Főoldal Hírek Meghalt a Justin Biebert üldöző paparazzi

Meghalt a Justin Biebert üldöző paparazzi

5
Oszd meg!

Egy elég komoly eset történt újév napján Hollywoodban, ami minden bizonnyal alaposan felrázta majd a médiát. Meghalt ugyanis egy paparazzi, méghozzá “munka” közben. Los Angelesben ugyanis felfedezni vélte a paparazzi Justin Bieber fehér ferrariját, és elkezdte követni azt. Amikor egy rendőri ellenőrzés miatt megállították az autót, Chris Guerrea, a fotós az úttestre rohant képeket csinálni Justinról, noha a rendőrök figyelmeztették őt arra, hogy ez veszélyes. Egy arra érkező autó ugyanis elütötte a paparazzit, a slusszpoén pedig az, hogy a ferrarit nem is Bieber, hanem a barátai vezették. Az eset kapcsán Justin Bieber is felszólalt :

„Bár én nem voltam jelen, és nem vettem közvetlenül részt a tragédiában, mégis gondolataimat és imáimat küldöm az áldozat családjának. Remélhetőleg ez az eset inspirálni fog valami értelmes jogszabályt vagy bármilyen más szükséges lépést, hogy megvédjék az életét és biztonságát a celebeknek rendőrtiszteknek, ártatlan járókelőknek és maguknak a fotósoknak is.”

justin-bieber

Ezzel pedig Justin Bieber érzékeny pontra taposott, hiszen a paparazzik és a celebek viszonya korántsem nevezhető jónak, holott mindketten tudják, egymásból élnek. A paparazzik fotóitól lesz celeb a celeb, és celebek nélkül nincs a paparazzinak munkája. Bieber óvatosan fogalmazott a nyilatkozatában, és inkább arra hívta fel a figyelmet, hogy jogszabályok kellenének arra, hogy mégis meddig mehet el a paparazzi azért, hogy lőjjön egy jó képet. Nekik mindent szabad? És ilyenkor egyáltalán kit “kell” hibáztatni, és “kell”-e egyáltalán hibáztatni bárkit is? Végtére is nem a paparazzi az ördög, mert neki ez a munkája. Ha logikusan belegondolunk, azok az, emberek vagyunk a hibásak, akik megveszik a magazinokat, vagy naponta megnézik a Just Jared-en a paparazzi fotókat, a rajongók kiteszik őket a rajongói oldalakra és a Facbookra is, aztán hozzáírnak olyan kommentket, hogy “de cuki” és “szegény Demi, nincs nyugta a paparazziktól“. De most tényleg, hogy is lenne, ha még a rajongói is zabálják azokat a fotókat, amik az engedély nélkül készültek? A sztárvilágot felkavarta az eset, pedig nem sok idő telt el azóta. Miley Cyrus például Twitteren fejtette ki a gondolatait:

„Remélem, hogy ennek a paparazzinak a balesete hozhat némi változást 2013-ban. A paparazzik veszélyesek. Nem volt elég ébresztő hívásnak Diana hercegnő halála? Ennek egyszer már meg kellett történnie. Az anya megtanítja a gyereknek, hogy ne játsszon az úton. A káosz megérkezik, amikor jön a paparazzi, és úgy cselekszünk, mint a bolondok, ez pedig lehetetlenné teszi bárki számára a biztonságos döntés meghozatalát”

És ez még csak egy vélemény, a többi pedig nagyon megosztó, de a sztárok körében jellemző a “megérdemelte, hogy meghalt” felfogás. És tényleg érdemes ebbe belegondolni, hogy tényleg megérdemelte volna-e? Végtére is, csak a munkáját végezte, persze, mondhatjuk azt, hogy választás kérdése, elmehetett volna hentesnek is… Igazából már régóta lebeg a levegőben egy olyan törvény létrehozásának a lehetősége, ami esetlegesen megvédhetné a hírességeket a paparazziktól, és ki tudja, talán létre is jöhet, mert a lesifotósok nem csak a sztárokra, hanem a politikusokra és azok családjaira is utaznak. Amerikában sokkal durvábban űzik az ipart, mint Magyarországon, és ezért azt hiszem hálásak is lehetünk.

Tulajdonképpen butaság lenne elvárni azt, hogy ettől az egy halálesettől megváltozna minden, ami Hollywoodban zajlik. A paparazzik továbbra is undorítóan fognak dolgozni, a magazinok dollár ezreket fizetnek majd egy-egy jó képért, amit lehoz az újság, a Just Jared, a blogok, aztán pedig a rajongói oldalak, utóbbiak pedig továbbra is sajnálatukat fejezik majd ki a paparazzik zaklatása miatt, a látogatók pedig miután megnézik a képeket, majd jól szomorkodnak, hogy “szegény sztár, a paparazzi nem hagyja élni” …

5 Hozzászólások

 1. Ezzel a hírrel én is összefutottam tegnap és néztem is egy nagyot.
  Én mikor híreket keresgélek általában maximum egy-két pillantást vetek a beszúrt paparazzi képekre, mert őszintén nem érdekel. Nem értem miért nem elégednek meg sokan azokkal a képekkel amiket a paparazzik a megjelenéseken, premiereken készítenek. Olyankor még szépen ki is öltöznek. Nem a személyes életük kellene koncentrálniuk hanem a sztárok munkájára. Meg amúgy is mi értelme 40-90 képet készíteni és végignézni amikor annyit csinál, hogy sétál vagy kávét fog a kezében. Értem én, hogy kellenek a “tökéletes” képek, de nem elég 10? :D És nem hiszem, hogy a paparazzik miatt lennének sztárok a sztárok csak azok akiknek nincs tehetségük és csak a rivaldafényben “valakik”. Sokan csak szeretnék a tehetségüket megosztani, azt csinálni amit szeretnek és ezért el kell viselniük a paparazzikat.. Kicsit hosszú lett. :)

  • mennyire igaz :)) celebség és sztárság között is vannak különbségek, jaja Jersey Shore és társai előbbi kategória az én szememben :D Ők tényleg semmik paparazzik nélkül :D

  • A nagyobb sztárok, az elismertebb színészeknek valóban nem létszükséglet a paparazzik jelenléte, de sok olyan valóban tehetséges ember van, aki a paparazziknak köszönheti, hogy az lett, ami. Vagy a másik példa, amikor egy színész sorozata véget ér, netán megbukott pár filmje, és új párkapcsolata lesz, és körbeveszik a paparazzik, naponta írnak róla a lapok, látják a stúdiók és tévék, hogy “újra érdemes foglalkozni vele” akkor az új szerepek is megtalálják őt, netán a felkérések talk showba, és etc.

 2. sajnos elég sok paparazzi átlép bizonyos határokat, ugyancsak mint egy zaklató/kukkoló csak az előbbi még pénzt is kap érte és nem nagyon csukják le :D

  Hibáztatni sem nagyon lehet senkit, kicsit a szimbiózisra emlékeztetnek engem a lesifotósok és sztárok,, ahogy te is írtad nincs az egyik a másik nélkül.

  Halált nem sok mindenki érdemel, de ebben az esetben magára vessen az ember ha nem néz kerül és “nem csinálta meg a házi feladatot” legalábbis nem valami jól ha nem tűnt fel neki, hogy nem járt arra a préda :D

 3. Ez tényleg igaz, hogy arról van ötven kép, hogy a kávét viszik : D

  Ez az eset szerintem amúgy semmin sem fog változtatni a szemléletben, csak jogszabály korlátozhatja ezt… de biztos vagyok benne, hogy amikor valaki több milliót ad egy-egy olyan képért, az ellen a törvény sem fog tud sokat tenni szerintem…

  Az ember általában csak a saját kárán tanul sajnos, másén nem nagyon, főleg ha milliókról van szó. Dollárban.

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here