Főoldal Hírek Őszi Újoncok: Összesítés a sorsukról

Őszi Újoncok: Összesítés a sorsukról

0
Oszd meg!

Tegnap nem sokkal a Partners kaszájának a bejelentése után az ABC is tettre kész volt, és az örök vadászmezőkre küldte a két legrosszabbul teljesítő újoncát: a Last Resort és a 666 Park Avenue rajongóinak a legnagyobb bánatára. Ami pedig magát az évadot illeti, habár nem volt túl erős a felhozatal, – legalábbis, szerintem – de így is kaptunk pár nagyon király sorozatot, mint az Arrow, Emily Owens MD, Malibu Country vagy a The New Normal, így én vidáman fogok erre az őszi kínálatra visszatekinteni. Egyelőre az Emily Owens MD, a Malibu Country és a The Mob Doctor esetében nem született még hivatalos döntés, a többiekről azonban már pontosan tudjuk, mi lett a sorsa, így  érkezzen egy összefoglaló arról, hogy mizujs is velük. Korábban már volt ilyen, de most végignézzük mind a 21 új sorozatot, hogy teljes képet kaphassunk a kialakult helyzetről.

ABC
– 666 Park Avenue: Elkaszálva. Összesen tizenhárom epizód lesz az első évad, ezeket a részeket a tervek szerint le is adják majd, ahogy tavaly a Pan Am esetében is tette az ABC. Az utolsó epizódot elvileg mostanában forgatják, így van esély a lezárásra.
– Last Resort: Elkaszálva. Megmarad az eredeti, tizenhárom epizódos berendelés, és itt is azt ígérik, hogy leadják ezeket a részeket. Mivel a forgatások még a Last Resort esetében is tartanak, a lezárás elképzelhető, viszont az írók annak idején azt mondták, cliffhangert is tartogatnak a végére.
– Malibu Country: Nincs hír. Az első rész nézettsége pompás volt, a másodiknál volt egy kisebb zuhanás, de pénteki naphoz képest még így is nagyon jó adatokat produkált. Sok múlik azon, hogy teljesít az elkövetkezendő egy-két hétben. Bizakodásra adhat okoz az, hogy berendelt az ABC plusz két forgatókönyvet a sorozathoz, hogy lássa, a tizenhárom részen túl milyen irányt terveznek Reba McEntire sorozatának az alkotói.
– Nashville: Berendelve. Az ABC legnézettebb este tíz órás sorozata, ami nagyon stabil eredményeket hoz hétről-hétre. Összesen huszonkét epizódos lesz az első szezon.
– The Neighbors: Berendelve. Szerencséje van a sorozatnak, még azelőtt kapta meg a teljes évados berendelését, hogy drasztikusan elkezdett volna csökkenni a nézettsége. Ilyen számokkal esélytelen a második évad, sőt, ha korábban nem rendelték volna be, akkor ez már most kasza szint lenne.
Összesítve: 5 új sorozat, ebből 2 kasza, 2 berendelés, és 1 sorozatról nem született még döntés.

CBS
– Elementary: Berendelve. Nagyon bízik a CBS az illegális Sherlock Holmes feldolgozásában, a teljes évados berendelésen túl hozzácsapott még plusz kettő részt, így összesen huszonnégy részes lesz az első évad. Sőt, a Super Bowl döntő mögött is Elementary lesz sugározva, így ha a plusz nézőket maga mellett tudja tartani, hosszú távon életben maradhat.
– Made in Jersey: Elkaszálva. Mindössze két rész után az évad első kaszája lett az ügyvédes sorozat, a CBS pedig ígérete szerint a leforgatott epizódokat jövőhéttől szombatonként bemutatja, úgy fest, mindössze öt rész forgatásai fejeződtek be a korai kasza miatt.
– Partners: Elkaszálva. A Fekete Péntek első áldozata, de teljesen érthető döntés volt. Azóta kiderült, hogy nagyon előrehaladtak a forgatásokkal, a tizenharmadik részt még befejezik, de arról egyelőre nincs információ, hogy a leforgatott epizódokat mikor adja le a CBS, vagy sort kerít-e rá egyáltalán. Előbb-utóbb biztos meglehet nézni azokat is, például a DVD Megjelenésének az idején.
– Vegas: Berendelve. A Vegas is szerencsés helyzetben van, a CBS gyorsan döntött, és az utóbbi hetekben kezdett drasztikusan zuhanni a Vegas nézettsége. Ezt a CBS le is reagálta, a huszonkét epizódos berendeléséből egyet elvett, így az első – és vélhetően egyetlen, – évad huszonegy részes lesz.
Összesítve: 4 új sorozat, ebből 2 kasza, 2 berendelés.

FOX
– Ben and Kate: Berendelve. Teljes évadot ugyan nem kapott, csak plusz öt részt, de ezt a főhős terhességével magyarázzák. Amilyen adatokat mostanában produkál, azzal nem lesz sok esélye ősszel.
– The Mindy Project: Berendelve. Nem csak teljes évadra, de kapott kettő plusz epizódot is, így összesen huszonnégy részes lesz az első szezon.
– The Mob Doctor: Nincs hír. Az évad egyik csodája, hogy a FOX még nem kaszálta el, hiszen rémes adatokat produkál. Minden bizonnyal a Májusban berendelt tizenhárom részt leforgatják és bemutatják, de folytatásra felesleges számítani.
Összesítve: 3 új sorozat, ebből 2 berendelés és 1 sorozatról nem született még döntés.

NBC
– Animal Practice: Kaszálva. Úgy fest összesen kilenc részt forgattak a sorozatból, ebből hatot leadtak a tévében, a hetedik pedig felkerült az NBC hivatalos weboldalára, a maradék kettő sorsáról nincs információ. Szerintem a DVD-n kihozzák majd, és akkor az érdeklődők megtekinthetik.
– Chicago Fire: Berendelve. Teljes évadot kapott a sorozat, ami nem nyitott ugyan fényes adatokkal, de később növelte a nézettségét, és beállt egy stabil szintre. Az első évad összesen huszonkét epizódos lesz.
– Go On: Berendelve. Az NBC legnézettebb vígjátéksorozatáról beszélünk, ami huszonkét epizódot kapott az első évadra, de azt beszélik, hogy még kettő résszel megajándékozhatja majd a csatorna. Matthew Perry végre sikeresen tért vissza sokadjára a kisképernyőkre, de az örömujjongással várjunk még májusig, hiszen a The Voice felvezetése nélkül nem boldogul túl jól a sorozat.
– Guys with Kids: Berendelve. Négy plusz epizódot kapott a sorozat, így összesen tizenhét epizódos lesz az első évad. Mivel elég gyenge adatokat produkál szerda esténként, a második évadban felesleges reménykedni.
– Revolution: Berendelve. Természetesen huszonkét részt kapott az ősz high-concept sorozata, viszont az NBC elég kockázatos húzást lépett meg. A tizedik rész után négy hónapos szünetre küldi a sorozatot, hogy a The Voice friss évadának a felvezetésével térhessen vissza Március 25-én.
– The New Normal: Berendelve. Habár nyáron sokan támadták látatlanban a sorozatot, elsősorban az aggódó szülők, akik szerint nem szabad “reklámozni” azt, hogy két férfi is fel tud nevelni egy kisgyereket. A nézettség azonban az NBC-t igazolta, az első évad huszonkét epizódos lesz majd.
Összesítve: 6 új sorozat, ebből 1 kasza, 5 berendelés.

THE CW
– Arrow: Berendelve. A sorozat jött, látott és fenséges diadalt aratott, a The CW második legnézettebb sorozata lett, a jó teljesítményével pedig felemelte a Supernatural nézettségét is. A huszonkét epizódos első évad garantált, és ha ilyen adatokat hoz tavasszal, akkor a második is.
– Beauty and the Beast: Berendelve. Nagy szerencséje a sorozatnak az, hogy a The CW nem tudná mivel helyettesíteni csütörtökönként, hiszen bár önmagában a nézettsége jó, de a The Vampire Diaries felvezetését rendre elveszíti. Ilyen számokkal a második évad esélytelen.
– Emily Owens MD: Nincs hír. A héten felmerült az, hogy a csatorna kaszálta a sorozatot, de ezt közleményben cáfolták, a forgatások tovább zajlanak. Eleve alacsony demóval nyitott a The CW első kórházas sorozata, de azóta demóban már beállt a stabil 0.4-es szintre, ami nem túl combos, de a 90210, Gossip Girl és a Nikita se hoz feltétlenül jobban. Valószínűleg a már berendelt tizenhárom epizódot leadják, esetleg kiegészítik öt új résszel, mint annak idején a Merlose Place vagy a Privileged esetében, viszont ha nem nő meg Emily Owens nézettsége, akkor hosszútávon nem lehet számolni vele.
Összesítve: 3 új sorozat, ebből 2 berendelés és 1 sorozatról nem született még döntés.

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here