Főoldal Érdekességek Érdekességek Mélyponton a The CW – Elkelne egy TVD Spin-Off

Mélyponton a The CW – Elkelne egy TVD Spin-Off

12
Oszd meg!

Amikor 2006ban egyesült a The WB és a UPN csatorna, és megalapították a The CW néven az ötödik országos sugárzású amerikai televíziót, mindenki azt hitte, hogy pozitív változás következhet be a televíziózásban. Több nézőhöz juthattak el a már klasszikus sorozatok, mint a Gilmore Girls, Smallville vagy a Veronica Mars, és a régi nézők mellé újakat is szerezhetnek, ez volt a cél. Persze, az élet nem egy tündérmese, a The CW csatornán pedig még az egykori sikersorozatok is gyengébb eredményeket értek el, mint a WB vagy az UPN csatornákon. A csoda tehát nem valósult meg, bő hat év alatt pedig a CW nemhogy felzárkózott volna a négy nagy network, az ABC, CBS, FOX és az NBC mellé, hanem évről-évre egyre kevesebb nézőt tud a képernyők elé ragasztani, a sorozataik nézettsége pedig a mostani őszi szezonban érte el a mélypontot.

A THE CW hamar kiírtotta a csatornáról a korábban sikeres vígjátékokat, feladta a vasárnapi sugárzást, és a sorra bukó reality programok gyártását is úgy tűnik befejezi, maradtak tehát az egy órás drámák, amik közül csak a The Vampire Diaries, az Arrow és a Supernatural érnek el számottevő nézettséget, miközben a többi széria mondhatni bukdácsol. Nincs is attól nagyobb ciki a CW számára, hogy még az ABC Family csatorna is magasabb adatokat produkál a sorozataival, és ez nem minősítés az ABC Family amúgy király minőségű szériáira nézve, hanem ciki a The CW-nek, mert ők országos csatorna, mindenki által foghatók, míg az ABC Family egy kábeltelevízió. A csatorna tavaly új szlogent váltott, “A TV, amiről beszélnek” helyett “Mi uraljuk az éjszakát” címszóval nyomul, azonban elnézve a mostani nézettségi rátákat, ez minden, csak nem uralás. Íme, az elmúlt hét CW sorozatainak a nézettsége, a számok magukért beszélnek. Előre vettem a 18-49es demót, hiszen azok számítanak igazán.

#01: The Vampire Diaries -> 18-49: 1.5 (Teljes lakosság: 3.27 millió)
#02: Arrow -> 18-49: 1.0 (Teljes lakosság: 3.05 millió)
#03: Supernatural -> 18-49: 0.8 (Teljes lakosság: 1.78 millió)
#04: Beauty And The Beast -> 18-49: 0.6 (Teljes lakosság: 1.70 millió)
#05: Hart of Dixie -> 18-49: 0.6 (Teljes lakosság: 1.41 millió)
#06: America’s Next Top Model -> 18-49: 0.4 (Teljes lakosság: 1.26 millió)
#07: 90210 -> 18-49: 0.4 (Teljes lakosság: 850 ezer)
#08: Nikita -> 18-49: 0.3 (Teljes lakosság: 1.14 millió)
#09: Emily Owens MD -> 18-49: 0.3 (Teljes lakosság: 1.03 millió)
#10: Gossip Girl -> 18-49: 0.3 (Teljes lakosság: 666 ezer)

Ez a helyzet a mostani CW sorozatok nézettségével pedig elég gyászos. Ami jól teljesít, az a The Vampire Diaries, ami már megint elkapta az ABC-t, alázta az NBC-t erre pedig ritkán kerül sor. Az Arrow és a Supernatural páros is jól együttműködik, és bár ingadoznak az adataik, de csak pár tizedpontot, az Arrow pedig a premierje óta alig veszített népszerűségéből, ez pedig fényes jövőt jósol neki. Még amire büszke lehet a CW az a Hart of Dixie, és ezzel ki is fújt, az összes többi sorozata szó szerint kasza szint. Még a Beauty And The Beast is, mert iszonyúan tartja meg a TVD adatait. Kíváncsi vagyok mi lenne, ha a Hart of Dixie futna a vámpírok mögött, ki tudja, talán a 1.0-ás demót is elérné.

Az adatok elemzéséből kiderül az, hogy a csatorna zsánerének tartott szappanos drámák, mint a 90210 és a Gossip Girl már nem hozzák a megfelelő adatot, és úgy fest, a nép a természetfeletti vagy szuperhősös sorozatokra van ráakadva. Mi lenne a megfelelő lépés? Szerintem alkalmazkodni kell a nézői igényekhez, és olyan szériákat bekérni, amikre vevő a nép. Jövőre bekérni még egy képregény feldolgozást, megpróbálkozni esetleg a Macskanővel, Superman unokatesójával, Supergirllel vagy a Wonder Woman is szóba jöhet, és eljött az ideje készíteni egy The Vampire Diaries Spin-Offot, az egyik népszerű karakterre alapozva, Rebekah például tökéletes alany lenne, vagy Jeremy, miképp elköltözik Mystic Fallsból, és vámpír vadász válik belőle. Mindenesetre, valamit tenni kell a csatornának, mert folyamatosan csökken a nézettsége. Nézzétek csak, pontosan egy évvel ezelőtt még ilyen adatokat hozott, és még ezek se voltak túl jók, de látszik az, hogy volt hova süllyedni a csatornának. És még mindig van…

#01: The Vampire Diaries -> 18-49: 1.6 (Teljes lakosság: 3.51 millió)
#02: The Secret Circle -> 18-49: 0.9 (Teljes lakosság: 2.26 millió)
#03: Hart of Dixie -> 18-49: 0.8 (Teljes lakosság: 2.01 millió)
#04: America’s Next Top Model -> 18-49: 0.8 (Teljes lakosság: 1.87 millió)
#05: Supernatural -> 18-49: 0.8 (Teljes lakosság: 1.84 millió)
#06: Ringer -> 18-49: 0.8 (Teljes lakosság: 1.81 millió)
#07: Gossip Girl -> 18-49: 0.7 (Teljes lakosság: 1.36 millió)
#08: 90210 -> 18-49: 0.7 (Teljes lakosság: 1.48 millió)
#09: Nikita -> 18-49: 0.6 (Teljes lakosság: 1.79 millió)

12 Hozzászólások

 1. “eljött az ideje készíteni egy The Vampire Diaries Spin-Offot, az egyik népszerű karakterre alapozva”

  azt majd eldöntik, hogy csinálnak-e vagy sem. :D én személy szerint egy Originals nevű TVD spin-offnak örülnék :P

  • Na arra én is, de nagyon. Premierként jósolok neki 1.0 feletti raitinget, de hogy miképp tartja majd meg, az lesz a kérdéses. Mert a TSC is nagyon erősen indított, aztán gyengébben zárta az évadot, mint a felvezetés nélküli HOD.

 2. A Hart of Dixie – TVD páros azért nem lenne jó, mert egyáltalán nem passzolnak, és azért arra is figyelni szoktak, hogy viszonylag hasonló sorozatokat rakjanak be egy estére. Ez a baj idén a Nikitával. Igaz, eddig is nagyon rossz volt a nézettsége, de az AMNT mögött nem is értem mit vár el tőle a CW.
  Arról már nem is beszélve, hogy a CW csak a TVD-t és az Arrow-t promotálja, így ezt a két sorozatot nézik is épp elegen. De mi van a többi sorozattal? a Supernatural-hoz például csak az évad kezdete után adták ki az első promo posztert, és amint néztem, a többi sorozat reklámozásába sem rokkantak bele. Ha ilyen szarok a promóciós szokásaik, akkor ne csodálkozzanak, hogy ilyen kevesen nézik a sorozataikat. Ez csakis az ő hibájuk.

  • Nem tudom, hogy tényleg ennyit számít-e a promóció. Példának ott van a Melrose Place, ami mondhatni már a premierjével megbukott, pedig reklámozták rendesen, vagy tavaly is a The Secret Circle-t. Az viszont tény, hogy a CW marketingesei nem viszik túlzásban a hivatalos anyagok elkészítését, promóciós fotókat se nagyon adnak ki, iszonyú hanyag munka ez tőlük.

   Na igen, a HOD és a TVD nem passzol, viszont a HOD magában is hoz annyit, mint a Beauty, bármelyik sávba is tegyék, ergó felvezetéssel ki tudja mennyit nőne a ráta.

 3. A magyar wikipédián olvastam egy tervezett TVD-spinoffról, ami egy kutatócsoportról szólna, csak a TSC miatt abba maradtak a munkálatok. Amúgy a Vámpírnaplók oldalán olvastam, nem tudom mennyi a valóság alapja. Én férfi TVD és Arrow nézőként egy-két szitkomot hiányolok a CW-ről.

 4. Uhh, én nem örülnék egy TVD spin-offnak, ezek sose sülnek el jól :S A képregényes dolgokat is jól kell megválasztani, mert nagyon mellé lehet vele nyúlni. Az Arrow-t sikerült eltalálni, de mondjuk egy híresebb szuperhősnél szerintem sokkal nagyobb a kockázata a bukásnak. Úgy látszik a nézők nem vevők a régi sorozatok/filmek remakelésére, a Nikita se nagyon jött be, ahogy a Beauty sem. De lehet, hogy nem is ezen múlik, hanem inkább azon a bizonyos “pluszon”, amit a szereplők és a készítők adnak egy sorozathoz és amit elég nehéz megmagyarázni, de nélkülözhetetlen ahhoz, hogy a nézők rákapjanak a showra.

  A Secret Circlenek az volt a baja, hogy nem volt elég karakteres a történet, néha én se nagyon értettem, hogy mi hogy kapcsolódik, lassú is volt és a főszereplők sem voltak elég kiforrottak, elég érdekesek.

  A Beauty-nál is azt érzem, hogy egy kicsi hiányzik csak, de nem igazán tudom még, hogy mi, bár a nyomozós szálak elég unalmasak sajnos.

  • Dehogyisnem sül el jól, csak jól kell megcsinálni. Az Angel például nagyon király lett, és a Buffy is működött Coreliáék nélkül, nem is akárhogy. És bár csak az első évadát láttam, de a Private Practice is egész jó, a Grace klinikából pedig nem is tűnik fel annyira Addison hiánya – nekem legalábbis nem. Szóval a Spin-Off okat jól is meg lehet csinálni, meg sikeresen is, csak ügyesnek kell lenni.

   A TSC fő baja a lassúság volt, mert az elején tényleg érdeklődtek utána a nézők, de csak a tizenharmadik-negyedik rész környékén indult be, mire meg már brutáljó lett, a nézők nem adtak nekik esélyt.

 5. Tényleg elég szörnyűek a számok, de nem hiszem, hogy csak a szuperhősös sorozatok megmentenék a csatornát. Szerintem ezeket a tiniknek szánt gimnáziumban kezdődő sorozatokat kéne elengednie, mert már mindenki látott egy csomót. Pont ezért azt gondolom, hogy a The Carrie Diaries is bukás lesz.
  Szitkomokkal szerintem is próbálkozhatna, és talán több olyan könnyed sorozat kéne nekik, mint a Dixie.

  • Egyelőre ezek a természetfeletti cuccok hoznak jó nézettséget, mint a TSC is az első hónapjaiban, vagy most az Arrow, ergó ez érdekli a nézőket. A Hart of Dixie is siker, de nem mindegy, hogy a TVD 1.5, a HOD pedig 0.6-ot hoz – utóbbi önmagában jó, de egy TVD spin-off, pláne a TVD felvezetésével hozná stabilan az 1.0 feletti adatokat.

   De én is örülnék több könnyed, aranyos sorozatnak, mint a Dixie.

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here