Főoldal Kritika és Értékelés Pilot Political Animals – A pilot

Political Animals – A pilot

5
Oszd meg!

Nem túl sok politikai jellegű sorozat készül az Egyesült Államokban, ezeknek viszont egyik ékköve a Political Animals, ami sajnos csak hat részt élt meg, de eleve minisorozatnak készült, ennek ellenére jó lett volna több rész belőle. Amúgy, utoljára politikai sorozatból a Commander in Chief – Az Elnöknőt volt az, amit végignéztem, és nagyon tetszett, mert én abszolút szimpatizálok a gondolattal, hogy az USA-ban végre legyen egy női elnök. Tulajdonképpen hasonló vonalon fut a Political Animals pilotja is. Zárójelesen tenném hozzá, hogy a másik 2012-es politikai sorozat, a Veep – Az alelnök volt, de két rész után kaszáltam, mert csak a pilot volt vicces. De lapozzunk.

Political Animals - Season 2012

Amint írtam, ez egy politikai sorozat, ahol viszont jelentős szerepet kapnak a magánéleti szálak is, tulajdonképpen sokan emiatt hagyták ott a sorozatot, mert szappanosnak találták azt. Nos, az ő dolguk – avagy veszteségük, – nekem pont a magánélet emiatt tetszik. Rengeteg amúgy az áthallás a Political Animals, és Hillary Clinton élete között, és akárcsak Az Elnöknőt, ezt is egyértelmű reklámnak lehet tekinteni annak a kapcsán, hogy Hillary Clinton akár jelöltként is harcba szállhasson az Egyesült Államok elnökségéért, vagy bármilyen másik nő, és ha így lesz, ezerrel fogok drukkolni neki. Girlpower, és bárcsak minden országot egy nő irányítana, mert a nők erősek, okosak, agyafúrtak, ravaszak, emellett át tudják érezni az emberek problémáit, és nem valószínű, hogy csak úgy háborúznának, de persze ez csak saját vélemény, és amúgy is eltértünk a tárgytól :) Mindenesetre azért az írók gondoskodtak arról, hogy ne lehessen teljesen rámondani, hogy ellopták a Clinton család életét, egy kicsit módosították azt, méghozzá nem is akárhogy.

Political Animals

A sorozat főszereplője Elaine Barrish (Sigourney Weaver), aki korábban First Lady volt. Évekkel később indult az elnökségért, de súlyos kudarcba fulladt a kampánya, és végül el is hagyta a férjét. Később külügyminiszter lett belőle, de természetesen nem adja fel a célját, hogy ő lehessen az USA első női elnöke. A fiatalok szálát a két harmincas, jóképű iker testvérpár erősíti, Douglas a szülei nyomdokain politikai babérokra tör, menyasszonya pedig hányatja magát, de erről persze nem tud senki. A másik srác T.J. Hammond (SEBASTIAN STAN!!!), aki bevallottan meleg, de problémái vannak az alkohollal és a droggal. A szülei folytonosan csalódnak benne, megpróbált öngyilkosságot megkísértelni, de túlélte. A sztori másik fele Susan Berg, az újságírónő körül bonyolódik, aki végül Elaine bűvkörébe kerülve afféle szövetségese lesz a nőnek. És, még feltétlenül idéznem kell a legjobb idézetet a részből, méghozzá a tovább mögött.

Never call a bitch a bitch. Us bitches don’t like that. (A magyar feliratból: Sose ribancozz le egy ribancot! Mi, ribancok, ki nem állhatjuk.)

sebastian stan shirtless gay political animals

Sok oka van annak, hogy már a pilot miatt beleszerettem a sorozatba, az egyik pedig mindenképpen Sigourney Weaver. Imádom a karakterét, mint ahogy a színésznőt is nagyon szeretem. Elaine egy tök jó női főszereplő, és a pilot bemutatta nem csak a gyengeségeit, hanem az erős oldalait is, ami különösen tetszett. Persze nem tagadom, Sebastian Stan és a meleg szál volt a legnagyobb vonzerő abba, hogy belekezdjek, de van más okom is maradni. Én imádom a szappanos elemeket, még a bulémiás szálra is kíváncsi leszek, mint ahogy abban is reménykedem, hogy Doug is kap valami jó szólat. Persze, csak hat részes az egész sorozat, olyan sok kifejtésben nem reménykedhetek, de ha már tartják a pilot színvonalát, én boldog leszek. És miért? Mert nagyon is jól indul ez az év, értékelés szempontjából.

Political Animals - Season 2012

Értékelés: 10/10

A legjobb pilot, amit idén láttam … Oké, vegyük komolyan. Már a legtöbb pozitívumát megírtam, mint a remek sztori, az érdekes politikai háttér és a jó mellékszereplők,  de nem csak ezek miatt tetszett annyira a sorozat. Van egy különös atmoszférája, ami miatt minden jó tulajdonsága mondhatni megerősödik, és intenzívebbé válik. Ezt a Coca Cola úgy hirdetné, hogy azzal még a gyros tál is finomabb, és tényleg így van, volt valami plusz ebben a pilotban, ami még a jót is jobbá változtatta. Én pedig igyekszem nem rávetni magam a folytatásra, hanem beosztani a maradék részeket, majd meglátom, hogy sikerül. Még egy kritika mindenképp lesz a sorozatról :)

3327 <- Az összes oldalletöltés 3 <- A mai adatok

5 Hozzászólások

  1. Én úgy tudtam, hogy lesz folytatása, de akkor mégsem. Pedig az évadzáró után én kíváncsi lettem volna egy második évadra. Susan és Douglas nekem totál ellenszenves lett a végére, a pasiban hatalmasat csalódtam. Sigourney szerintem is hatalmasat alakított, minden megvolt a sorozatban, ami élvezhetővé teszi. Viszont T.J.-nek szerettem volna, ha írnak egy normális társat, de ez akkor második évad hiányában nem fog megvalósulni.

    • November 2-án jelentették be hivatalosan, hogy nem lesz folytatása, ami nem meglepő, sem 18-49ben, sem teljes lakosságban nem hozott túl jó adatokat, viszont a kritika szerette, jelöléseket is kapott, ergó az USA csatorna megtarthatta volna presztizsből – mint a CBS A férjem védelmébent, – de hát, hülyék voltak, nem tették. Viszont eleve minisorozatnak készült, és ritka az, ha egy minisorozatot sorozattá fejlesztenek, lásd Álomgyári feleség, Debra Messinggel :)

  2. úristen, Sebastian Stan-t mindenben imádtam eddig, szóval úgy érzem, ezt sem hagyhatom ki. és persze Sigourney Weaver is nagyon nagy pluszpont <3
    nagyon örültem ennek a kritikának, egyszer már felfigyeltem erre a sorozatra, de ha most nem írsz róla, teljesen elfelejtettem volna!

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here