Véget ért a második Amerikai X-Faktor is

  15
  Oszd meg!

  Egy ideje már nem írtam az amerikai X-Faktorról, pedig minden héten lelkesen néztem ám. Az ok amúgy az volt, hogy sok újat nem mondhattam volna, plusz, így is volt heti magyar X-Faktor post, a ló túlsó oldalára pedig sosem jó átesni. Tény és való, hogy az amerikai X-Faktor mérföldekkel jobb volt, mint a magyar, még akkor is, ha olyan valaki nyerte meg a műsort, akinek már az első döntők során ki kellett volna esnie. Na de sebaj, van ez így, nemzetközi szupersztár úgyse lesz egyik versenyzőből sem, akik idén elindultak, maximum az Emblem3 vagy a Fifth Harmony kaphat lemezszerződést, de utóbbira se vennék mérget, pedig nagyon megérdemelnék. És miért mondom ezt? Mert Amerikában tehetségkutatót nyerni, vagy abban feltűnni, egyáltalán nem olyan jó buli, és biztos garancia a megélhetésre, mint Magyarországon. Mert aki itthon Megasztárt vagy X-Faktort nyer(t), az továbbra is megél a zenélésből, még Tóth Vera is, akinek bár nem nagyon van slágerdala, és a rádiók se játsszák agyon, mégis, egy csomó koncertje és haknija van még ma is. Amerikában viszont, nem sok tehetségkutató győztes maradt talpon, legalábbis, ahogy elnézegettem a listákat – de ha tévedek, cáfoljatok ám meg.

  Demi Lovato alaposan összeszedte magát az X Faktor utolsó adásaira, régi önmagává vált
  Demi Lovato alaposan összeszedte magát az X Faktor utolsó adásaira, régi önmagává vált

  Szóval, túl sok mindenben nem valószínű, hogy megváltozna a közeljövőben az amerikai X-Faktorosok élete, de ki tudja, hátha rámosolyog majd valakire a szerencse, mert most tényleg jobb és tehetségesebb bagázst szedtek össze, mint a tavalyi esztendőben. Amit még feltétlenül meg kell említeni, az Demi Lovato pálfordulása. Amióta Jennel Garcia kiesett, Demi alaposan visszavett az arcából, és ugyanaz a szerethető lány volt, akit a válogatók elején láthattam a képernyőn, és ez a pálfordulás nagyon bejött, így drukkolok is neki, hogy az X-Faktor harmadik évadába is visszatérjen. A műsor fináléja amúgy nem volt rossz, a finalisták egész jó dalokat énekeltek, mármint, ami Carly Rose és a Fifth Harmony előadásait illeti, mert Tate Stevenst egy ideje nem tudom meghallgatni. Az a pasi már a műsor eleje óta ugyanazt nyomatja, méghozzá ugyanúgy, ezért az utóbbi pár hétben csak áttekertem, most, a fináléban egy dalát meghallgattam, és rá is csodálkoztam, hogy juthatott el idáig? Spoileresen folytatom.

  Tate Stevens, a középkorú country-t éneklő kétgyermekes apuka vitte el az ötmillió dolláros fődíjat
  Tate Stevens, a középkorú country-t éneklő kétgyermekes apuka vitte el az ötmillió dolláros fődíjat

  Az pedig még hagyján, hogy idáig eljutott, de hogy a csudába nyerhette meg az X-Faktort Tate Stevens? Ugyanazt adta elő heteken át, és még azt sem túl jól. A hangja szódával elmegy, még azt sem nevezném kiemelkedőnek. Biztos az fogta meg a nézőket, hogy már milyen idős, és gyerekei meg felesége van, és ez az utolsó kiugrási lehetősége, meg ehhez hasonlók. A pénz tényleg jó helyen van nála, de nem kellett volna megnyernie a műsort. Akkor se lettem volna boldogabb, ha Carly Rose győz, mert hiába van bitang jó hangja, tizenhárom évesen senki se nyerjen X-Factort, pláne azután, ahogy előadta múlt héten az egyik dalát. A tehetség sokszor nem elég, és ez Carly Rose esetében is igaz. Ha leül a zongorához, ne álljon fel tőle, ha mély hangon van, ne kezdjen el egyből sikítani, és ha érzelmes dalt énekel, toljon bele érzelmet. De mindezt mégis hogy várhatnám el egy tizenhárom éves lánytól? A tehetség nála sem elég, tudásnak is kell lennie mögötte, ami egyelőre nincs jelen, ezért nem is csápoltam volna a győzelme kapcsán.

  A Fifth Harmony és Demi Lovato közös duettje remekül szólt, a nagy döntő előtti adásban
  A Fifth Harmony és Demi Lovato közös duettje remekül szólt, a nagy döntő előtti adásban

  Nem titkolom, Fifth Harmony drukker lettem a végére. A csajok nagyon jól összerázódtak a műsor alatt, és a vége felé már tényleg megvolt A harmónia. Nagyon bíztam abban, hogy nyerhetnek is, és szomorú is vagyok, amiért ez nem sikerült. Mindenesetre nagyon remélem, hogy kapnak valami lemezszerződést, mert tényleg jó lenne, ha a piacon maradnának. Hasonlót kívánok Cece Frey-nek is, a többi tizenegy előadó pedig felőlem eltűnhet a süllyesztőben.

  Összességében nekem tetszett az X-Factor USA második évada, bár voltak kisebb-nagyobb hibái, de tényleg sikerült pár egész jó hangot összeszedniük. Érdekes, hogy mennyivel másabb egy ilyen műsor, mint egy magyar, a kettő közötti különbség óriási, ezért biztos, hogy nem ez volt az utolsó amerikai tehetségkutató műsor, amit figyelemmel követtem. Januárban indul az American Idol, azt hiszem, arra is benevezek :)

  SZÓLJ HOZZÁ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here