Főoldal Oldal Blog Átalakítások + Legyen új design az oldalon?

Átalakítások + Legyen új design az oldalon?

14
Oszd meg!

¤  Okkal nem volt ma érdemi frissítés az oldalon, ugyanis a háttérben ténykedtem, méghozzá igen fontos dolgokat, fel is sorolom nektek mindjárt. Holnap viszont bepótoljuk a mai napi kimaradást, négy-öt bejegyzés kerül majd fél, úgy déltől kezdve, közöttük a várva-várt Pretty Little Liars DVD Borítók.

¤ Jeleztétek, hogy a Sorozatok Világa első és második száma online nem elérhető. Elviekben szereztem két linket, amikkel működnie kellene, és cseréltem is őket az oldalsávban is. Fogalmam sincs, hogy ezek a linkek meddig lesznek jók, de a letöltés funkcióval is áttekinthető a Magazin. Ha van valakinek egy jó tárhely tippje, vagy valami wordpress pluginos mód arra, hogy fel lehessen tölteni a Magazint egy biztonságos helyre, légyszíves ossza meg velem :) Addig is: 2012 Decemberi + 2012 Novemberi szám elvileg most már olvasható Online.

¤ Egy hét múlva, azaz 2013 január 13-án, vasárnap már olvasható lesz a Sorozatok Világa harmadik száma. Most a korábbiakhoz képest csökkentett lesz a tartalom, a karácsonyi forgatag és a közelgő vizsgaidőszak miatt az íróknak nem volt túl sok idejük foglalkozni a lappal. Éppen emiatt a februári szám is veszélybe került, de mindent elkövetek azért, hogy ne szűnjön meg a Magazin. Ha “csak” egy 15 oldalas kiadással, de akkor is jelentkezni fogunk. De ez még a jövő zenéje.

¤ És most az átalakításokról: Teljesen megújult a DVD Borítók menü, mivel Andris segítségével sikerült “3D Hatást” elérnem az eddigi borítókkal, azaz így már megnézhetitek azt is, miképp festenek a DVD Borítók, ha majd tokba teszitek őket nyomtatás után. Igen, még gyakorolnom kell ezt a “3D” formátumot, de majd idővel belejövök ebbe is. Íme, pár darab mutatóba:

Desperate-Housewives-DVD-Cover Glee-DVD-Cover 90210-DVD-Borito

¤ És ha már szóba kerültek a DVD Borítók: összegeztem a múltkori szavazást, amiben két kérdést tettem fel. A nagy többség szerintem olyan sorozatokhoz is készüljön borító, amit nem mutattak be Magyarországon, illetve, a szavazók 65%-a az eredeti címeket protezsálja, és nem a magyart. Viszont, a magyar címes szavazók is nagy számban képviseltették magukat, én pedig nem szeretnék cserben hagyni senkit, ezért döntésre jutottam. A legtöbb DVD Borító eredeti címmel készül majd el, kivéve, ha vállalható a magyar címe, mert akkor mindkettő verzió játszik. Példának okáért ha lesz Terra Nova DVD Borító, nem lesz ott az alcím, mint “Az új világ“. És nem leszek hajlandó “Született Szinglik” borítót sem készíteni ahhoz a Cougar Townhoz, ahol az összes szereplőnek párkapcsolata van. Viszont, az olyan sorozatoknál, ahol normális a magyar cím, ott két verzió fog elkészülni. Egy “Revenge” és egy “Bosszú“, természetesen ugyanolyanok lesznek majd, csak az egyik magyar, a másik pedig eredeti címes. Azt hiszem ez a legjobb kompromisszum, amit meghozhattam a témában. (a sorozatcímeket csak random sorolgattam ám, a kérdést, hogy mihez készüljön borító, Ti döntitek el, amikor gyorsasági versenyt rendezek Facebookon vagy itt, a hozzászólások között.)

¤ Végre, frissítettem a Háttérképnaptárat is, a 2012-es összegzőben például már június óta nem sikerült rendet tennem … ezentúl igyekszem arra is jobban odafigyelni :)

¤ Újabb sorozatokkal bővült a SOROZAT ABC menü. Már jó sok szériát összegyűjtöttünk, amiről szó esett az oldalon az elmúlt években, de ezt a számot természetesen igyekszem majd tovább bővíteni.

¤ Van két szuper új elit társoldalunk. Egyikük, az első magyar The Vampire Diaries rajongói oldal, a Vampire-D.Netaminek a megszületésénél amúgy jelen voltam, Lina lelkesen mutogatta annak idején a sablont MSN-en, és igazából nem is értettem, mire ez a nagy TVD mánia, amikor még be sem mutatták a sorozatot… :) -valamint Andris, Becky és Robi oldala, az ArrowFan.Org,

¤ Végezetül, jöjjön a Jolly Joker kérdés. Mint minden nagyobb dolgot az oldalon, ezt is veletek szeretném megbeszélni, hiszen ez így fair, én legalábbis úgy érzem :) Egy ideje azon gondolkodom, kell-e új design az oldalra. Sajnos engem idegesít, hogy lépten-nyomon a mystique témába futok, és ez annyira bonyolult egy theme, hogy átalakítani sem tudom annyira, hogy ne legyen felismerhető. Ezért kérdezlek titeket: Legyen új design az oldalon? Ha igen milyen? “Magazin-forma”? Ha van egy-két téma javaslatotok, szívesen látom.

Igazából megvannak a pro és a kontra érvek is a design váltás mellett. Ellene szól, hogy úgy érzem az oldal most harmonikus és könnyen áttekinthető. A design váltás mellett viszont az egyedi stílus, vagy a szükséges változatosság szólhat, viszont az ellene érv legerősebbjét kihagytam: rengeteg időt elvesz, amit más esetben cikkek írására, DVD Borító készítésére használnék fel. Ezért is érdekel a véleményetek, hogy merre induljunk el most :)

14 Hozzászólások

 1. Szia!

  Én imádom ezt a designt, nagyon igényes, harmonikus kinézetet ad az oldalnak, mert jól összedolgoztad a tartalmat a kerettel. Én nem nagyon járok hasonló oldalakon, igazából még sosem futottam bele ugyanebbe a designba, mióta ismerem az oldalt.

  Amellett vagyok, hogy MARADJON!

 2. Szerintem most nem kell design váltás. Épp elég “hajcihő” volt mostanában (is)az oldal körül, gondolok itt pl. a tárhelyváltásra, és az miatti leállásra…
  Kell egy kis állandóság. Igaz, hogy változni kell, mert, aki nem változik lemarad meg stb. De azért túlzásba sem szabad vinni.
  Most szeritem koncentrálj a tartalomra. Arra, hogy cikkeket írj, szavazásokat tegyél ki, meg DVD-borítókat gyárts… :D Természetesen te döntöd el, hogy mit csinálj, csak felsoroltam néhány példát… Most is itt van ez a “háttérmunka”, úgy érzem, rengeteg változás van folyton az oldallal, ami nem rossz, de egy szinten túl már zavaró.

 3. én örülnék a váltásnak is,mert jó rég ez van, megtérülne az az idő amit belefektetsz:)
  meg tényleg mindenhol ez a téma van,én sok helyen belefutottam.. urban-eve, wht, és még sorolhatnám az ismertebb lapokat:/
  de igen,a te döntésed,de mivel kikérted a véleményünket,én is elmondom:)

 4. Nekem tetszik ez a design, ha lehet ne nagyon változtass rajta:D:D főleg olyan sorozatjunkies-ra, szerintem az szörnyű…. ez olyan barátságos és még én sem találkoztam vele máshol :)

 5. Én is arra teszem a voksom, hogy maradjon ez az oldal. :) A vizsgaidőszakban kb csak a te oldaladra jövök fel kikapcsolódásként, ha most 3-4 napig nem lesz frissítés, kardomba dőlök. :D

 6. LEGYEN ÚJ! Már nagyon rég óta ez a dizájn van, már szerintem kicsit unalmas. Jó lenne egy másik és ahogy írtad egyedibb.

 7. Szerintem egyelőre még maradhat ez a külső, bár tény, hogy ezt a sablont sokan használják (anno én is gondolkodtam, hogy ezt rakom be, és engem is az gátolt meg, hogy túl sok helyen láttam), de úgy is elég egyedi tud lenni, hogy a saját fejléced stb. van rajta. szerintem tavasszal, márciusban kellene nagy átalakítást csinálni, hsizen a tavasz a megújulás időszaka. addig is koncentrálj a tartalomra, mert ahogy előttem is írták már, én is szívesen látogatom az oldalt így a vizsgaidőszak kellős közepén, jó kikapcsolódás :)

 8. Ahogy látom bennetek is hasonló érzések kavarognak, mint bennem…. Azt hiszem egyelőre marad az oldal, ahogy van, aztán majd tavasszal vagy nyáron újra górcső alá kerül a kérdés …. vagy, megpróbálom ezt a mostanit úgy átalakítani, hogy ne legyen annyira hasonló a többi mystique témához. Utóbbit megpróbálom a Magazin debütálása után, hátha sikerül megoldani a dolgot :)

  • Igen, a Demotiválón át a Trollfészen keresztül millió oldal használja ezt a sablont – még ha csak részleteiben is. Szerintem elég lenne egy kisebb átszabás. Változhatnának pl. a színek, a fejléc elrendezése. Mondjuk középre kerülne a Reflektorfény, és “ülhetne rajta oldalasan egy sorozat valamelyik karaktere, a két oldalán meg két másik. Biztos találnál ilyen képeket.

   Szerintem ez még belefér a téma átalakíthatóságba, bár még nem láttam belülről, és külföldi oldalról leszedettet még nem is alkalmaztam.

   • Alaposan átgondolva, ha a fenti menü részt módosítom, illetve a jobb oldali “slide-bar” hátterét (a zöldét), plusz átalakítom a betűtípust, akkor talán nem lenne ugyanolyan az oldal, mint a többi.

    Egyébként ez a mystique egy különösen bonyolult theme. Már kezdem kiismerni magam benne, de ilyen nehéz témával még nem találkoztam, pedig ez még a könnyebb, 2.5-ös verzió. Az új pedig … hát, ha azt valaki átalakítja kódjaiban, ez egy wordpress genius.

    • Az a baj, hogy mindenki a saját témáját látja át a legjobban, máséban meg nem tudhatod, hogy pl. a “mariska” div éppen mihez van hozzárendelve :/

 9. Szia :) egy kicsit lemaradva de azért én is megosztom ezzel kapcsolatban a véleményem. Én már nagyon rég óta rendszeres látogatója vagyok a lapnak, de eddig a kinézet sosem zavart. Az igaz, hogy sok helyen alkalmazzák ezt a stílust, de szerintem még eltudjuk viselni egy darabig :) a tartalom úgyis mindig előrébb van mint a külső, és a mostaniban az a jó, hogy jól átlátható és nem kell óráig keresgélni rajta, hogy mi hol van. Lehet hogy egy kis átalakítással egyedibbé tudnád varázsolni, de ha így marad az is ugyanolyan jó lesz :)

  • Sose vagy lemaradva, a vélemények mindig érdekelnek :) És azzal én is egyetértek, hogy a tartalom a fontos, csak én vagyok olyan hülye, hogy idegesít az, mindenütt azt látom, amit magamnál. Tudod afféle idióta “pasi-logika” :D

 10. Húú régen nekem is bajom volt a wordpress sablon cserélésével, mindig kerestem valami jobbat mint ami fent volt :D. Szerencsére mióta bezártam az oldalt, nem kell ilyenekkel törődnöm.
  Nekem amúgy így jó, megszoktam ezt már, fura lenne a váltás. De nem vagyok a változás ellen se. :) -na ez aztán segítség volt mi? :D
  Szerintem is tavasszal kellene váltani, ha az mellett döntesz. Addig meg várjuk a jó kis cikkeket. ;)

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here