Főoldal Oldal Blog Az év dala: Caramel – Jelenés

Az év dala: Caramel – Jelenés

9
Oszd meg!
 • Az év dala 2009 – Miley Cyrus: The Climb
 • Az év dala 2010 – Miley Cyrus: When I Look At You
 • Az év dala 2011 – Demi Lovato: Skyscraper
 • Az év dala 2012 – Caramel: Jelenés

Ez a negyedik év, hogy a blogon büszkén osztom meg veletek a véleményem az év dalát illetően. Tulajdonképpen ez – mint ahogy minden más is az oldalon, – a saját véleményemet tükrözi, vagyis azt, hogy az adott év dalai közül mi volt az abszolút kedvencem. Szerencsére a zenéket illetően már abszolút képben vagyok, és decemberig gondban is voltam ám. Egy olyan dal sem volt, ami azonnal elvarázsolt volna, olyan, mint a The Climb vagy a Skyscraper, amikbe első hallásra beleszerettem. Persze, voltak jó slágerek, mint a Fun-tól a We Are Young, vagy Taylor Swift kislemezei, de egyik sem érintette meg – jesszus, ezt tényleg leírom? – a lelkemet. Vagyis, egy idei daltól sem lettem libabőrös, nem ébresztett bennem annyi érzelmet, mint amikor meghallottam Caramel dalát.

Caramelt zenéjét szerintem az emberek vagy utálják, vagy szeretik, és tény, hogy a hajlítgatásaival és a női hangon való vonyításával sok ember idegeit kikezdik, – utóbbival amúgy az enyémet is, – mégis, én évek óta szeretem a munkásságát, viszont, még egyik dala sem állt hozzám olyan közel, mint a Jelenés. Talán, csak a Szállok a dallal. Szóval, én büszkén jelentem be, hogy 2012-ben a Jelenés volt a legjobb dal – legalábbis, szerintem. És most alaposan el kellett vonatkoztatnom attól, amit Caramel a The Voice-ban művel, mert alapvetően szimpatikus amit ott csinál, csak néha rosszul dönt, és túlzásba viszi a dolgait, de ha zenélésről, dalszerzésről és éneklésről van szó, akkor Caramel vérprofi. Örülök is, hogy ő lett az első magyar “győztesem” :)

9 Hozzászólások

 1. Nálam 2012 dala: Tóth Gabi: Hív az élet
  http://www.youtube.com/watch?v=Y1-BU_TK2u4
  Világszínvonalú zene és klip.

  Caramel dala is tetszik, de valahogy nálam nm éri el azt a szintet, amit a Gabié igen. Caramel szerintem nem énekel női hangon, simán kiénekel egy magas hangot… Bár youtube kommentekben is méltatlankodnak, hogy mintha ráléptek volna a micsodájára, meg hasonló baromságok. Tuti, velem van a baj, ha már többen így gondolják!, de én egyszerűen egy magas hang kiéneklését hallom.

  • Tényleg jó ez a Tóth Gabi dal :)

   Hát, nevezhetjük simán női hangnak is, vagy ahogy abban a kommentben méltatlankodtak, de tény, hogy nem túl természetes. Nekem nem nagyon tetszik az a típusú éneklés, de Carameltől elviselem :)

 2. Magyar dal tekintetében, nálam is ez a 2012-es év legjobb magyar dala. Mikor előszőr hallottam már akkor is tetszett, aztán néhány hónapra rá újra meghallgattam és azóta is imádom.

 3. Nekem is tetszett a dal, hallgatom is csaknem minden nap, a szövege nagyon megérintett. Irigylem azokat, akik ki tudnak választani egy olyan dalt, ami tényleg kedvenc. Ha döntenem kellene, akkor nálam a Hall The Fame (The Script & Will.i.m.) a nyerő, mind dalszövegben, mind zenében és klipben. Csak ajánlani tudom, de persze volt még pár kedvencem. Most például megtaláltam a Megasztárosok Tábordalát, és kiráz tőle a hideg, annyira aranyos lett.:)

  • Nahát, a Hall The Fame-et el is felejtettem, pedig tényleg nagyon jó ez a dal, szöveg és minden más szempontjából viszont nálam Caramel vitte a prímet :)

 4. Caramelt én is szerettem. 2007-ben voltam egy fellépésén is akkor még együtt volt Bartók Esztivel. Nagyon jó dalokat csinál. Mióta Oláh Gergő elénekelte a Script és William közös dalát Hall The Famet azóta szeretem ezt a dalt is. Puskás Peti Alicia Keys zenéit kedvelem de nem tudok egy számot kiemelni mert mindegyik slágerük jó.

 5. Nekem is tetszik ez a dal Carameltől DE… miközben hallgatom valahogy olyan érzésem van főleg a refrénnél meg a zene miatt mintha 1 Michael Jackson hallgatnék csak épp magyarul…bár lehet csak nekem van 1 ilyen érzésem… ettől függetlenül nagyon jó dal. :)

  • Nahát, tényleg, nekem ez még így eszembe se jutott, pedig valóban, Jackós egy kicsit. De ez elvileg jó dolog, nem? :)

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here