Főoldal Hírek Kari Szecsődi – A transznemű Megasztár

Kari Szecsődi – A transznemű Megasztár

8
Oszd meg!

Nem nagyon szoktam magyar bulvárt olvasni, de igazából amerikait se gyakran, csak azt, ami szembejön velem, mikor sorozatos híreket böngészek. Ami a magyar bulvár sajtót illeti, ha egy ismerősöm valamit megoszt Facebookon, arról értesülök, de alapjáraton nem keresek utána semminek. Éppen ezért ért meglepetésképpen, amikor az egyik barátom megmutatta nekem Szecsődi Károly, a Megasztár felfedezettjének a szilveszteri képet, ami a Club Hedonisban lévő fellépése alatt készült. Első ízben meglepett, hogy női ruhában van, de eme klipp után úgy voltam vele, hogy nem újdonság, de mikor a mellére néztem, átfutott az agyamon, milyen valódinak tűnik… Na erre már rákerestem, és kiderült, hogy Kari Szecsődi – ez az új művészneve – bizony legbelül lány, csak rossz testbe született, és ezen szeretne változtatni, ennek első lépése pedig a mell implantátumok betétele volt.

Kari-Szecsodi-Megasztar

Az igazat megvallva, én drukkolok Karinak, hogy valóra válhassanak az álmai, és úgy élhessen, ahogy szeretne. Sokan nem értik a transzexualitást, hiába készültek már a témában olyan igényes és többszörös díjnyertes filmek, mint a Transamerica, vagy a Fiúk nem sírnak. Persze, azt nem is logikus elvárni, hogy egy film miatt megváltozzon az emberek értékrendje. A transzexualitás lényege az, hogy az adott egyén rossz testbe születik, ennél egyszerűbben nem lehet elmondani, legalábbis szerintem. Ennek az a lényege, hogy például Kari esetében, női lélekkel van megáldva, és nőként gondolkodik, de férfi testben született meg. Az ilyen műtétek pedig lehetővé teszik azt, hogy úgy élhessen az illető, amilyennek belülről érzi magát.

Persze, tegyük hozzá azt is, hogy az, aki ezt az utat választja, és műtétek sorozatával teszi magát nővé – avagy férfivá, – számos kihívással kénytelen szembenézni, hiszen ha megnézzük például Kari képeit, szerintem nagyon részegnek kell ahhoz lenni, hogy valaki tényleg nőnek nézze – de ez tényleg csak magánvélemény, amivel nem szeretnék megbántani senkit. Persze, vannak olyan operáción átesettek is, akiknél észre sem lehet venni a különbséget, mint a Thaiföldi “LadyBoy-“ok. Visszatérve Karira, ő még eleve celeb státuszban működik Magyarországon, így sokkal nehezebb dolga van. A Hír24 portálnak adott interjújából ragadnék ki egy részletet: “A barátaim előtt sosem kellett álarcot hordanom. Amúgy is azt vallom, inkább öljenek meg azért, amilyen vagyok, mint hogy egész életemben alakoskodnom kelljen.” Igazából szerintem ezzel el is mondta a lényeget az egészről kapcsolatban.

Szecsodi Kari

Nos, elítélni egyszerű a másikat, mint ahogy azt sem nehéz, hogy lenézzük, kiközösítsük azt, aki más, pláne ha ennyire extrém, és egyértelmű, mint Kari esete. Mindenesetre, szerintem jó úton jár nem csak az önelfogadáshoz, hanem ahhoz is, hogy másokkal is megértesse azokat a lelki folyamatokat, amik ezt a változást előidézték. Jó dolog, hogy végre valaki nyíltan beszél róla, és az emberek meg is hallják a szavait. A BagiNacsa páros például kiparodizálta őt, amire Kari lazán reagált a Facebookon: “Lehet sok híresség celeb vagy énekes ezen kiborulna, de nekem kifejezetten jókedvet csinált és imádtam. Annak idején mondtam anyukámnak, hogy egyszer belőlem is készül paródia, mert híres leszek. Hahahaha, ez nekem fura, köszi nektek.” Hozzáállásnak pedig ez tökéletes, ugye? Friss hír továbbá, hogy Kari hamarosan új videoklippel rendelkezik, amire kíváncsi leszek, mert, amit Nkuya Sonia társaságában énekelt el, még viccnek is rossz.

8 Hozzászólások

 1. Ezt külön jegyezném meg: Szeretem, ha hozzászóltok a hírekhez, jó dolog elolvasni mások véleményét, de kifejezetten megkérek mindenkit, hogy azt kulturált módon tegye.

  A mocskos, csúnya szavakkal teletűzdelt kommenteket vagy törölni, vagy átszerkeszteni fogom, a csúnya szavakat ******-al jelölve.

  Nem szeretnék mocskolódást az oldalon. Köszi a megértést :)

 2. Igen csak furcsa utat választott magának Kari. Megértem, hogy másnak érzi magát, mint amit a természet adott neki, és az is rendben van, hogy változtatni akar magán… de talán bölcsebb megoldás lett volna, ha ezt a háttérben végzi el, és csak utána lép újra rivaldafénybe.
  Ez, hogy minden átmeneti állapotában forgat egy klipet… nem tudom, szerintem elég gáz, hogy megörökíti saját magát, amikor még tulajdonképpen se ez, se az…

  • Nem illik más zsebében turkálni, de logikusan végig gondolva, nem lehet olcsó, egy ilyen operáció, és egy befejezett, tényleges nemváltó műtét nem is egy, hanem több operációból áll.

   Gondolom a hírveréssel több célja van, felhívni magára a figyelmet, így hátha több koncertje lesz, ma már a youtubeon is lehet pénzt keresni a videó megnézéseknél a reklámokkal, plusz, hátha jelentkezik egy plasztikai sebész, aki kedvezményt ad az operációból, ha cserébe Karit beteheti a katalógusba, no meg plusz publicitást kaphat – ha jól olvastam, a mellét is így kapta.

   Szóval, szerintem a kényszer “szülte” azt, hogy ennyire a nyilvánosság előtt tegye azt, amit, de ez tényleg csak egy tipp.

 3. Igazából, engem nem zavar a dolog, meg én is megértem, hogy, ha valaki nem érzi jól magát a bőrében és változtatni akar. Én csak azzal nem értek egyet, hogy hiába celeb státusza van, miért nem lehetne ezt diszkrétebben csinálni.

 4. Csodálkozom, még így is, hogy nem hallottál már előbb Kar(cs)i átváltozásáról, elég nagy visszhangja volt, főleg, mikor rászánta magát a műtétre.

  amúgy én tényleg mélységesen együttérzek vele. nem lehet egyszerű ez a dolog, és becsülöm a hozzáállásáért.

  egyébként most arra lennék kíváncsi, hogy mester tamás tényleg annyira odalenne-e érte így transzexuálisan, mint ahogy odavolt a Mega 4 ideje alatt (gondolom Mester is az a fajta pasi, aki utál mindent, ami más). mert anno emlékszem nagyon bírta őt.

  • Nekem egy olyan tehetéségkutatós felfedezettről sincs tudomásom, aki transznemű lett volna, és eljut az élő show műsorokig, de szóljatok rám, ha tévedek. Szerintem ha női ruhában jelentkezik a válogatáson, biztos, hogy nem juttatják tovább, bár, ki tudja, a tv2 érezhetően sokszínűbb és szociálisan morálisabb, mint az RTL Klub, utóbbinál például roma műsorvezető sincs, sem senki olyan a képernyőn, aki roma, és annak is látszik. Győzikét nem számolom ide, mert ő egy rossz vicc.

   Igazából, engem tényleg nem érdekelnek a magyar sztárok, és nem is túl sok minden foglalkoztat, ami magyar. Elvagyok az amerikai filmekkel, sorozatokkal, és jobban érdekelnek az amcsi celebek, bár, sokáig azt sem tudtam kik azok a Kardashian-ok. Hiába olvas az ember sok mindent, sok mindenkiről, még úgy is át lehet siklani rajta. No meg, napi szinten csak a sorozatjunkie, comment:com, [origo] és a http://blog.zap2it.com/frominsidethebox/ az, amit folyamatosan böngészek, plusz a Just Jared – ezek közül pedig egyiken se szerepelt Kari :)

 5. Én elfogadom őket, ugyanúgy mint a melegeket. Bár nekem a transzneműek kicsit még szokatlanok és furák is, de egy idő után biztos megszoknám. :)
  Én szorítok neki!(:

 6. Szerintem egy hihetetlen pozitív ember, aki imádja az életet és ez az átalakulás kellett ahhoz, hogy kiteljesedjen és ilyenné váljon. Nőként látom az öltözködésében még, hogy keresgél, de szerintem ha visszanézzük a 15 éves korunk körül készült képeinket, rájövünk , hogy mi sem voltunk mindig kiforrva. :)

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here