha neki ez megy akkor Justin Bartha is megerőltethetné magát 1 kicsit v. lehetett volna ezt a sorozatot rögtön az übersexy Matt Bomer-rel megcsinálni és én ESKÜSZÖM azonnal a sorozat legnagyobb fanja lettem volna és kistányér nagyságú szemekkel bámulnám a Tv-t izéé a laptopképernyőt minden egyes résznél. Cserkészbecsszavamra így lenne! :P

  • Igazat adok Miminnek, ha Darren Criss képes úúúgy nézni, hogy az ember majd elolvad, akkor Bartha is megerőltethetné magát.

   De ez miért ne tetszene az átlagembernek? Mi a baj azzal ha van egy meleg pár, akiről tényleg elhisszük, hogy ők egy meleg pár? Így teljesen hiteltelenné válnak.

   A célközönség pedig mindenütt ugyanaz: 18-49. Csak a CW vetít, hogy neki a 18-34 számít.

   És itt tényleg nem arról van szó, hogy állandóan izéljenek vagy smároljanak, hanem, hogy látszódjon, ők tényleg EGY pár, akik majd’ meghalnak azért, hogy szülők lehessenek. Mert annyira szeretik egymást. Bartha nézhetne egy kicsit szerelmesebben, és tök lehetne az interakció Bryan és David között.

   Az “átlagember” gyomrával kapcsolatban meg, aki homofób, eleve nem néz bele. Akinek minimális baja is van vele, úgyis elkapcsol az öt részenkénti egy meleg puszika miatt. És akkor mit kellene tenni? Ízlésesen kiszolgálni azokat, akik maradtak. ÚGy, mint ahogy Darren Criss teszi. El lehet elolvadni tőle :)

 2. Attól függetlenül, hogy szeretem ezt a sorozatot, pont az a bajom vele, hogy míg az első rész rettentő bájos és mosolyogtató volt egy-két nagyobb poénnal, addig a folytatásban a szórakoztatást feladták azért, hogy csináljanak egy olyan sorozatot, ami network tv-s viszonylatban körbejárja az alapvető meleg kérdéseket. Ezt egyensúlyban tartva is meg lehetne oldani, de sajnos nem sikerült. És hipp-hopp, így lett a meleg Hetedik mennyország…

 3. Igen, 18-49 a lényeg, persze… de ne mondjátok már, hogy csak én látom, hogy egy Glee esetében jellemzően inkább a 18-30-as korosztály az amelyik végignéz egy részt, és nem a 35-49 közötti.

  • Ezt igazából akkor lehetne megmondani, hogy melyik éri el jobban az általad említett korosztályokat, ha legalább a 18-34 év közötti adatokat közzé tenné a FOX vagy a Nielsen, de a Glee esetében ezzel nem dobálóznak, csak a CW-sek.

 4. Nekem is az a legnagyobb bajom az egésszel, hogy nem tudom elhinni, hogy egy a főszereplő páros szerelmes egymásba. Olyan érzésem van, mintha csak azért lennének együtt, mert anno megállapodtak, hogy te vagy a legjobb barátom, ha x évesen nem lesz senkim, akkor veled élem le az életem…
  Nincs meg a kémia, és ez sokat ront az összképen. Én mondjuk Darren mellett még megemlíteném az A fiúk a klubból sorozatból Gale Haroldot vagy Hal Sparkst is, mert ők is tudtak az érzelmes jeleneteknél úgy nézni a párjukat játszó színészekre, hogy elhitted nekik, hogy szeretik a srácot.

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here