Főoldal Hírek Rúzsa Magdi dönthet Radics Gigi sorsáról

Rúzsa Magdi dönthet Radics Gigi sorsáról

11
Oszd meg!

Mint már tudtuk, február 2-án debütál majd az m1 műsorán “A Dal” című műsor, ami arra hivatott, hogy meglehessen az indulónk az idei Eurovíziós Dalfesztiválon, amit Malmőben, Svédország harmadik legnépesebb városában tartanak majd meg. “A Dal” már tavaly kiemelt nézettséget hozott az M1 számára, érdekes módon többen is nézték, mint magát az Eurovíziós Dalfesztivált, éppen ezért az MTVA elmondta, hogy idén valószínűleg nem csak három, hanem akár több adás is lehetséges.

Ruzsa Magdi

Mindenesetre egy fontos dolgot még nem tisztázott az MTVA: azt, miképp dől majd el a továbbjutó személye. Tavaly két elődöntő volt, nyolc-nyolc énekessel, akik közül hármat a zsűri, egyet pedig a nézők juttattak a döntőbe, ahonnét négy dalt kiejtettek a nézői voksok, hogy aztán Wolf Kati és Csiszár Jenő ámokfutása miatt a Compact Disco képviselhesse Magyarországot a megmérettetésen. Elég sok vád érte ezt a módszert, és persze Jenőt és Katit is, de ezen ne is lepődjünk meg, amikor Caramel és a csodaszép Vízió című dala is a végső négybe került. Éppen ezen támadások miatt elképzelhető, hogy módosul majd némileg a szabályzat, de erről egyelőre nincs információ. Jómagam azt tartanám egyébként jónak, ha a végső döntőre leszűkítenének egy négyes mezőnyt a zsűri tagjai, és azok közül a legtöbb szavazatot kapó énekes mehetne a Dalfesztiválra. Hagy döntse el a magyar emberek többsége azt, ki képviselje őket külföldön.

Ma reggel nyilvánosságra hozták “A Dal” zsűrijét. A tavalyi tagok közül visszatér Rakonczai Imre dalszövegíró, Rákay Philipp tévés intendáns és Csiszár Jenő, a Class FM rádió műsorvezetője. Wolf Katit a produkció kihajította, ami nem is meglepő, mert a pontozás során nem tudta használni a tablet gépet sem, míg a többiek elboldogultak vele. Kati helyére érkezik Rúzsa Magdi énekesnő, aki dicsőséget szerzett Magyarországnak, amikor minket képviselt évekkel ezelőtt az Aprócska Blues című dalának angol nyelvű változatával. Ötödik zsűritagként pedig Walkó Csaba, a Compact Disco frontembere lesz jelen, akinek az élőben éneklés, méghozzá tiszta hangon okozza a legnagyobb kihívást. A zsűri öt emberessé tétele mindenesetre pozitív fejlemény, mert így nem alakulhat ki döntetlen, mint végeredmény.

Radics Gigi A Dal

Az MTVA közzé tette, hogy idén rekord számú nevezés érkezett “A Dal”-ra, közöttük pedig akad teljesen ismeretlen énekes jelölt is, mint Felföldi Roland, a debreceni gimnazista, aki majd jövőre biztos befut valamelyik tehetségkutatóban. A legnagyobb port azonban Radics Gigi nevezése kavarta, akit állítólag az MTVA kért fel az indulásra. Természetesen ezt az információt is egy neve elhallgatását kérő induló árulta el, ami azért így adhat némi okot a kétkedésre, de arra pont elegendő, hogy azok, akik eddig gyűlölték a Megasztár legfiatalabb győztesét, még csúnyább szemmel nézhessenek rá. Az ifjú énekesnő miatt pedig sokan úgy tervezik, nem is próbálkoznak a műsorban, hiszen Gigi hangi adottságai ellen úgy sincs semmi esélyük, de ezt persze úgy kommunikálják, hogy “minden le van zsírozva”… Radics Gigi számára egyébként karácsonyi ajándék volt “A Dal”, hiszen a menedzsmentje, a tudta nélkül nevezte őt be, ez áll legalábbis a hivatalos közleményben. Elég sok induló megpróbálkozik egyéb iránt, mint Gáspár Laci, Vastag Tomi, Brasch Bence és az X-Faktoros Fehér Zoli is, utóbbit megpróbáljuk majd nem kiröhögni, ha bekerül az elődöntőbe. A nevezés önmagában azonban nem ér semmit, hiszen az MTVA szakemberei és a zsűri döntik majd el közösen azt, kik állhatnak  majd fel “A Dal” színpadára, és közülük is ki a legalkalmasabb arra, hogy képviselhesse Magyarországot az Eurovíziós Dalfesztiválon.

Személy szerint már nagyon várom február másodikát, hogy végre elkezdődjön a műsor, de egy kicsit tartok is tőle. Tavaly például a döntőbe jutott nyolc énekesnél kerek perec kijelentettem, mindegy ki nyer, csak ne a Compact Disco legyen. Nem örülnék, ha idén is olyen balga végeredmény születne, mint tavaly. Ez nem egy tehetségkutató műsor, ahol tulajdonképpen mindegy ki győz, mert az számít, ki marad talpon… Nem, ez egy olyan versenyfolyam, ahol egy olyan dalt kell kiválasztani, ami esélyt ad nekünk arra az Eurovíziós Dalfesztiválon, hogy egész Európa előtt megmutathassuk Magyarország legjobb dalát és énekesét. Természetesen jó lenne győzni is, de ez nem nagyon fog megvalósulni, bármivel induljunk is, de ez nem jelenti azt, hogy olyan énekest kell kiküldenünk, aki hamisan éneke élőben… “A Dal” adásairól egyébiránt minden hétvégén számíthattok majd Élő Blog-ra, feltéve ha találok hozzá megfelelő online stream adást.

11 Hozzászólások

 1. “Gáspár Laci, Vastag Tomi, Brasch Bence és az X-Faktoros Fehér Zoli “—> na igen. Gáspár Győző esetleg nem indul?? :D talán akkor jó helyezést érnénk el.

  viccen kívűl, nem értem miért kavart nagy port, hogy Gigi is jelentkezett. egyértelmű, hogy ha ő képvisel minket, akkor a 26 helyből nem a 24. meg a 25. helyen végzünk (köszönet Wolf-nak meg a Compact-nak… iszonyúak voltak). végre van egy csodálatos hangú énekesnőnk, akkor pedig menjen ő.

  • A többi jelentkező háborodott fel, és ők keltették a balhét, mert a visszavonulásukkal “fenyegették” a szervezőket … mintha bárki is hiányolna egy Fehér Zolit az Eurovízió színpadáról :)

   Plusz létrejött a szokásos “Ez az egész le van zsírozva, ilyen ez az ország, elintézték neki” hülyeség is.

   • Hát én nem vagyok oda Radics Gigiért (szerintem a száma túl átlagos…), de hát még mindig mérföldekkel jobb, mint egy Fehér Zoli szóval szerintem egyszerű féltékenységről van itt szó…

 2. Imádom az Euróvíziót! Ezt kell elsőként leszögeznem. :D Már csak ezekért a balhékért is… én amúgy mindkettő feltétezést eltudom képzelni: lehet, hogy a hangilag gyengébb jelentkezők megijedtek Gigi jelentkezésétől, és nem akarják magukat leégetni, de annak is meg van az esélye, hogy valóban le van zsírozva… Egyiket se bánnám. Szerintem Giginek eszméletlen jó hangja van, megérdemli, ha kimehet Malmőbe. DE! Nem vagyok benne biztos, hogy az általa képviselt stílus nyerő lehet az Euróvízión. Ugyanúgy, ahogy abban sem vagyok biztos, hogy hazánknak meg lenne az esélye a győzelemre… mert nem csak hazai szinten, de a “nagy, euróvíziós” szinten is el tudom képzelni, hogy minden le van zsírozva…
  Egy szó, mint száz, majdnem mindegy, kit viszünk ki, a lényeg a zórakozás, hogy lehessen mit nézni a tévében, ehhez viszont küldeni kell valakit, és ha már küldünk valakit, legyen ez olyan, akinek van is hangja, és ne menjünk a többi eszement produkció után. A magyarok mindig is minőségi dalokat és produkciókat visznek ki (a kivétel erősíti a szabályt! :D).

  • Győzni jó ideig nem lesz esélyünk, mert ez elsősorban szimpátia szavazás és persze politikai játszadozás is. Sajnos Magyarországnak nincs túl jó híre Európában, ez huzamosabb ideig nem is fog változni, sok külföldi ismerősöm például a tankos képet említi először, ha Magyarországra gondol…

   Egy Eurovízió esetében azonban fontos az, hogy olyan énekest küldjünk ki, akire a magyar többsége büszke, akinek jó a hangja és a dala, és ami a legfontosabb: tudjon tisztán, érthetően és szépen énekelni élőben. A legtöbb hazai előadónak ez a legnehezebb, mert elszoktak az élő énekléstől. Persze ez nem csak az ő hibájuk, kevés az olyan koncert, ahol élőben nyomathatják, egy haknin nem várható el, hogy komplett zenekar kisérje őket. Emiatt a legtöbben kijöttek a gyakorlatból, Gigiben viszont még ott munkálkodik a Megasztáros rutin, ő még tudna szépen énekelni élőben, és ez fontos.

   Ami a végeredményt illeti, én akkor leszek elégedett, ha bejutunk a döntőbe, mert az már önmagában nagy teljesítmény. Ha pedig sikerülne megismételni Rúzsa Magdi kilencedik helyét, az lenne az abszolút királyság. Győzelemről nem álmodozok, felesleges is lenne.

 3. szerintem kicsit igazságtalan vagy a Compact Disco-val szemben. Oké, hogy Walkó Csaba nem éppen a legtehetségesebb legtehetségesebbje, de még mindig jobb, mint Ádok Zoli volt pár éve. És egyébként is, nem győzték hangsúlyozni a verseny alatt, hogy ez nem az előadók versenye, hanem a daloké, tehát elsősorban a dal a fontos, nem az, hogy ki mennyire tehetséges. És a Sound of our hearts minden szempontból jó szám, van bizonyos mondanivalója, kellemes a dallama és ráadásul ma divatosnak is számít, a hozzá készített klip meg zseniális (bár tudom, ez nem fontos a versenyben).
  az, hogy nem a te stílusod, megértem, meg azt is, hogy Csaba sem szimpatikus, de kicsit próbálj eltekinteni ettől.

  • Abban igazad van, hogy ez egy Dalverseny, és a dal IS fontos. Viszont akkor sem kellene egy olyan énekessel képviselni Magyarországot, mint Walkó Csaba. Most mondok egy példát: nem mindegy, hogy az amerikai elnöknőt Sigurney Weaver alakítja vagy Pamela Anderson, és hiába van jól megírva a szerep és a történet, Pamelával gáz lesz, míg Sigourney-vel csodálatos. Valahogy így érzek az eurovíziós dalukkal is.

   Tény, hogy voltak már nagyon gyenge eurovíziós jelöltjeink, Ádok Zoli tényleg mindennek az alja, ahogy Csézy is, de az utóbbi években már elindult egy jó tendencia Wolf Katival például, és hiszem, hogy ezen az úton kell tovább haladni. Jó dal, kiváló énekes, ennek a kettőnek a kombinációja kell ahhoz, hogy ismét olyan dicsőség érjen minket, mint Ruzsa Magdi frenetikus helyezése. Olyan büszke voltam akkor Magdira, sose felejtem el neki azokat a perceket. Akkor különösen jó érzés volt magyarnak lenni.

 4. Én Gyurcsik Tibor dalát várom még. Tavaly nagyon jó volt a dala, remélem idén hasonlóval örvendeztet meg minket. Egyelőre, akiket hallottam, sajnos nem tetszettek.

 5. “Apró” pontatlanságok a cikkben. Wolf Kati helyére Walkó Csaba került és Rúzs Magdi jött ötödik zsűritagként. ;) Csaba pedig Bakuban és rengeteg koncerten bizonyított, hogy igenis tisztán énekel.

 6. Gigiért én se vagyok oda, szerintem nincs annyira jó hangja. Amúgy meg meg Brasch Bence? Hol élünk, ne már..

  Én mondjuk Tóth Gabinak örülnék nagyon.

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here