Főoldal Kritika és Értékelés Tévéműsorok X-Faktor – A Jersey Shore-stílus visszatért!

X-Faktor – A Jersey Shore-stílus visszatért!

10
Oszd meg!
Az X-Faktor történelmének három leggyengébb versenyzője balról jobbra

Annyira unalmas volt a múlt heti adás, de ez! Hát valami frenetikus volt. Minden idők legjobb tehetségkutatónak csúfolt trash reality műsorát láthattuk tegnap este, legalábbis az RTL Klub képernyőjén. Én imádtam minden egyes percét, csak Ördög Nórát tekertem el amikor pofázott, na de a mentorok! Hát az ő szavukba bele nem tekertem volna, az fix. Végre, megint ölték egymást, elkalapálták a tehetségestelen kis senkiket, és olyan kritikákat fogalmaztak meg, amiket már régóta meg kellett volna. A legjobban viszont az tetszett, hogy az egyik mentorált visszapofázott, méghozzá kőkeményen, erre szerintem még nem is nagyon akadt példa. Íme, a kedvenc három idézetem a műsorból:

Malek Miklós: “Van egy jó, meg egy rossz hírem. A jó az, hogy jobb voltál, mint a múlt héten, de ez még mindig nem elég az X-Faktor színpadára”

 

Geszti Péter: “Ha ez az első válogatón lett volna, akkor lehet, hogy azt mondtuk volna, ‘köszi, tök jó volt, de figyelj’ … mert ezt csak elénekelted. Apám, mi történt, elfáradtál? Hol voltál Stone?”

 

Stone: “Ténferegtem, mint az a bizonyos a levegőben. Én bennem nem volt több geszti-kulálás ma”

Ha a hamisságért börtön járna, Dávid életfogytiglant érdemelne

Ezek pedig tökéletesen ki is fejezik azt, mivé süllyedt a hazai X-Faktor harmadik évada. Volt az este hét énekeskünk, akik közül 2 borzasztó, 1 elviselhetetlen, 2 tűrhető és 2 kiváló előadást hallottam. Azt hiszem felesleges tovább éltetni Antal Timit vagy Oláh Gergőt, ha van igazság, akkor ők jutnak be a döntőbe. De ahogy Feró is elmondta nem egyszer, nincs igazság, mert ezt a műsort Jimmy fia Krisztián fogja megnyerni, pedig igaza van Malek Miklósnak, amit ezen a héten produkált, az minősíthetetlen volt, ez a nyomi nem való az X-Faktor színpadára. Azonban, az este legborzasztóbb dalát Szabó Dávid produkálta. Iszonyúan hamis volt végig, egy tiszta hangja sem volt, a mentorok mégis végig éltették, a végén pedig sajnos meg is mentették. Pedig úgy bíztam Malek Miklósban, hogy majd a nézőkre bízza a döntést, az elképzelhetetlen volt, hogy Keresztespók ne akarja jövőhéten is Dávidra csorgatni a nyálát. Szörnyen tehetségtelen ez a srác, és azért emelem ezt ki annyira, mert tőle jobbat várok. Mégiscsak az operettszínház színművésze. Ilyen tehetség nélküli senkiket foglalkoztatnak ott, vagy mi?

A táncoslánynak valami nagyon nem tetszett. Adél gázt eregetett?

Stone ismét nagyon unalmas volt, a dala inkább egy hosszú hörgésre emlékeztetett, hiányzott belőle a tűz és az energia. És igen, sok helyen még hamis is volt, de persze nem annyira, mint Dávid vagy Jimmy fia Krisztián esetében – ha pedig ez a kettő díszhuszár lesz majd a döntőben, az nagyon mókás lesz. A Like hétről-hétre fejlődött, egyre jobb előadásokat produkálta, kár volt kiesniük, pláne Dávidka ellenében. Aki meglepett, az Csobot Adél, nagyon tetszett a mostani előadása. Hangilag is egyre többet fejlődött ez a lány, és még a koreográfia is egész tetszetős volt. Nem hittem volna, hogy ezt mondom, de ha jövőhéten is ilyen jól teljesít, akkor már nem csak Antal Timi és Oláh Gergő éltetése lesz napirendi pont, hanem Adélé is.

Mi járhat a fejükben? "Ez már nekem kínos, hogy értékelni kell?"

Mindent összevetve, az X-Faktor visszatért, a szerkesztők szerencsére engedték kritizálni, ehhez a rettenethez pedig sem Malek, sem Geszti nem tudott már jó képet vágni. Ez így van jól, ha valaki szar, azt meg kell neki mondani. Remélem jövőhéten is ilyen vicces lesz az X-Faktor, és akkor örömmel nézem majd tovább a műsort. Geszti feje mikor Stone beszólt neki? Keresztespók pofavágásai amikor Zámbócskát kritizálták? És eleve Jimmy fia Krisztián “mindjárt elbőgöm magam” arca? Hát ezek haláli pillanatok, és ha már a legtöbben a dalukkal nem vesznek le a lábukról engem, akkor azt a trashreality megteszi. Köszönöm X-Faktor, már megint jót nevettem. Tudjátok mikor nem fogok majd nevetni? Ha Jimmy fia Krisztián megnyeri a műsort.

Nyerni fogok! A nevem Zámbó Krisztián. Jimmy fia Krisztián.

1075 <- Az összes oldalletöltés 1 <- A mai adatok

10 Hozzászólások

 1. Haha, neked pont most “tetszik” meg, én meg most utáltam meg. Szabód Dávid szerintem is szörnyű volt, erre ki esik ki? A Like… Az első adás után egyre jobbak és jobbak lettek, és náluk nem olyan szembetűnő a hamisság. Gondolom ott is van, de én annyira nem észlelem. Ami miatt a legjobban megharagudtam, az Miklós döntése volt a végén. Fehér Zolit a múlthéten úgy ejtette ki, hogy ” az élőadásban kell jól énekelni, nem párbajkor”. Dávidka egyedül most döglött meg a színpadon, a Like pedig végig remekül teljesített… Amúgy nekem is tetszett, hogy megint kritizálnak, a kedvencem Geszti oltása volt JFK felé, hogy ha nem teljesít jobban, az emberek meg fogják utálni.

 2. Nem ilyeneket foglalkoztatnak az operettben, csak Geszti ennyire elbaszta Dávidot… teljesen leépítette a srácot. Sajnos. :/

  • Persze, most lehet azt mondani, hogy rossz dalokat kap, vagy sokat mozog a színpadon, és ezer kifogással lehet élni, de ami hamis, az hamis. Még ha olyan dalt is kap, amit nem szeret, akkor is el kellene énekelnie nem hamisan. Amikor az Operett színpadán áll, akkor se kap feltétlenül olyan dalt, amit csíp, mégis tisztán kell megszólaltatnia.

   Aranyos, szimpatikus és nagyon jóképű srác, iszonyú jól mozog a színpadon, látszik, hogy megvan a rutin, de bűnhamis. Ez nem Geszti hibája. De kérlek fejtsd ki, ha van egy-két perced, hogy miért gondolod annak.

   • Azt nem is mondom, hogy nem hamis, mert sajnos az. És szinte meg is válaszoltad, amit kifejtésre kértél, jobban mondva egy részét leírtad, amit szerettem volna. Tény, hogy az Operettben is voltak biztosan olyan számok, amiket nem tudott szász százalékosan magáévá tenni, de ott nem is adta elő hamisan (én csak a videókra támaszkodom), itt meg hamis. Vajon mi lehet az oka? Hisz képzett előadóművész, aki tudja, hogyan tanuljon meg egy dalt, mire figyeljen és társai. És most hirtelen rosszul tanulná meg? Vagy az, aki foglalkozik vele, másként kéri a dolgokat, mint szokta, és esetleg nem fekszik neki a módszer? Ez mondhatni Geszti hibája is, de magáé Dávidé is, ha nem szól.

    És tényleg a dalok is, amiket kapott, egyáltalán nem az ő stílusa, ha lehet azt mondani (de ez mindenkinél így van az évadban, bár csak összefoglalókat nézek). Robbie Williams-et adni neki? Nem tudom még miket énekelt, de eddig nem voltam megelégedve a dalválasztásokkal.
    Egy ismerősöm írta tumblr-ön (aki élőben is látta már ha jól tudom nem is egyszer), de egyetértek vele a tegnapi Bereczkis versenydallal kapcsolatban, hogy meglepődött, mert elég hasonló a hangszínük, és Dávid volt nagyon sok esetben Zoli helyettese, mégis ilyen gyenge produkció lett.

    Ha megnézed, azokat a dalokat, amiket ő maga választott, mennyivel másként adta elő, mint a versenydalait.

    Bocsi, ha össze-vissza csapongtam, tuti hogy kihagytam a felét annak, amit szerettem volna. :D

    Jajj, és majdnem elfelejtettem: ma odakapcsoltam a véletlenül a Szombat esti láz ismétlésére, ahol megpillantottam Iringót. Emlékszem mennyire megosztotta anno a nézőket. Nem tudtam eddig, miért olyan ismerős számomra Adélka, de Iringó láttán rájöttem. Van valami hasonlóság köztük. Szerintem. És ugyanúgy nem csípem a lánykát, mint anno Iringót. :/

    • Akkor ez egy elég érdekes szituáció, mert tényleg képzett, az Operettbe pedig elvileg bárkit nem vesznek fel, mégis bűnhamis, a leghamisabb versenyző a csapatban, legalábbis szerintem. A dalválasztások legtöbb esetben tényleg nem voltak a legszerencsésebbek a számára, de ezzel akkor se lehet takarózni, ahogy írtad, mégiscsak egy képzett művész, aki ráadásul színész is. El kellene tudni legalább játszania azt, hogy szereti a dalt, és el is kellene tudnia énekelnie úgy, hogy az ne legyen hamis. Hatalmas csalódás így ez a srác, de ami a legrosszabb az, hogy most emiatt még az Operett színvonala is süllyedt nálam, meg talán másoknál is – ennyire hamis embert mégis hogy alkalmazhatnak?

 3. Szabó Dávid siralmas volt, egyszerűen semmi hangja nem volt..a párbajról meg ne is beszéljünk ,a Like sokkal jobb volt.
  Csobot Adél szerintem nagyon tehetséges, ahogy énekel és közben táncol és tökéletesen csinálja. Adél mellett ez még Gergőnek megy.

  Antal Timi szerintem most nem volt olyan jó. Krisztián nehezen kezdte, szerintem a dal nem illett hozzá, de amikor már ráerősített a hangjára onnantól kezdve fantasztikus volt.

 4. Szabó Dávid tényleg nem volt a legjobb a dalba de ennek ellenére élveztem a produkcióját a párbajdala nagyon jó volt. Like a versenyprodukciójuk nagyon hamis volt, de a párbajdaluk jó volt. Végre egy olyan műsor volt amikor mindkét párbaj dal jó számomra az eddigi adásokba nem volt rá példa. Antal Timi jó volt tényleg ez volt a nagy pillanata. Zámbó Krisztián még mindig nem tanult meg énekelni a dalválasztás nagyon rossz volt. Stone ő se volt jó és itt is rossz volt a dalválasztás. Csobot Adél nem volt annyira rossz de nekem múlt héten jobban tetszett. Oláh Gergő nagyon jó volt mint mindig. Végre volt közös produkció is amire már hetek óta várok egy olyan dallal amit az előválogatón szeretem meg mert sokan énekelték ezt pl Krisztián, Adél Stone a kiesettek közül a Pjz. Vastag Csaba dala jó de egy kicsit fura volt hogy vele indult a show de jó volt mindig újittanak valamit. A Neo produkciójába nem néztem bele.

 5. Nem volt olyan eddig számomra,hogy egy tehetségkutató versenyző csak olyan dalt kapjon,amit ismerek is és nagyon szeretek. Pedig ez Szabó Dávidnál megtörtént,de nem hogy soha nem tudta felülmúlni az eredeti dalt,de még a közelében sem járt annyira hamis volt mindig. Bereczki ha ezt hallotta mit szólhatott? :D Mert anno kollégák voltak az Operettben.

  Malek Miklósnál a Like kiejtése taktika volt.Nem hülye az az ember,ő is hallotta,hogy melyik párbajozó a jobb,de likvidálni kellett az utolsó nem hozzá tartozó női versenyzőket,hogy ne legyen konkurenciája az ő “lányainak”. Az a hír járja,hogy a múltkor is Feró azért ejtette ki Fehér Zolit Stone ellenében,mert mindenki tudja Zámbó Krisztián és Stone egy lakásban laknak,ki nem állják egymást,állandóan veszekszenek és hogy ezzel gyengítheti egyre jobban és stresszesítheti a Zámbó gyerek életét. :D

  • Ebbe még így bele se gondoltam, hogy ilyen érdekek is lehettek a mentoroknál a végső szavazásnál, de teljesen jogos a dolog. Bár, Malek “védelmében” annyit hozzátennék, hogy legfeljebb döntetlenre hozhatta volna ki, azt pedig nagyon gyűlölik a mentorok, nehogymár a néző döntsön :/

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here