Glee 4×05 – The Role You Were Born to Play

9

Egy hónap kihagyás után visszatért a képernyőre a FOX egyik legjobb sorozata, és Ryan Murphy megmutatta nekünk azt, hogyan is képzeli el Rachel és Kurt nélkül a szériát, azaz mi marad nekünk akkor, ha New York kiveszik a képből, és csak Ohio-ra koncentrálunk. Nos, a végeredmény teljesen rendben volt, nekem fel sem tűnt Rachel és Kurt hiánya, pedig mindkettejüket nagyon szeretem. Érdekes témát választottak, sok szereplővel foglalkoztak, és valami csoda folytán még Tina is megszólalt, sőt, olybá tűnik Mike visszatérésével kap még esélyt a beszédre is, szóval hajrá, ha már énekelni nem engedik, talán kaphat egy-két mondatot, biztos nagyon unatkozik mostanában a forgatásokon – meg úgy az elmúlt három év során.

Először is, bemutatkozott Blake Jenner a sorozatban, aki ugye nyáron megnyerte a The Glee Project című realityt. Már ott is szerettem őt, és Murphy nagyon érdekes karaktert talált ki neki, Ryder máris sokkal szimpatikusabb, mint amilyen Finn valaha volt, jó dolog az, ha klónozni akar egy író egy karaktert, de valami sokkal jobbat kreál nála. Hangilag ugye tudjuk, mennyire rendben van a srác, a dalaiból ez egyelőre nem nagyon derült ki, egy tucatnak tűnt, de lesz ez még jobb is. Magát a karaktert tényleg nagyon szeretem, a Marley-vel lévő izzás is nagyon sokat hozzátesz a kép kerek egésszé való kerüléséhez, szóval nagy pacsi, szépek együtt. A karakternél amúgy szerepet játszik majd a diszlekszia, ezt ritkán lövik el, pedig sajnos sok diákot érint, szóval nagyon kíváncsi leszek majd a továbbiakban rá. Egyelőre érdekesebb számomra, mint Jake, no meg főleg Kitty, utóbbit már én is kezdem rühellni.

Amiről még feltétlenül beszélni kell, az Unique. Az írók úgy tűnik ugyanazt az utat akarják bejáratni Wade karakterével, amit annak idején Kurttel tettek, azaz megpróbálják elfogadtatni a transzexuális diákot az iskolával, no meg velünk, nézőkkel is. Hát, sok sikert hozzá, de tény, hogy jó úton járnak, mert most először voltam vele úgy, hogy érdekes ez a Unique, no meg végre felhozták a mosdó problémát is, erre idióta módon amúgy is kíváncsi voltam. Amellett pedig nem lehet szó nélkül elmenni, hogy mennyire istenkirály hangja van a srácnak, a Marleyval való közös duettje isteni volt. Szóval, azt hiszem kezdem megkedvelni Unique-ot, arra pedig kíváncsi leszek, bejárja-e majd azt az utat, amit Kurt annak idején. Spoileresen folytatom.

Egy idióta húzás következtében Mercedes és Mike is visszatrappolt a suliba, segíteni kell Mr. Nyomikának a sulidarab megrendezésében, meg ugye öntsünk is önbizalmat a srácba, mert hát Rachel kidobta, az élete nem tart sehová, ohió senki lett belőle, de nem sokáig, mert Schue ugye elmegy Washtingonba, és találjátok ki, hogy ki vezeti majd addig a Glee Club-ot. No comment, inkább. Nem bánnám ha Finn maradt volna a hadseregben, elküldték volna Irakba, ahol éneklés közben egy bomba tetején végezné, ez ideális lenne ennek a mesügének. De nem, itt van, és jó ideig maradni is fog, szokjunk hozzá gyerekek. A Will és Emma szálat szépen megoldották, aranyos volt az, ahogy a nő végül kiállt magáért. Emma rengeteget fejlődött az elmúlt évek során, egyre szerethetőbb lett a karakter. Kitty amúgy egyre jobban irritál, ez a Jake-Kitty-Ryder-Marley szerelmi négyszög elég hülyén veszi ki magát, remélem idővel finomítanak rajta, és nem úgy, hogy Unique belezúg valamelyikükbe.

Értékelés: 8/10
Amúgy, ez a rész történetileg rendben volt, a dalok is jók voltak, és még Rachel sem hiányzott, szóval a nyolc pontot simán megérdemli, csak mivel Finnből már most elegem van, ezért nem kúszott feljebb az a mutató. Láttam spoilereket, miszerint Jessica Sanchez, az ex-Ameriban Idol versenyző érkezik a Glee-be, és Finn karakteréhez lesz köze, így ha bevetik a “diák randizni akar Finnel, de ez bakker mennyire helytelen” szálat, akkor hangosan fogok sikítani. Na jó, azt nem, hülye azért nem vagyok, de majd puffogok itt a blogon :) Az (idióta) viccet félretéve, ez a rész meglepően jó volt, szinte az összes ohio karakterrel foglalkoztunk rendesen, új oldalukról is megismertünk egy-két srácot, és Wade illetve Ryder bevezetése, illetve karakterének az elmélyítése is jól sikerült. Kíváncsian várom a következő epizódot.

802 <- Az összes oldalletöltés 1 <- A mai adatok
Share.9 hozzászólás

 1. Újra itt. :D “Ez a rész meglepően jó volt.” Én is pontosan így voltam vele. Így, hogy volt nekik a meghallgatás, nem kellett furcsa történetszálakat kreálniuk az alkotóknak, hanem majdnem mindent (Willéket kivéve) bele tudtak passzírozni abba. És ez jó volt, főleg mert ahogy neked is, nekem is kissé szimpatikusabbá vált néhány szereplő. Például Wade. A Marleys dolog is jó volt, meg a Finnes beszélgetés is. Finn kapcsán viszont nem értek vele egyet, mondjuk ez persze megint csak totál szubjektív dolog, mert én őt is megkedveltem most újra kicsit. (Az első évadban szerettem, a második-harmadikban meg blaaaah.) Szerintem jól áll neki a tanár szerep (a rendezői kevésbé). Ryderrel is szimpik voltak. :) Meg nekem most volt egy (!) jelenet, ahol Kitty is tetszett, bár őt eddig ki nem állhattam. Mégpedig mikor együtt feliratoznak a meghallgatásra Jake-kel, és utána énekeltek. Nem tudom, miért, de bejött ez a kis szövetségük. Ha csak barátkoznának, egész érdekesek lehetnének együtt. (Bár ilyesmiről gondolom, ne is álmodjak, a következő részre úgyis elfelejtik…) Will és Emma is remek volt, aranyosan megoldották ezt a konfliktust. :) És hogy akkor mi nem tetszett? Blaine… úristen! Az a szöveg, amit levágott a dala után, meg hogy tisztára azt akarják, hogy mi nézők sajnáljuk őt. Őt, aki megcsalta Kurtöt! Valószínű… A másik pedig Sue! Tőle is teljesen karakteridegen volt ez a nagy ágálás Wade szerepe ellen. Oké, az érveit megértettem, hogy Kurtöt is bántották össze-vissza, és egy ilyen húzással Wade is pont ennek lesz kitéve. De akkor is túlzásba esett, és még a szokottnál is indokolatlanabbul volt sértő a viselkedése. No mindegy, mindennek ellenére, tényleg meglepően jól sikerült rész volt ez, úgyhogy én is várom a következőt. ^^

  • Na igen, Blaine, de ha belegondolsz, ha nem teszik bele azt, hogy mennyire rosszul van, akkor tök hiteltelen lett volna a dolog. Mármint, Kurt az élete szerelme – legalábbis, mindig ezt mondja, – erre az, hogy megcsalja, csak kell, hogy hagyjon benne valami nyomot. Szerintem ez egy teljesen jó és várható reakció volt tőle.

 2. Nem láttam az adott részt, de kíváncsi vagyok, mit hoztak össze NY nélkül. A felrakott zenei jeleneteket megnéztem, és hiába szeretem Pink számát, Wade-et még mindig nem tudtam megszeretni. Annyira irritál már az, ha ránézek. Nem tudom miért… [LEHETHOGYSPOILER] és most, hogy állandó szereplővé léptették alő Alexet… [/LEHETHOGYSPOILER]
  Finn és Cory pedig az utóbbi időben nagyon elásta magát nálam. Cory nagyon gyerekesen viselkedik (az interjúk alapján mondom) a szememben az utóbbi időben, mikor már egy érett férfi. A fiatalabb srácok sokkal komolyabbak, mint ő.

  Ryder és a diszlexia pedig… remélem ezt a szálat tényleg kibontják rendesen, nem úgy mint anno Sam-nél, hisz úgy mutatkozott be a srácok előtt, hogy diszlexiás, de azóta nem nagyon foglalkoztak vele.

 3. Sajnálom, tényleg nem akarok ünneprontó lenni, de nekem ez így már nem tetszik, és nem is köt le egyáltalán. Amíg benne volt még Rachel és Kurt és a New York szál, még találtam benne olyat, ami leköti a figyelmem, izgalmasnak találtam, de ez így engem már teljesen hidegen hagy. Az első 4 részt még megnéztem, de ebbe már épphogy csak belepörgettem… Pedig ha valaki nagy Glee rajongó (volt), akkor én aztán biztos! Ahhoz képest, hogy már sokan leszólták a 3. évadot, szerintem ez a 4. szégyenletesen rossz, és az előző mérföldekkel jobb volt (persze már abban is voltak csúnyán rossz részek, pl. The Spanish Teacher). De az is lehet, hogy csak unalmas. Persze, az is lehet, hogy csak én változtam, de szerintem nem tett jót a sorozatnak ez a sok változtatás és alakítgatás. Tényleg nem értem mi történhetett, vagy én változtam sokat az utóbbi időben az ízlésemmel együtt, vagy ez a sorozat. Bocsi :/

  • Tőlem aztán ne kérj elnézést, én se mindig vagyok megelégedve a sorozattal :) A következő részekben már lesz New York, nem is kevés, szóval lehet, hogy azok már valamennyire tetszeni fognak :)

 4. Persze, az rendben van, hogy megmutatták, hogy mennyire kikészült a történtektől Blaine, például a Sames beszélgetésével semmi gondom nem volt (egyébként is szeretem a kettejük barátságát), csak az a meghallgatásos kifakadása… nekem már inkább mártírkodásnak tűnt. De ez persze csak az én véleményem (meg baromi hosszú mondatom xD). :)

 5. Osztom Zoli véleményét. Engem sem kötött le túlzottan ez a rész (sem) és az új karakterek sem. Nyilván kellenek új szereplők, de nem olyan szinten, hogy a régiek teljesen háttérbe szorulnak. Itt van Tina, akivel az írók képtelenek bármit is kezdeni, pedig van benne potenciál. De ugyanúgy említhetném a többieket is… Fura, de az eddigi évadokban ha új szereplő érkezett, pozitív élményként éltem meg (Sam, Blaine, stb.), nem éreztem azt, h felesleges az új karakter. Most meg itt van Marley, aki csak egy átlagos Rachel-utánzat, de hangilag meg sem közelíti Lea Michele-t, Wade, akivel újabb freak-faktort hoztak képbe, Kitty, a bitch cheerleader, akinek semmi jelentősége az állandó szarkeverésen kívül, és a Puck-utánzat “Puck-öcsi”. A 4×05-ben pedig ráadásnak kaptunk egy Ryder-t, aki majd új Finn-ként szerelmi három(?)-négy(?)szöget (ki tudja) generál, és “pont jó” lesz. Hiányzott a New York-szál, Rachel és Kurt, és hiányoznak az igazán jó számok. Ha most megnézem a Don’t stop believin’-t érzem a Glee életérzést, de pl. a 4×05 számaira már most nem emlékszem (így a rész megnézése után negyed órával), annyira semmitmondóak és felejthetőek voltak.
  Remélem lesz jobb is az évad, számomra sajnos eddig elég gyenge az egész…

 6. Csak ma jutottam el oda hogy megnézzem ezt a részt.. háááát őőőő maradt bennem hiányérzet bőven. Hol is kezdjem..Finn nyavalygása zavart de nagyon. Idegesít hogy mindenkinek őt kell sajnálnia és bátorítania..Pfff…Kíváncsi leszek mit alakít Glee Klub vezetőként. Lehet utálni fogom? :P
  Wadet sajnáltam biztos nagy nehéz lehet neki. A Marley+Wade duett nekem nagyon nagyon tetszett.:)
  Kittyt fel tudnám pofozni kb. annyira irritál mint Csobot Adél az x-faktorban. :) Blaine-ért fájt a szívem jó persze ez a megcsalós dolog idegesít de ahogy Sammel beszélgettek és aztán amilyen dalt énekelt hát én pityeregtem 1 kört. Eszembe jutott az egész kapcsolatuk Kurttel az amikor bár Ryan Murphy kivágta azt a jelentet mikor Blane odaadja az ajándékát Kurtnek de az a szerelmi vallomás vagy mikor Kurt flörtölt nem is tudom hányadik részben azzal a másik meleg sráccal és Blaine kiakadt(Whitney Houston rész) és ahogy Blaine elmondta mitől fél mi lesz ha Kurt befejezi a sulit..hát ha azt nézzük igaza lett.. Annyira sz*r hogy ez történt velük hogy Blaine kapott 1 ilyen szálat hogy megcsalta Kurtöt. :( Imádtam őket együtt.
  Darren Criss NAGYON JÓL játsza a meleg srácot. Elolvadok tőle teljesen. :P Az ő kifakadása nekem tök érthető volt hogy játszhatna el 1 románcot ha a sajátját elcseszte? Szivem szerint jól megölelgettem volna. :P
  Na jó beteges Blaine fan vagyok..BOCSI! :)
  Ugorjunk.. Kíváncsi leszek arra is vajon Will&Emma tényleg össze fognak házasodni?
  Ryder szimpatikus jó a hangja és igyekszem nem belegondolni a szerelmi sokszögre amit az írok terveznek vele.
  Nekem nagyon hiányzott Rachel és Kurt. Nélkülük ez a rész nekem 1x nézhetős volt. A dalokat belőle tuti meg fogom hallgatni de ennyi.
  Az én értékelésem 6/10 lenne csak. :/

  • Ilyen szempontból nézve teljesen jogos volt Blaine szomorúsága, csak nem is tudom, mégiscsak ő volt az, aki félre lépett. De tényleg ő jósolta meg, hogy szétmennek. Hmm, a kommented révén azt hiszem elnézőbb leszek Blaine irányába én is … :)

Leave A Reply