Főoldal Kritika és Értékelés Epizódkritika Glee 4×07 – Dynamic Duets

Glee 4×07 – Dynamic Duets

15
Oszd meg!

Azt hiszem sokat elmond a Glee tegnapi részéről az, hogy az ötödik perc után lekapcsoltam, és inkább az Amerika X-Faktor eredményhirdetését néztem meg – holott korábban volt olyan, hogy csörgött a telefonom a Glee alatt, de inkább kinyomtam, és hiába csengettek, csak felemeltem a hangerőt. Igen, régen a Glee egy megállíthatatlan műsorszám volt, és hogy a fenébe is lettem képes leállítani Lea Michele csodaszép énekét vagy Santana badass beszólásait. Azonban az idők változnak, a Glee pedig a negyedik évadára elég vegyes minőséget szállít, bár, ez tavaly sem volt másképp. Akárhogy is, a Dynamic Duets kritikán aluli lett, olyannyira, hogy még írni se akartam róla.

Samuel Larsen is már csak nevetni tud az egészen

Az eheti téma a szuperhősök voltak, amin most nem tudtam, hogy sírjak vagy nevessek. Dalválasztások eredményeztek pár élvezhető produkciót, a Lois & Clark főcímdala különösen tetszett, na meg a Dark Side se volt rossz, de a sztori olyan gyenge volt a rész alatt, hogy még az élvezhető dalok sem mentették azt meg. Finn úgy öltözködik, mint Mr. Schue, már csak a mellény hiányzik, és eleve a viselkedésmódja is rendkívül irritál, ahogy maga a személyisége is. Maradt volna inkább katonának. Tina, végre kinyitotta a száját és beszólt mindenkinek, ezt a jó szokását nehogy abbahagyja. Szóljon be az egész világnak, mert neki énekelnie kell. És kész. Amúgy, ezt mondta, tökre bejött :)

Oh, well, then, just call Santana back from Kentucky again ’cause apparently she’s better than anyone who’s actually enrolled here.

Jenna Ushkowitz túl tehetséges ahhoz, hogy ne énekeltessék őt a sorozatban

Az egyetlen szerencséje a résznek Ryder volt, végre, komolyabban belementek egy szereplő életébe, ez a diszleksziás szál nagyon tetszett, ahogy a karaktert is egyre érdekesebbnek találom, és nem csak amiatt, mert egész nyáron Blakenek (is) drukkoltam a The Glee Project alatt – no meg Michael és Aylin, őket is jó lenne ám újra látni. A többiek viszont, pfujj. Kittyt már nem is tudnám jobban utálni, és míg Quinn esetében volt ok, amiért szerethetőnek tűnt, Kittynél ilyen nincs, aki egy idegesítő kis görcs, akit le kéne pöckölni. Már Jake sem vált ki belőlem olyan hatást, mint anno, ahogy Marley sem. Ez a szerelmi négyszög elég röhejes, és leginkább azért, mert ezt láttuk három évadon keresztül, akkor pedig Finn, Rachel, Puck és Quinn váltogatták egymást. Ugyanazt a felállást meg mi a csudának nézzem meg újra? Banyek, még úgy is válogatták ki az újoncokat, hogy külsőre is úgy nézzenek ki, mint a régiek. Rossz Ryan Murphy, pfujj, pfujj.

Miért van az, hogy az új szereplők miatt mindig elfelejtik az alkotók a régieket?

Értékelés: 1/10
Sajnálom srácok, nálam ez egy per tíz, és igen, nem írtam félre. Ritka rossz rész volt ez, a Glee pedig most van először azon a szinten, hogy azon gondolkodjak, ideje kaszálni. A dalokat amúgy is meghallgatom, a teljes zenei előadásokat a FOX feltölti youtubera, a dalok közötti történet pedig annyira gyenge, idegesítő és a Glee-hez nem méltó, hogy a kasza egy értelmes lépésnek tűnik. Habár a korábbi kritikáimban bizakodó voltam, de ez a rész annyira elvette a kedvemet a sorozattól, hogy csak na. Kap még pár rész esélyt, ha nem tud élni vele, akkor ideje könnyes búcsút venni egymástól. Pedig a szünet utáni két rész tetszett, de ez … rettenetes volt. Annyi jó sorozat van még, amit nézhetnék, nem fogom arra pocsékolni az értékes időm, ami ennyi csalódást okoz, és 1/10-es résszel szúrja ki a szemem. Mr. Murphy pedig, tudjuk jól, hogy mit csináljon.

15 Hozzászólások

 1. Nekem tetszett a rész. Finn engem is irritál, az öltözködésén meg már úgyis eleget akadtunk Szisszel – ne aggódj, mellény is lesz -, de amit Ryderért tett, azért emelem kalapom neki. Mellesleg örülök, hogy itt és most tényleg foglalkoztak Ryder problémájával, és nem hagyták elkallódni, mint anno Sam esetében tették.
  Örültem, hogy visszatért a Warblers. Sebastiant és a Three-Six duót nagyon jó volt viszontlátni. Tetszett a Dark Side előadás, és báj fájó szívvel, de igazat kell adnom Hunternek, hogy Blaine inkább tartozik a Daltonba, mint a McKinley gimibe. Ott legalább törődnek vele, míg Limában nagy ívben tojnak a fejére, Sam kivételével. Samnek ezért amúgy pirospont jár, plusz örültem, hogy végre nem csak a levegőben lóg ez az egész megcsalásosdi, hanem végre beszélnek is róla.
  Az előadások nagyon bejöttek, a Some Nights amúgy is nagy kedvenc, a Glee verziót meg vasárnap óta rongyosra hallgatom.
  Ez volt az egyik legjobb rész eddig az évadban, örültem, hogy ilyet kaptunk, a jövő hetitől már amúgy is előre félek.

  • Ahogy nézegetem a kommenteket elég megosztó volt ez a rész, más oldalakon is elég vegyesek a vélemények.

   Finn és a mellény? Már csak a bodri haj hiányzik, de inkább le se írjuk, mert valóra válik.

   Azzal,a mit írtál egyet értek, mármint, a Ryder dolog jó volt, a Sam és Blaine barátság is tetszik, de a Wabler szál nem jött be, mert egyértelmű volt, hogy nem fog visszamenni. Nem vitte előre a karaktert szerintem, csak egy felesleges eseményszál volt, ami eredményezett egy jó dalt, és ennyi, puszta időhúzás, én legalábbis annak tekintem.

   • A haj tekintetében: tényleg ne írjuk le, mert még képesek lesznek és elküldik Coryt fodrászhoz a tökéletes Matt Morrison klón elérésének érdekében.
    Nézd el nekem a Warblers imádatomat. Nem tehetek róla, de a Warblers a szívem csücske, amióta csak megjelentek, mert imádom az a capella műfajt, plusz rajtuk keresztül rengeteg fiatal színészt/zenészt megismerhettünk. Lehet, hogy neked és másoknak is csak időhúzás volt a Daltonos szál, de én úgy vagyok vele, hogy ha a következő részekben nem néznek keresztül Blaine-en, ahogy eddig tették az ND tagjai -most komolyan csak azért vették észre, hogy nincs a teremben, mert nem érezték a hajzseléje illatát? WTF? -, akkor már megérte ez a kis kitérő.

    • Sajnos általában nem ilyen következetesek, kétlem, hogy a hírtől, miszerint “Blaine-t elveszíthetik, de visszatért, mert szeret minket” jobban odafigyelnének majd rá a többiek. Igazából ebből az évadból ez is hiányzik, a Glee Club összetartása már nem olyan szilárd, mint volt. Igaz, sok az új tag, össze kell még csiszolódni.

     A Wablersnek örültem én is, és most komolyan, GRANT GUSTIN, hát hogy a fenébe ne örültem volna, de ez az egész “ellopjuk a trófeát, otthagyok a laptopot” annyira nyomi ötlet. Egyszerűbb lett volna az egész, ha Sebastian beszélget Blaine-nel, a szakítás fájdalmairól, majd meginvitálja őt a Warblers egyik próbájára, ahol az új pasi megpróbálja maradásra bírni őt. De ez a “lopnak tőlünk, majd szuperhős ruhában szerezzük azt vissza” annyira gáz megoldás volt, a Glee ettől többre képes.

     • Tudom, hogy többre képes a Glee, de amióta Ryan más sorozatokat is visz mellette csodát már nem várok tőle. Épp elég tanulságos volt ebből a szempontból a harmadik évad. Elég nagy Glee fangirlnek tartom magam – a honlap szerkesztésekor sokszor tényleg csak a fanatizmusom lendít át a holtpontjaimon -, de valahogy néhány csalódás után, meg főleg ehhez az évadhoz már úgy ülök le, hogy nem várok semmit, megnézem a részt, és vagy bejön, vagy nem.
      Az új kórus meg remélem, hogy összerázódik valahogy. Megkaptuk most úgyis az újgenerációs Don’t Stop Believin-t is a Some Nights személyében, szóval optimista leszek a jövővel kapcsolatban, már amennyire a Gangnam Style előadás tudatában lehetek :)

 2. A valaha volt leggyengébb nézettségét érte el a Glee csütörtökön, az előzetes adatok a következők: 9.00-tól, 2.3-as demó, 6.8 millió nézővel, DE egy ideig osztozott a sávon az X-Faktorral. Amikor 9:30-tól egyedül maradt a Glee, már csak 1.5ös demót, és 4.45 millió nézőt hozott, és így el is kalapálta őt a 2 Broke Girls ismétlése. Jó, Hálaadás volt, de akkor is.

 3. Fú, nekem is (az “is” Eper kommentjére vonatkozik xD) nagyon bejött ez a rész! Lehet, hogy az a “baj”, Tibi, hogy túl komolyan veszed a sorozatot. Mármint tudom, milyen az, mikor az ember nagyon rajong vmiért, és akkor a részek után még órákig/napokig azon kattog az agya, hogy mi lesz. Meg kombinál, meg zsong, meg nem tudom, és nehéz erről az állapotról lekapcsolni az agyad. Szóval lehet, hogy nekem azért tetszett most ez annyira, mert már régóta nem tudom ilyen szemmel nézni a Gleet, hanem csak, hogy el tud-e negyven percig szórakoztatni, vagy nem. És ez most nagyon is el tudott! Mármint zseniális volt ez a szuperhősös téma, amire az egészet felhúzták. Azok a feliratok pölö a végén… kész. :DD Nagyon vicces volt. ^^ Meg tetszett az, ahogy az egész Warblers-szálat kezelték, pedig féltem tőle, hogy elrontják. De így, hogy mint egy poént hozták fel ezzel, hogy mint a gonosztevők ellopják a trófeát és egy laptopot ott hagynak. Azt vártam csak, hogy bejelenti a videóban a srác, hogy a gép egy perc múlva megsemmisíti önmagát. x”DD És akkor, hogy ebből elvezették oda, hogy Blaine úgy érzi, hogy most már ő is a rosszfiúk közé tartozik… meg az egész Blaine-Sam barátság, végre ez is megint előtérbe került! A Ryder-Jake barátkozást is szépen felépítették, szimpik voltak így ketten. A Kitty-Marley, étkezési zavaros történetből is sok mindent ki lehet még hozni, örülök, hogy nem hagyták annyiban. És nekem Finnel sem volt bajom. Mert korábban is folyton ő oldogatta meg a többiek problémáját (ami egy idő után tényleg baromi idegesítő volt), de most erre végre oka is van! Mármint az ő dolga mint tanárnak valamelyest. Szóval szerintem illik hozzá ez a szerep, bár a Will-féle öltözködést én sem értettem, hogy minek kellett. De mindegy is, mert összefoglalva nekem ez volt a kedvenc részem eddig az évadból, eszméletlenül sokat nevettem rajta, és volt több dal is, amiket azóta is újra meghallgattam már. Meg hát… Sebastian… :)) (Számomra köbö a harmadik évad egyetlen értékelhető karaktere volt, szóval már ezért is odavagyok érte. ) No mindegy, persze, ízlések és pofonok. :) Azért remélem, nem kaszálod a sorozatot, mert hiába nem egyezik néha a véleményünk egy-egy részről (mint ahogy most sem), mindig élvezet olvasni, te éppen mit gondolsz. :)

  • Én nem “komolyan veszem” dolognak mondanám, hanem szigorúnak. Kicsit olyan ez, mint amikor egy tanár tudja a diákjáról, hogy csillagos ötös dolgozatokat ír két évig, a harmadikban már csak négyes, most meg azt látja hogy egyik percről a másikra egy hatalmas karót kell neki adni, amitől majd megszakad a szíve, és már azon gondolkodik, otthagyja a tanárkodást. Hülye hasonlat, de valahogy így érzek, és annak, hogy ehhez köze van-e a rajongói létemnek, vagy sem, nem tudnék egyértelműen igen vagy nem választ adni.
   Értem én, hogy a Glee nem mindig veszi komolyan magát, de ez a szuperhősös tematika rém erőltetett volt. Korábban a Lady Gaga “öltözzünk be, Born This Way van” még szerethető volt, fel is építettek egy remek sztorit arra, hogy Rachelnek hiába vannak szerető apukái, attól még hiányzik az anyukája. De most? Mire volt jó a szuperhős tematika? Előre vitte a történetet? Nem hinném, egyszerűen csak ki akarták tölteni valamivel az időt, és azon túl, hogy Brittany az emberi agy, más jó része nem is volt a dolognak.
   Mást nem tudok hozzáfűzni azon túl, amit a kritikában leírtam. Én se örülnék, ha kaszálnám, remélem nem fog addig romlani, hogy meg kelljen tennem.

 4. Ez most nem ehhez a részhez kapcsolódik, de képzeld Tibi, ma este olvasgattam az ősrégi blogomat, és kiderült hogy a Media Addict hatására néztem bele és szerettem bele anno, 2009-ben a Glee-be. Ezt már teljesen el is felejtettem, olyan rossz, hogy ilyen lyukas a memóriám…

  • Mindig is mondtam, az ilyenek miatt éri meg ezt a blogot csinálni, és rászánni napi minimum egy órát :) Ma mondjuk már nem ajánlgatnám olyan hevesen a Glee-t :p

 5. szeeerintem nem volt ez yoaln vészes rész.kicsit idióta votl de én jókat röhögtem a szuperhősös cuccon…az hoyg finn segitett rydernek az tökjófejség volt.bár hiányoltam kurt-ot és rachelt..a zenék is egészjók voltak..és a végén a some nights….OMGGG :) :)

  jah és puck volt a legjobb:

  hát maga milyen szuperhős?
  – Hát a Puckerman!!! LOOOL

 6. Ez a rész iszonyú szar volt!!!!!!!!!!!!Péntek óta nem bírtam végig nézni mert annyira untam hogy inkább kilőttem a francba. Olyan szinten nem kötött le hogy szinte nem is emlékszem miről szólt. … Azt az 5-7 percet amit néztem ott is tekertem hogy New York,New York HOL VAGY MÁR?! Hát őőő SEHOL,nem jött konkrétan! ÁÁÁÁÁ!
  1 rész tetszett a Daltonos azt 2x visszanéztem. Mert abban igazat adok a többi kommentelőnek hogy Blainenek lehet nem ártana visszamennie a Daltonba. Mégpedig azért mert mióta a McKinleybe jár 1 rinyáló kislány lett belőle! Istenem ha csak visszagondolok arra Warblers-esként milyen erős,magabiztos volt…annyira imádtam az akkori kisugárzását… olyan kis bohóc volt mikor bekerült a Glee Klubba és elénekelte a Last Friday Nightot.. aztán valahogy a Klub totál elnyomta és Kurt is. Sajnos. Egy fusztrált,depis,nyafogós kisfiú lett. Bár lehet rosszul látom… :/
  Mikor ebben a részben a Warblers-szel énekelt 1 rövid időre a régi Blaine-nek láttam.
  Marley+Kitty+Jake+Ryder négyszög meg olyan szinten hidegen hagy hogy azt elmondani nem tudom.
  Nagyon kíváncsi leszek erre Sectionals-os részre és a végeredményre is. Olvastam ezt azt..
  Egyébként minden olyan részt ahol régi dalokat adnak elő lásd szombat esti láz v. mi volt az a 3. évadba pl. az ilyen részeket nem szeretem és most is 1 dalt hallgatok meg mégpedig a Blaine+Warblers féle Dark Side-ot a többi nekem kuka. Utálom,egyszerűen nem az én fülemnek valók. :P
  Ha nem lenne a Rachel és Kurt és a New york-i szál én nem nézném tovább a Gleet. :(
  Egyetértek a pontozással megint veled Tibi. :)

  • A régi Blaine nekem is nagyon hiányzik, olyan jól felépített alfagay volt, most meg már bétának se mondanám – bár ez saját vélemény.

   Most én is hiányoltam NYC-t, pedig múlthéten elvoltam nélküle.

   Remélem a sectionals rész jobb lesz, de őszintén szólva kétlem. Majd meglátjuk.

   • Ugye hogy jobb volt az a Blaine? :)
    Hát ha a Sectionals-os részbe lesz NYC akkor már jobb lesz mint a mostani. :) Bár a dalokat utálni fogom legalább is amit hallottam eddig az mind kuka nálam. :( :/

 7. Ez a rész jól mutatta ezt az évadot, vagyis nagyon gyenge és abszolút jó megoldások váltakoztak benne. A története nem volt rossz, de a szuperhősös téma teljesen fölösleges és béna volt.
  A szerelmi akárhányszög is felesleges, kicsit olyan érzésem van, mintha nem akarnának velük foglalkozni és ezért a bevált sémát alkalmazták.
  Finn nem lenne rossz, ha nem Shue 2.0-t akarnának csinálni belőle.

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here