Főoldal Kritika és Értékelés Pilot Szerelmes Anna – A pilot

Szerelmes Anna – A pilot

13
Oszd meg!

Basszus, én nagyon kitoltam magammal. Tudtam jól, hogy nem szabad belenéznem ebbe a sorozatba, mert akkor ott fogok ragadni. Tudtam, és mégis, hajtott a kíváncsiság… Utoljára a Lisa csak egy van volt az a német sorozat, amit végignéztem, és igyekeztem is, hogy az legyen az utolsó, mert pontosan tudtam, hogy nem lenne szabad élvezni, mert nincs mit. Az első rész alapján pedig A Szerelmes Anna is pontosan ugyanilyen. Gyorsan hozzátenném, a tv2 meszet evett? Ha Anna van a címben, miért simán Anának hívják a hősnőt? Jó, persze, tv2-ről van szó, nem kéne fennakadnom. Az a baj amúgy a sorozattal, hogy így, az első része alapján nagyon addiktív anyagnak tűnik, amire könnyedén rá lehet szokni. De nem akarok rászokni, tényleg. Már négy éve forgatják Németországban, készült belőle 926 rész, amiből több, mint a felét száz százalék, hogy a tv2 be sem mutatja majd. Az első évad amúgy 311 részes, nem is hosszú, mi? A folytatásban pedig már nem lesz Jonas, így eleve kit érdekelnek azok a részek. Höhö, igen, Roy Peter Link nagyooon ott van a szeren :)

AudL_DVD13_inl.indd

Viszont, hiába Jonas dögössége, akkor sem ő az, aki miatt első percben beleszerettem a sorozatban. Imádom, az olyan szerethető és hétköznapian bugyuta hősnőket, mint Anna. De tényleg, Dr. Emily Owens is hasonló eset, de Anna még tőle is rosszabb. A sorozat indítása amúgy pofon egyszerű: Anna álma az, hogy a reklámiparban dolgozzon, ehelyett a wécét takarítja, míg a húga egy feltörekvő modell, a mostohaapját utálja, az anyját meg szereti, de sokra megy vele, ha az le se szarja az álmait, és inkább küldené őt papírboltba robotolni. Anna problémája még az, hogy nem tud megszólalni, ha idegenek vannak körülötte, egyszerűen csak hápog és nem jön ki a hang torkán, hát így akarjon valaki reklámszakember lenni – kezdem megérteni az anyját, és a papírboltos alternatívát. A másik főszereplő család a cégtulajoké, akik marakodnak, mint állat: anyuci és nagyobb fia összefogtak apuci ellen, aki utolsó fegyverként beveti – a nagyon dögös – Jonast, a kiskirályfit, aki majd kihúzza őt a szarból száz rész alatt (vagy nem). A sztori pedig úgy indulhat be igazán, hogy Anna számító nővére, bejutott a cégbe, persze, Anna életrajzával meg ötleteivel, és el akarja majd csavarni Jonas fejét is, akibe amúgy Annán kívül mindenki beleszet majd, akinek egy kicsit is tetszik a férfi nem. A sztori pedig majd innen folytatódik…

Roy Peter Link shirtless

Látjátok, mennyire tipikus? És én erre áldozzak napi 25 percet? Az olyan sok idő. Egy héten két óra, azaz két és fél Political Animals vagy Supernatural epizód. Amikről tudom, hogy mennyivel igényesebbek. És Anna hiába “szerelmes”, rohadtul irritál rajta kívül az összes bemutatott szereplő. A marakodó anyuci-nagybátyó szál már most bééé, és nem érdekel egy reklámcég működése sem, és már azt is látom, hogy Anna nővérétől is kiver a frász. És tényleg, most, hogy logikusan belegondolok, Anna az egyetlen szereplő, aki szimpatikus volt, és ő az egyetlen, akinek sikerült megjegyeznem a nevét, és párosítanom egy arccal – meg persze Jonas :) Most mit mondjak, ha fiatalabb lennék pár évvel, akkor simán függővé válnék, és minden nap megnézném, de így … harcolok majd vele egy ideig, aztán meglátom leterít-e, és válhat-e az Annából “háztartás-sorozat”. Például aláfestés krumplipucoláshoz, vagy takarításhoz, netán ebédeléshez, vacsorához …

Értékelés: 4/10
Beleszerettem Anna karakterébe és Jonas testébe – a pasinak egyelőre nincs személyisége, és lefogadom, hogy nem is lesz több, mint egy két lábon járó jóképű és udvarias tesztoszteron bomba, viszont ezzel alapjáraton nincs is semmi gond, a telenovellák nagykönyvében ez így van megírva. Viszont, irritál a közeg, amiben játszódik a sorozat, és a fő kérdés az, hogy elég-e egy pozitív főszereplő ahhoz, hogy én ezt hosszú távon nézhessem. A folytatást majd még bepróbálom, bízva abban, hogy hamar megunom, ami nem lenne meglepő, mert már évek óta elmúlt a telenovellás korszakom.

13 Hozzászólások

 1. 926 epizóóóód?? Te jó Ég!
  Amúgy nekem is bejött az első rész, meglepően jó.
  A törtető testvér amúgy nem Anna nővére, hanem éppen a húga. :)
  És ami a rászokást illeti, én néhány évvel fiatalabb vagyok nálad, Tibi! :DD

 2. Hihetetlen velem is így történt… Tudtam, hogy nem szabad megnézni, de még is megnéztem és megtetszett…

 3. Én nem pontoztam az első részt, mert ez egy szappanopera, ennél nem lehet külön kezelni a részeket, csak egy egészként. Anyukám is nézte velem, és mikor vége lett, kérdezte, hogy most mi van? Azt feleltem, hogy csak fél órás, erre morogni kezdett, hogy most kezdte volna élvezni.:) Amúgy Anna – vagy Ana – hallgatásából éppen elég ennyi idő, többet nem igen bírnánk ki. Én is tudtam, hogy ott fogok ragadni, de nem érdekel, valamit szapulni kell mostanában, hogy vége az X-faktornak. Jonas meg… “akibe Annán kívül mindenki beleszeret”, de hiszen a lány már most odáig van érte, meg vissza. És szerintem pont az lesz a csavar, hogy kiderül a pasiról, nem is olyan hülye. Lásd Betty és Lisa főnökeit.

  A folytatásban nem lesz benne a srác? Akkor írnak Annának egy másikat? Pont, amikor beteljesülhetne – haha – a szerelmük, akkor szétválasztják őket, mint azt a Glee-ben is láthattuk?

  Amúgy utána volt a Walker, és én meg azon akadtam ki. Bár Leo a Bűbájosokból jól hozta a rosszfiú szerepét.:)

  • A wikipediát érdemes megnézni, illetve a SAT 1 hivatalos oldalát, abból látszik, hogy négy külön évadra bontották a sorozatot, és mindegyiknek más neve van, ergó később tuti lesz másik szerelme Anának …

   Persze, szappanopera esetében egy részt pontozni valóban balgaságnak tűnhet, de mégiscsak “pilot”, akárhogy is nézem :) De gondolom sok új szereplő lesz még, a reklámcég életéből.

   Az “Annán kívül”-t jól ki is húztam, nem is értem, minek írtam oda :)

 4. Én Jeanette Biedermann miatt néztem meg az első részt. Kiskoromban nagyon megszerettem énekesnőként.

  SPOILER infó

  Anna nevét viseli a sorozat és a főszereplő nem is fog szerepelni az utolsó évadában,kb. az utsó 100 részben. Olyan,mint a Telemundo-s Aurora,ami már mindenről szól,csak magáról a címszereplőről nem….

  • Tudtam, hogy ismerős volt valahonnan Anna :)

   A spoileres részhez: hát igen, én is láttam, elég gáz, bár, a Lisa csak van-ban is hasonló fordult elő, igaz, ott az eredeti cím nem is viselte magán Lisa nevét, no de itt … nagyon gáz. Bár, őszintén kétlem, hogy hozzánk ezek a részek eljutnának. Az is csoda lesz, ha az első évadot leadják :/

 5. Mi??? Nem lesz benne Jonas , ezt nem hiszem el ez tök szar lesz!! Én nagyon szeretem ezt a szappanoperát, de még csak a 42-es részig láttam , mert már nem vetítik a tv2-tőn… nem tudjátok miért?? És meg fog halni Jonas ebbe a sorozatba?? mi a szar hát azt hittem, hogy ő a második füszereplő, és ti már láttátok az egészet?? Nem tudjátok, hogy kell letölteni végig, legalábbis az 1. évadot? Segítsetek légyszi nekem nagyon kiváncsi vagyok már rá!! Kösziiiiiii :)

  • Biztos kitaláltak valami módot arra, hogy a búcsúzása ne legyen olyan vészesen rossz, legalábbis, ebben bízom. Az első évadhoz – és egy részhez sincs, – felirat. Nemsokára a fem3 elkezdi ismételni majd, talán a folytatást is elhozzák.

 6. Kedves író! Az Annát azért mondaják “Anának”, mivel ez egy német sorozat, németül pedig a dupla mássalhangzókat szimplának mondják, esetünkben a kettő “N”-t egynek mondják… Remélem érthetően leírtam ;)

 7. Mondanom se kell, szép magyar szokáshoz híven… 311 rész után, újra ismétel az elejéről… szerintetek?
  No comment.

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here