Főoldal Hírek Underemployed: Túlképzetlenek január 27től az MTV-n

Underemployed: Túlképzetlenek január 27től az MTV-n

10
Oszd meg!

Kevés olyan sorozat van, ami már a trailerjével elcsavarja a fejemet – érdemes csekkolni. Általában ezek a kapcsolatok nem is szoktak jól működni. Mert ha egy trailer annyira jó és szerethető képet fest le egy sorozatról, akkor illik gyanakodni arra, hogy kiragadták tizenkét rész néhány vállalható momentumát, és azt gyömöszölték össze két és fél percbe azért, hogy átverhessék a nagyérdeműt. És most erre a gyanakvásra ok is van, lévén az Underemployed annyira megbukott az Egyesült Államokban, hogy volt olyan premier rész, ami 230.000 nézőt hozott – így a kasza elkerülhetetlen. Vagy, ez is csak egy olyan “meg nem értett” széria lenne, ami nem találta meg a közönségét? Netán rosszul sikerült a promóció, nem volt felvezetés? Sok dolog lehet ám a háttérben.

underemployed_group_shot

De csacsogok itt össze-vissza, ahelyett, hogy a lényegre térnék. Az MTV Hungary bemutatja Túlképzetlenek (Underemployed) című sorozatát. Premier: január 27. És miről szól? Hát, a trailer mindent elárul. Röviden: az egyetem elvégzése után azt hihették övék lesz a világ, különösen Raviva, aki a búcsúbeszédet mondta az ünnepségen …. hogy aztán egy McDonaldsban dolgozhasson diplomával a zsebében. Igen, én pont emiatt várom ezt a sorozatot, mert a fiatalság olyan létformáját mutatja be, amiről kevés szó esik. Tudjátok, amikor végzünk a sulival, amikor nem vagyunk már diákok, de még igazából felnőttek sem, és keressük a helyünket a világban. Munkát keresünk, elképzeljük magunkat valahol, aztán a legnagyobb rémálom, hogy a Mekiben találhatjuk magunkat hirtelen – mint munkaerő. És tök jó, hogy erről az állapotról sorozat készül, még akkor is, ha ez MTV, és mindenütt negatív róla a kritika, és a nézettsége is a földbe állt.

Ami miatt én biztos nézni fogom az pont a történet. Én is abban a korban vagyok, hogy végeztem a sulival, és még keresem a helyem a világban, ergó, jó lesz olyanokat nézni a tévében, akik hasonló problémákkal küzdenek, mint én. És szerintem vagyunk még ezzel így néhányan. Aztán, majd kiderül minőségileg mit tud produkálni a sorozat, mert az, ha olyan problémákat vet fel, amik engem érdekelnek, még nem jelenti feltétlenül azt, hogy jó is lesz a végtermék. Mindenesetre én nagyon várom már a premiert, bízva benne, hogy jó lesz. Plusz, magyar fordítója sincsen, így bepróbálni sem tudtam eddig, úgyhogy, a pilotról mindenképp lesz majd kritika – még ebben a hónapban.

Underemployed - Tulkepzetlenek - MTV - Diego Boneta

Azt pedig már tényleg csak utolsó gondolatként teszem hozzá, hogy az egyik főszereplő Diego Boneta, aki … egyszerűen …. annyira …. :) De örülnék, ha kapna egy új sorozatot. Vagy mehetne a Glee-be, énekelni úgy is tud. Mindenesetre remélem nem itt látom utoljára Mexikó egyik büszkeségét.

10 Hozzászólások

  • Most, hogy mondod valóban. Végre, egy kreatív cím, ami reflektál is a legtöbb huszonéves problémájára…

 1. Pont pár hete néztem meg a pilotot, tervezem, hogy majd folytatom valamikor, mert nekem nagyon bejött.
  És ha már Diego Boneta, Tibi láttad a Rock Of Ages című filmet? Nem elég, hogy Diego főszereplő, de még énekel is, teljesen megvett kilóra az a film, imádom :DD

 2. nah ebbe belenézek.mikor láttam a promot az MTV-n jókat röhögtem. a téma amugy is közel áll hozzám.röviden: folyékonyan beszélek angolul angoltolmácsnak szerettem volna tanulni.de atán nem indult el a szak és fizetős is lett volna ugye…,mondtam hogy ok keresek munkát gyüktök pénzt és ujra jelnetkezek.ebből mi lett: másfél évig voltam munknélküli(nem pesten élek hanem egy kisvárosban)és most egy pizzériában dolgozok 14 órás műszakokban és a minimálbért sem keresem meg..és most örülhetek hogy van munkám..közben rájöttem hogy MO-n az angoltudás annyi mint a leesett mákszem.németül kéne tudni.elkezdtem tanulni de nekem nagyon nehéz az angolhoz képest és 14órás műszakokkal már nem volt energiám leülni még órákat németezni ugyhogy most ezt is jegelem…jó mi? szerintem is :P

  • off topic: wow, Kanka ez nem semmi. én most anglisztikát tanulok, de gondolkodom rajta, hogy abba hagyom. nem a nyelv miatt csak alapból nem olyan, amire számítottam meg őszintén szólva nincs is már energiám az egészhez, pedig imádom a nyelvet. mondjuk én tudok németül is, van felsőfokúm de némettel meg azért nem akarok semmit sem kezdeni, mert utálom az egészet.

  • Ez is off: Szomorúan olvasom, hogy neked sem jött be az élet – legalábbis, egyelőre. Végül is, ki tudja mikor jön el a fordulópont, egyszer meg el kell jönnie.

   Amúgy a pizzériákban tényleg nem fizetik meg az embert. Én is fél évig dolgoztam egyben, igaz, diszpécser voltam, túl sok dolgom sem volt. 12 órát fizettek, de 45 perccel korábban kellett menni, és 30 perccel később engedtek el. És nekem se jött ki a minimálbér, pedig azt a munkát még BP-n csináltam. Vidéken pedig még lejjebb vannak a bérek, HA van munka egyáltalán.

   Nem egyszerű, sajnos :(

 3. Anglisztikán énis erősen gondolkodtam.imádom a nyelvet mint állat de ez munkaerő piacon semmitse ér igy elég gáz hogy a folyékony angolom megtarthatom magamnak hobbinak..pff.Hát Tibi nekem ez a pizzéria nem votl tervben ez iylen “jelentkezek ugysem vesznek majd fel” dolog volt.jelentkeztem én tengernyi állásajánlatra különféle területekre és városokban de sehova sem vettek fel.ez most igy sikerült DE legalább van munkám…

 4. Nem Raviva mondja a búcsúbeszédet, és nem mekiben dolgozik, hanem fánkokat árul (amik végig szörnyen jól néznek ki), de igazából kb lényegtelen :) Tegnap fejeztem be az első és ezek szerint utolsó évadot, angolul. Nem volt rossz, sőt, néhány dolgot még komolyan is lehet venni a részekben, bár a végére elég idegesítő lett mennyire pofátlanul gátlástalanok tudnak lenni az amerikai “tinik”. Ez egy viszonylag pozitív értékelés. Csak gondoltam, biztos ami biztos alapon, leírom, hátha nem annak tűnne:) Szóval aki unatkozik vagy hasonlók, ajánlom:)

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here