Főoldal Oldal Blog Két kérdés a DVD Borítókkal kapcsolatosan

Két kérdés a DVD Borítókkal kapcsolatosan

10
Oszd meg!

Most már szeretnék minél több DVD borítót készíteni az oldalra, legalább havonta kettőt-hármat, viszont egy-két dologban ki szeretném kérni a véleményetek, hiszen mégiscsak ti vagytok azok, akik használják ezeket a borítókat. Szóval, a két feltevés a következő.

Eredeti vagy magyar címes DVD Borítók készüljenek? A szavazáson körülbelül meg van fogalmazva a lényeg, amit a témával kapcsolatban érzek, azaz a pro és kontra érvek egyaránt, de kifejtem őket bővebben. Sok oldalon érhetőek el DVD Borítók eredeti címmel, akár az eredetit is ki lehet nyomtatni, viszont, sokan írtóztok a magyar címektől, amit meg is tudok érteni. A másik kérdés pedig az, hogy olyan sorozatokhoz is készüljön-e DVD Borító, amit Magyarországon nem mutattak be. Ez azért fontos, mert sokan nem írnak ki DVD-re olyan szériát, amihez például nincs magyar szinkron.

Nos, ez lenne a két kérdés, a szavazás mostantól indul, és péntek délutánig tart. A következő borító pedig annak a fényében fog elkészülni, amit ti ezen a két szavazáson megmondtok. Illetve, ha bármilyen felvetésetek lenne az eddig elkészültekkel kapcsolatban, nyugodtan szólatok. Például, nem stimmelt a méret nyomtatásnál, túl színesek vagy túl sötétek a borítók, olvashatatlan a betű, vagy bármi felvetés, építő jellegű kritika jól esik, mert szeretnék a közeljövőben minél több olyan borítót elkészíteni, amit szerettek, és tudtok is használni, így ha vétek bizonyos hibákat, azokat mielőbb korrigálni szeretném a cél elérésének az érdekében :)

Magyar vagy Eredeti címmel legyenek DVD Borítók?

 • Inkább EREDETI, mert bénák a magyar címek (65%, 77 Votes)
 • Legyen MAGYAR, mert eredeti című borítókat találok a neten (35%, 41 Votes)

Total Voters: 118

Loading ... Loading ...

Magyarországon is bemutatott sorozatokhoz készüljön csak DVD Borító?

 • Kit érdekel mit mutattak be itthon? Ne ez legyen a szempont! (81%, 95 Votes)
 • Igen, mert olyan DVD-t írok ki, amihez van már szinkron (19%, 22 Votes)

Total Voters: 117

Loading ... Loading ...

10 Hozzászólások

  • Mindenképp szeretnék, de a Pletykafészek, mint cím, hát nekem rohadtul nem tetszik, nem is szívesen tenném ki rá, de ahogy látom nem is kell, mivel a többség az eredeti címet favorizálja :)

 1. Nem tudom, ki, hogy van vele, illetve, hogy mit mutat a szavazás, viszont szerintem, ha készül magyar szinkron egy sorozathoz, illik a magyar címet ráírni. Legalábbis ez a megszokott, én emellett döntenék :) Más kérdés persze, ha nincs hivatalos címe a sorozatnak. Esetleg érdemes lenne egy magyar logós verziót és egy eredeti logós verziót feltenni, így senki nem lenne elégedetlen, s talán nem lenne annyival időigényesebb. (Persze csak ötlet:))

  • Na igen, a legjobb verzió tényleg az lenne, ha magyar és eredeti címmel működne a dolog, de az piszkosul időigényes folyamat, bőven megduplázná az elkészítési módot :/

   Jelenleg úgy látom, hogy a többség az eredeti címeket favorizálja.

 2. Én eleinte szívem szerint a magyar címekkel láttam volna szívesen a borítókat – erre is szavaztam. De tényleg van pár olyan cím, amit nem nagyon lehet megérteni, ilyen pl a Pletykafészek is… hát igen, a Gossip Girl ezerszer jobb… viszont vannak olyan sorozatok, amikben brutál jó magyar címeket adnak ám! De az meg milyen lenne már, hogy a bénának tartott magyar címeket nem írod ki a borítókra, csak a hangzatos magyar címeket… ez szörnyen szubjektív dolog…….. a második szavazásnál kezdetben nem foglaltam állást, mert totál nyolc volt számomra, hogy itthon bemutatták-e vagy nem, most viszont kicsit arra hajlok, hogy azok is kaphassanak borítót, akinek a sorozatát nem mutatták még be itthon…

  • Na igen, nekem is ez a problémám, viszont, vannak jól eltalált magyar címek is, például az EGyszer volt, hol nem volt, de nekem a Bosszú is tetszik, mint cím. Az se lenne normális, ha mindig én dönteném el, hogy mi tetszik és mi nem. Például sokan utálják a Bűbájos Boszorkákat, mint cím, de nekem tetszik. Tehát, még gondolkodom mi legyen a vége, de most már egyre jobban hajlok arra a megoldásra, hogy hallgatok az itteni szavazatra, és eredeti címmel megy a borító, viszont, ha normális magyar címmel rendelkezik, akkor üsse kavics, készítek egy B verziót is.

  • Idén már sajnos nem, jövőre viszont igen, legkésőbb szombaton, vagy vasárnap. Átalakítom a DVD Borítók menüpontot is, hogy átláthatóbb legyen, illetve, lesz pár meglepetés is :)

 3. Köszönöm szépen a gyors választ és csak így tovább – naponta kétszer nézem a lapot, imádom olvasni! Remélem még sokáig böngészhetem!

  • Köszi szépen :) Hát, ha rajtam múlik, akkor mindenképp :) Sőt, a blog nemsokára betölti a hatodik szülinapját is. Hihi.

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here