Főoldal Multimédia Video Alkonyat – A Hollywood Hírügynökség kritikái

Alkonyat – A Hollywood Hírügynökség kritikái

15
Oszd meg!

“A gyerek úgy néz ki, mint az Anti-Krisztuska. Miért csodálkozik mindenki, hogy meg akarják ölni?”

Mint oly sokan mások, én is az Alkonyat kritikái miatt lettem a Hollywood Hírügynökség lelkes rajongója, Szirmai Gergő filmkritikái elsőosztályúak. Látszik, hogy igazán ért ahhoz, amit csinál, és az a fajta profizmus, ami a videóit jellemzi simán megérdemli a nagyközönség ovációját. Érdemes megnézni Gergő összes videóját, de a legjobbak természetesen azok, amik az Alkonyathoz készültek, én legalábbis azokat élveztem a legjobban. A legfelül található videó a Hajnalhasadás második részéhez készült, már vagy kétszer megnéztem, de azt hiszem megteszem újra, többet kacagtam tíz perc alatt, mint egy vígjátéksorozat öt részén. De vigyázz, a videók hatására hajlamos lehetsz más színben látni az Alkonyat-szériát. A tovább mögött megtaláljátok a többi Alkonyat filmhez készült kritikákat is, érdemes azokat is megnézni. Ugye mennyire murisak?

15 Hozzászólások

 1. szerintem eléggé idióta a kritika is, meg a gyerek is :D ráaduásul, nekem tetszett is az utolsó, befejező rész. akármilyen is volt a vége. szerintem a legjobb az összes rész közül.

 2. Én kb 3 hónapja találtam rá Gergő kritikáira és azóta minden héten várom az újakat. Végre egy ember, aki nem csak azt mondja, hogy szar, hanem érthetően – és hadarva – elmagyarázza, hogy miért is az.
  Bírom a poénjait, és az egész srácot, mert tényleg vicces és okos is.
  Amit a Twilight szériáról mond az nekem nem minden ponton passzol, mert én elolvastam az összes könyvet többször is, és igazán szerettem ennek az egész őrületnek a része lenni. Az utolsó rész nekem majdnem tökéletes volt, úgy jöttem ki a moziból, hogy na ez igen. Viszont a kritikája tényleg rámutatott néhány dologra, amire nem is gondoltam, – gondolom a koromból következik, hogy ennyire nem nézek be a filmek mögé. Összességében és szerettem a Twilightot és szeretem Gergő kritikáit is, és nem nézem túlságosan más szemmel a filmeket miatta. :)

  • Egy kritika lényege nem az, hogy rávegyen valakit az adott film/sorozat megnézésre, vagy elvegye tőle a kedvét, én legalábbis legtöbb esetben nem így látom. Szerintem a lényeg az, hogy elgondolkodjunk azon, amit olvasunk, látok, és ezáltal új színben tűnjön fel előttünk a dolog. Egy jó kritika gondolkodtatásra késztet, legalábbis, szerintem – ezt pedig Gergő kritikái elérik, nálam mindenképp.

   Azt amúgy imádtam a hozzászólásodban, hogy Twilight rajongóként – gondolom az lehetsz, bocsi, ha tévedek, – nem ekézed Gergőt, vagy azt, aki rosszat mer írni a filmről. Ez tök jó, és érett dolog, sok fan példát vehetne Rólad :)

   Hihi, a hadarást nagyon szokni kellett, volt, hogy vissza tekertem, hogy “mégis, mit mondott?” :)

 3. Én nagyon szeretem Gergő kritikáit és nagyon jól szórakozom rajtuk. Tényleg nagyon tud valamit. Engem is mondjuk eléggé megleptek az Alkonyat kritikák, hogy milyen üzenetei vannak, bár rám nem volt hatással.

  • Egy-két dolog engem is meglepett benne, leginkább a Jacob meleg dolog, de logikusan belegondolva mindenben, amit mond, van valami. Tényekkel támasztja alá, és ez tetszett benne. Az pedig hogy a Hajnalhasadás első része totál abortusz ellenes, az száz százalék. Bellát megeszi a gyerek belülről, de ne vetesse el, mert az bűn. Szóval, ezért is írtam azt, hogy a néző hajlamos lehet más színben látni az adott filmet, amiről Gergő beszél, és ez jó dolog.

 4. ez a gyerek annyira szerethető lenne? hát fura.. nekem abszolút ellenszenves. azt hiszi poénosan mondja.

  • A stílusát szokni kell, az tény. Viszont amit mond, abban mindig van valami. Gergőnél egyértelműen kitűnik az, mennyire ért a filmekhez, és minden egyes indok, amit elmond, megalapozott és még véletlenül sem légből kapott. Szóval, tényleg profin csinálja a dolgát, de teljesen érthető az is, ha valakinek nem szimpatikus, ez annyira ízlés, no meg habitus kérdése.

 5. “nem ekézed Gergőt, vagy azt, aki rosszat mer írni a filmről. Ez tök jó, és érett dolog, sok fan példát vehetne Rólad :)”

  ez szerintem nem érettség dolga. megnéztem én is a kritikáját, mert kíváncsi voltam, mit is szólt ugye az utolsó részhez. és hiába tetszettek a filmek, nem azért írom róla, hogy egy igazi s*ggfej… csak tényleg a stílusa meg stb…

  • Látnád azokat a kommenteket, amik a Twilight videó alatt vannak, vagy néhány tinilány őrült véleményét akkor, ha valaki rosszat mer mondani a csodálatuk tárgyáról.

   A te kommenteddel abszolút semmi problémám nem volt, meg szerintem másnak sem, teljesen normálisan megírtad azt, amit gondolsz. Viszont vannak mások, akik nagyon durván nyomják, de szerencsére ők nem szoktak ezen a blogon kommentelni :)

 6. sem tinilány nem vagyok, sem őrült rajongó. :) és abszolút nem a csodálatom tárgya a Twilight. de szerintem nézhető, jó részei voltak. főleg az utolsó. kritikás csávó akkor se szimpatikus nekem.

 7. Úristeen én sírtam a nevetéstől!!!xDDDDDDDDDD
  Ezek a kritikák nagyon jók!!!Tök igaza van amellett hogy én rohadj jót röhögtem azon amiket mondott.
  “Bella: CSUKD BE AAA SZÁÁÁÁD!!”xDDDDDDDDDDDDD

 8. Én nem akarom bántani a srácot, de nem értem miért kell ennyire leminősíteni embereket. A twilight elsősorban nem pasiknak készült. A másik, hogy mostanában azt is bántják és szarnak minősítik aki tegyük fel szereti a filmet illetve a könyveket. Ez sztem a rossz indulatra vall. Mert így sokan nem merik bevallani, hogy szeretik a twilightot, holott ezzel nincs semmi baj. És különben is ebben a szériában sokan a hangulatot szeretik. És nem Oscarra készült, hanem nők szórakoztatására. Akinek nem tetszik ne nézze… csendben lehet utálni, mert ez mindenkinek a joga, de nem kell leminősíteni azért a karaktert játszó színészt. Mert az MTV díjain kívül, semmi más nagyszabású díjat nem kapott egyik szereplő sem. Én sem szeretek sok mindent, de nem kezdem el szarral dobálni, csak azért mert nekem nem tetszik, és lehet kulturáltan is véleményt kinyilvánítani, nem kell ahhoz alpárinak lenni. És Tibi ez nem ellened irányult, imádom a media-addictot, de sztem te sokkal színvonalasabb kritikákat tudsz írni, mint amit ő összerakott egy videóban. De ez az én véleményem, és tudom, hogy a videó is az ő véleménye, amivel mondom nincs semmi baj, nekem az előadásmódja szórja a szemem. Mert egy kritikának nem erről kéne szólnia… és héé ez csak egy film, nem lehetne csak úgy elnézni fölötte? ><

  • Tény, hogy néha elég leminősíti a színészeket, a történetet és eleve mindent, amit az Alkonyat világa képvisel. Erre mást nem is lehet mondani, hogy Gergő stílusa ilyen. Ha másképp csinálná, nem lenne ugyanaz, a stílust pedig szokni kell, feltéve ha továbbiakban is néző akarsz maradni.

   A dícséreted köszönöm, viszont Gergő mögött sokkal nagyobb és komolyabb szakmai múlt áll, mint mögöttem :)

 9. Én anno mielőtt kijött az első film, akkor olvastam el a könyveket. Könyvben tetszett, de aztán elérkeztem ahhoz a részhez, amikor is a gyerek kirágja magát… Na onnantól már nem nagyon olvastam tovább:D
  Viszont a filmet megnéztem áttekerve. De sajnos nem csak egyet.. Kíváncsi voltam, hogy valósítják meg a leírtakat. Hát.. A filmek szörnyűek lettek. Színészek kb nulla tehetséggel. Kristen sztem direkt csinálja ezt, mert a Kalandparkban nem ilyen fejet vágott végig. Meg hogy lehetne Robert egy olyan pasi, akire minek nő nyáladzik?…. Max a hányingertől.. Tipikus hype sorozat, mint pl a Szürke 50 árnyalata, Na az is olvashatatlan. A kritikák viccesek:D Bár igen, túl gyorsan hadar:(

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here