Főoldal Hírek Downton Abbey – Február 10-től a Story 4 műsorán

Downton Abbey – Február 10-től a Story 4 műsorán

2
Oszd meg!

Kétség sem fér ahhoz, hogy a Downton Abbey az utóbbi évek legsikeresebb angol sorozata, mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy olyan rangos díjakat nyert már, mint a Golden Globe és az Emmy Díj, és az Egyesült Államokban a PBS csatornán kiemelt népszerűséget ért el. A Downton Abbey másik nagy érdeme az, hogy meglehetősen hamar beleitta magát a köztudatba, számos filmben és sorozatban tettek rá utalást, ami nem túl gyakori, hiszen nem sok futó széria sem szereti reklámozni valamelyik “vetélytársát”. De miről is szól ez az angol kosztümös sorozat? Íme, egy rövid ismertető a wikipédiáról:

Downton Abbey

A sorozat egy kitalált helyszínen játszódik Yorkshire-ben egy nagybirtokon, melynek neve Downton Abbey. A történet főszereplői az arisztokrata Crawley család és annak szolgálói. A brit történelem nagy pillanatainak a család életére hatást gyakorló mozzanatait sorakoztatják fel a sorozat egyes évadai. Egy ilyen nagy pillanattal kezdődik a sorozat első része, amelynek nyitó jelenetei az RMS Titanic elsüllyedése utána napon játszódnak. Az első évad az első világháború megkezdődésével ér véget. A második évad a háborúról, és spanyol nátha időszakáról számol be. A harmadik évadban a háborúk közötti időszakba és az írek önállósági küzdelmeibe nyerhetünk betekintést.

Ezidáig pedig arra vártam, hogy mikor érkezik már el ez a sikersorozat a hazai képernyőkre is. Nos, a várakozás véget ért, a Story 4 jóvoltából február 10-től minden héten nézhető lesz a széria, és remélhetőleg megszakítások nélkül elhozzák már a bemutatott három szezont. Őszinte leszek: mindenki szuperlatívuszokban beszél a sorozatról, és a történet, trailer alapján nekem is szimpatikus, ráadásul van benne meleg szál is, tehát nem is tehetek mást, mint hogy számoljam a napokat február 10-ig, amikor végre én is belenézhetek anélkül, hogy az angol akcentustól kettéállna a fülem és kegyelemért könyörögnék, majd rohannék az egérért hogy lekapcsoljam a förtelmes hangokat. Utóbbi persze magán vélemény, de tudjátok, engem az angol akcentussal ki lehet kergetni a világból. Egy szó, mint száz: febuár 10, Dowton Abbey, Story 4. Alig várom!

2 Hozzászólások

  1. Valóban kiváló sorozat! De az angol eredeti után a magyar szinkronos trailert hallva, az egész elveszti élvezeti értékének majd a felét. Hanghordozások, jelentéstöbbletek… elvesznek, a karakterek némileg kifakulnak. Aki kicsit is ért angolul ajánlom angol felirattal!
    Ettől a film kiváló, s persze kiváló, hogy végre a hazai közönség is láthatja. Mindenkinek (szinkronizáltan is) csak ajánlani tudom!

    • Lehet, hogy azok elvesznek, de a szinkron hozzáadhat egy egyedi színt, és így tényleg élvezhetik azok is, akik amúgy messziről elkerülik, pont amiatt, amit te élvezeti értéknek, én pedig irritáló hangoknak titulálok :)

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here