Megvolt az Amerikai X-Faktor első élő döntője

32

Múlt héten végre-valahára visszatért az amerikai X-Faktor, nekem pedig már nagyon elvonási tüneteim voltak, hiszen látni akartam egy profi tehetségkutatót, profi díszlettel, profi mentorokkal és a lehető legprofibb énekesekkel. És igen, azért ismételtem annyira a profi szót, mert számomra eddig az amerikai X-Faktor a profizmussal volt egyenlő, épp ezért huppantam akkorát, mert az első adás iszonyú középszerű lett. Szörnyű volt látni azt, ahogy a mentorok eszetlen döntései alapján idióta frizurákkal, hülyéknek való hacukákban és hozzájuk nem illő dalokkal alázkodtak meg a fellépők a színpadon, miközben a legtöbbjük csak a hányadát mutatta meg annak a tehetségnek, amit a válogatókon produkáltak.

Persze, értem én: élő adás van, ma már egy tehetségkutató-reality műsorban nem nagyon elég az, ha valaki szépen elénekel egy dalt. A nézőnek show kell, ugrabugráló táncosok, idétlen ruhák, az énekkel meg majd csak lesz valami. A szomorú része azonban az, hogy engem az éneklés érdekel a legjobban, én a dalok, és nem a show miatt szerettem meg az amerikai X-Faktort. Mert olyan jó volt mérhetetlenül tehetséges embereket látni egy műsorban, a Megasztár 6 “csak Radics Gigi és Szakos Andrea volt jó“, és a mostani X-Faktor 3 “Oláh Gergő és Antal Timi menti a becsületünket” műsorok után. Mert az amerikai X-Faktorban tényleg nagyon tehetséges énekeseket gyűjtöttek össze, kábé bármelyikük tehetségkutatót nyerhetne itthon, és éppen ezért volt számomra fájó az elhasalásuk. Azonban, egy reménysugár megcsillant, mert a csütörtöki adásban, amikor nem kellett táncikálni meg koreográfiát lenyomni, bebizonyították azt, hogy ők igenis tudnak énekelni, és ők abban jók, az éneklésben. Miért kell erőltetni a többit? És arról se tudok hallgatni, milyen katasztrofálisan teljesítettek a háttérben dolgozók is. A hangszeresek teljesen elnyomták az énekeseket, a hátul őrjöngő a tömegtől a mentorokat sokszor nem lehetett hallani, a Makeover-ek pedig bénán sikerültek: Cece Frey olyan szép volt, most meg, már nem igazán az.

Amúgy, legjobban Demi Lovato fiatal felnőttjei tetszettek, Cece Frey volt a műsor legjobbja, kiénekelt a szerdai adásban egy gyönyörű magas hangot. Jannel se volt rossz, Paige még mindig irritál, Willie Jones kieséséért pedig egy könnycseppet sem hullajtottam. Igaza volt L.A. Reid-nek, sokkal több van a huszonöt év felettiekben, mint amit kinéztem korábban, Jason Brock például nagyon meggyőzött, az a “megsimizem a férfi táncost” aspektuson jól kacagtam. Igen, ő Mr. Entertainment. Amúgy, tőlük David Correy esett ki, aki rendkívül irritált, de nem tudok elmenni szó nélkül amellett, hogy egyike volt azon keveseknek, akik NEM énekeltek hamisan. Ami a csapatokat illeti, az Emblem3 még mindig győzelem-esélyes, és nem is olyan rossz, amit csinálnak, csak az arcuk hatalmas. A Lyric 145 produkcióját nem tudom értékelni, a RAP nagyon nem az én műfajom, az 1432 lánykák – korábbi nevükön Lylas, – nem nagyon tetszik, bűn volt miattuk kirakni a Sister C-t. A kis tinik produkcióiból Beatrice Miller nagyon tetszett, Carly Rose kicsit semmilyennek tűnt, ahogy Arin Ray is, pedig pont ő közöttük a leginkább sztáralkat: jóképű, jótestű, jól táncol és még hangja is van, még ha egy hangyafasznyi is. Viszont az, hogy Diamond White-ot Britney hazaküldte, egy hatalmas WTF faktor nálam, és nem is nagyon tudom mire vélni. No mindegy.

Szóval, én eléggé csalódott voltam az amerikai X-Faktor első élő showját illetően, de bízom benne, hogy ez csak a kezdeti sokk volt, és majd másodjára mindenki kihozza magából a maximumot. Mert tényleg, olyan tehetséges banda ez, kár lenne értük, ha a sok koreográfiai nehézség miatt elfelejtenék azt, amiért bekerültek, azt, hogy énekeljenek. Amúgy, a kedvenceim Cece Frey, Jason Brock és Jannel Garcia, egyelőre akit nem tudok elviselni az Vino Alan és természetesen Paige Tomas, a (majdnem) kopasz Rihanna elég idegesítő, és most még hangja se nagyon volt. Na meg, az a szokásos mozdulata, hogy beroggyantja a térdét és pucsít egyet, elég antipatikus, akárcsak az, hogy folyton a lányával pedálozik. Már várom mi lesz a következő lépés, talán a következő adásban leül egy bárszékre, és az ölében a gyerekkel énekel valamit? Akárhogy is, kíváncsian várom a következő adást, hajrá Miss Frey!

1211 <- Az összes oldalletöltés 2 <- A mai adatok
Share.32 hozzászólás

 1. Nekem is kicsit csalódás volt, főleg a fellépések..de inkább a dalválasztások voltak nagyon rosszak. Cece a kedvencem, de Demi nem jó dalt választott neki. Nem csak Cece de sokan mások is nagyon rosszak voltak,de itt is a dalválasztás miatt.

  Örültem, hogy Cece tovább jutott, David Correy-t sajnáltam is. Mondjuk a youtube-on csak a fellépéseket néztem meg, de nemsokára megnézem az egészet.

 2. TalkThatLater on

  Én is így vagyok többnyire a versenyzőkkel.Arin pedig iszonyat beképzelt ami nagyon-nagyon irritál, ráadásul Diamond hangja ezerszer jobb volt ezért nagyon megdöbbentett Britney döntése.Oké hogy így “jobb” hogy fiú is van a csapatba mert rá a lányok ezerrel küldik az sms-t, de engem irritál. :D Cece hajával pedig nem tudom mit művelt Demi agya, de ezt nem kellett volna. Így még hidegebb a kinézete azoknak akik eddig se szimpatizáltak vele.
  Az éneklésről meg tömören annyit, hogy azt már bizonyították.Tudjuk hogy az összes versenyzőnek kisebb nagyobb eltéréssel de jó hangja van.Ezért most kéne mutatni, hogy még mit tudnak.A hang egy X-Factorban nem elég és ezért kell koreográfia stb. Ezt viszont Britney versenyzőinél vettem észre.Vajon miért ? :D

  • Szerintem Britney azért küldte haza Diamond-ot, mert még nagyon fiatal, talán még érnie kell – mintha valami ilyesmit olvastam volna a témával kapcsolatban.

   • TalkThatLater on

    Avval az indokkal küldte haza hogy nincs meg benne a “bumm”…hát ha összevetném a két produkciót…

 3. Na igen, az X-faktor nem hangot keres (ezt az angolban kb. minden adásban ötször mondják), hanem a pluszt. Én is egyetértek… ha ők tényleg szupersztárok akarnak lenni, akkor produkciót kell nyújtaniuk… a mai sztárok, akik arénákat töltenek meg mind… mind… nyújtanak valami showt- is és nem csak énekelnek. Ez lehet jó, lehet rossz, de ma így működik a biznisz.
  Sajnos tényleg sok-sok baki volt az adásban, ez tény. Britneyt én sem értem… elve nem tettem volna Daimond-öt a bottom 2-ba… de azt, hogy mindenkinek tetszik a szerintem botrányos Beatrice Miller nem tudom hová tenni…. :/

  • Lehetne kombinálni a So you think you can dance-cel: mindenki duóban indulna, a táncos táncolna az énekes meg énekelne, és a két zsűrit egyesíthetnék is, vagy, vegyék fel stúdióban a dalokat, aztán meg tátogjanak a színpadon, miközben tíz szaltót ugranak egymás után. Az lenne a buli :)

   Na meg, nem akarom én bántani Britneyt, de mikor énekelt és táncolt ő élőben? Kicsit sokat várnak el szerencsétlenektől.

 4. A mentorok szerencsésen kirakták az összes kedvencemet, úgyhogy részemről vége is az X-faktornak. Cece-t én nem kedvelem, de ez a szőke haj tényleg szörnyen áll neki. Simonnak szerintem abban igaza volt, hogy Jannelt Demi olyanná akarja formálni, mint ő és ez nem feltétlenül pozitív.
  Beatrice-t sem szimpatikus, nagyon beképzeltnek tűnik nekem.

 5. Szerintem Arin csak azért maradhatot bent, mert már szerepelt, talán vagy egy úgynevezett rajongó tábora, ami szavazáskor jól jön, előnyben van nem mint egy friss arc. Meg Arin célcsoportja, idősebb ergo ők tudnak is szavazni, Diamond talán rajongói inkább a fiatalabb korosztály akiknek talán még nincs is mobiljuk :D

  Mondjuk én sem értem, hogy Simon szerint miért ellenszenves a Sister C nekem különösebb bajom nem volt velük. Kiváncsi leszek 1432 új nevére. :D

  Paige most legalább nem sírt :D Persze a gyereke mindig elő fog jönni, cuki faktor jól jöhet, a sok teen mum akik együtt éreznek vele majd szavaznak rá. :)

  Mondjuk elég viccessen nézett ki a tűskés ezüst latex (?) ruhában. :D

  Mondjuk elég sok klón van ebben az évadban, Úgye Demi csinált magának egyet Garcia személyében, Britney Carly Roseból csinált egy fiatal hit me baby one more time Britney-t, és Paige mint Rihanna klón. :D

  • Amerikában ez nem olyan durván számít, mint nálunk, mármint, ott nem folyik be pénz a voksok után, odaát sima telefonhívás/sms az ára, nem emelt. Hát igen :)

   Már megint új nevet kap az 1432? Azt hittem a Lylas után nem módosítanak már.

 6. Annyira Britneyvel példálóztál (neki is van már egy 20 éves tapasztalata, hogy valaki mást kellett bevonnom. Nem mondom, h ilyeneket kell csinálniuk, de erre kell törekedni… az a fajta zene, amit a versenyzők fognak majd előadni (már mikor befutnak), nem az olyan koncertekkel jár együtt, amit egy széken ülve adnak elő másfél órán át. Ha erre már most nem képesek, akkor nem sok jövőjük van.

  Ellenpélda, a hangyapöcsnyi színpaddal:
  http://www.youtube.com/watch?v=fv4kB7DNn7o

  • Tanulni mindig jó, és kell is, kérdés az, hogy kinek mi áll jól. És egyet értek abban, hogy élő koncerteken produkálniuk kell majd magukat, de az javarészt playback lesz, úgy, hogy előtte majd gyakorolnak heteket, hónapokat.

   Én most inkább hallgatnám a tiszta, gyönyörű hangjukat, mint nézném őket béna ruhákban, elveszettként kóvályogva a színpadon :)

 7. 1432 Simonnak nem tetszett, ezért majd a rojongók javasolnak párat és aközül fognak választani, 1432 elég semleges egy név, levédetni sem lehet, meg túl sok minden hozz elő a kereső :D

  Épp mivel nem emelt ezért többen szavaznak ezért is előny ha alapból ismernek ergo van rajongó tábora az embernek és még a korosztály is megfelelő. A tízenévesek húszon közeliek inkább Arinra szavaznak vagy őt néznék mint eyecandy mint egy fiatal kislányt.
  Nem véletlenül mondják, hogy “sex sells”, két év Arin nagykarú lesz, míg Diamond csak 13, nehét vele showt csinálni.

  Mondjuk lehet hogy csak én vagyok így, én inkább szavaznék mondjuk egy korombelire mint mondjuk mint nálam sokkal fiatalabbra még azt monják, hogy perverz vagyok :D Carly Rose-t is fura volt nézni szexy hit me baby one more time “Jelmezben”, creepy kategória :D

  • Király, akkor majd egy harmadik névvel hátha befutnak. Lehetnének Sister-F, mert ugye az F jelenti a karót az usában, és ők maradtak a C helyett :)

  • TalkThatLater on

   Britney szupersztárnak született.Nehéz lesz a nyomába lépni és kevesen is érnek a nyomába, úgyhogy ezt el kell nekik nézni, de az tény hogy a tánc és a show nagyon befolyásolja egy produkció minőségét.

 8. haha :D Diamond visszatért a versenybe :) rosszul döntöttek és visszahívták. :D szuper!!! hihetetlen tehetséges a kiscsaj. és csak 13 éves. :)

  • WTF. Most nem mondom, hogy nem szeretem a kiscsajt, de ha valaki kiesett, akkor az kiesett, ezzel hitelét vesztette a szememben a dolog.

  • Mondjuk én már láttam, jelezhetted volna másoknak hogy spoiler veszély :D Nem mindenki olvass utána vagy nézi élőben vagy amint letölthető meg is nézi:D

 9. Lina: megbeszélte a 4 mentor és úgy döntöttek. de ez marha jó döntés volt. miért kellett egyáltalán hazaküldeni? :D fel is háborodtam akkor.

 10. TalkThatLater on

  Lehet Britney belátta hogy tévedett és ezért kitalálták ezt a mesét hogy PONT Diamond térhetett vissza…Micsoda véletlen?! De várjunk mert lehet hogy lesz még csavar a továbbiakban. ;)

  Továbbá a mai adásban rájöttem hogy mennyi berögzült mondatot használ a zsűri, elképesztő…Ja és Demire nagyon haragszom hogy állandóan Simon szavába vág. Oké az elején még vicces volt de most ? Ennyire nem bírja a kritikát ?

 11. Ez a második esély dolog nem fair a többiekkel, igaza van Tibinek hitelét veszi így a műsor. Felmerül a kérdés hogy miért pont ő? Főleg, hogy nem kellett harcolnia a visszajutásért mint pl. egy főzős realityben. Ilyen erővel olyat is visszahozhattak volna aki be sem került az előadásba vagy másik kiesőt.

  Ha gonosz lennék, akkor azt mondanám, hogy Obamát újraválasztották, és pont gyémánt is visszajöhetett :D

 12. TalkThatLater on

  De ha belegondolsz Diamond kiesésének volt a legnagyobb visszhangja. Visszanézték az adást. Mindenképpen választottak volna egy valakit a 4 kiesett közül és végül őt választották

  • Vagy tényleg a show miatt csinálták, tudták hogy nagy felháborodás lesz amit jót tesz a műsornak (igaz visszanyalhat a fagyi:D) és visszahozzák, hogy hehehe vicceltünk, így legalább meg volt a nagy csavar :D és nem kell wildcard-ot használniuk olyanra akiről már eldöntötték, hogy nem érdemli meg az élőadást:D

   “Ha már Spears, akkor a The X Factor US első élő epizódban volt valami a zsűritag jobb fülében, de a menedzsere cáfolta, hogy olyasmi, amin utasításokat kapna, csak a közönség által keltett zajt csökkentendő használja.” lehet hogy volt itt valami a háttérben és súgtak Britneynek, hogy rakd már ki a szűrét de ne aggodj úgyis visszatérhet :D

  • De ez így akkor sem fair, ha hibát követtek el, ha nem. Ez egy ilyen verseny, két jobb közül kell kiválasztani egyet, kétségkívül lesznek olyanok, akik majd kiesnek. És ha megbánták a döntésüket, akkor Arin mit keres még a színpadon? Jó, persze, ő Simon Cowell, változtathat szabályokat jobbra, balra, de bennem is felmerül az, hogy mégis hogy a francba érte el a kis Diamond, hogy visszavegyék. Kapcsolatok?

   És a legnagyobb gond ezzel az, hogy ezentúl ha bárki kiesik az elkövetkezendő hetekben, nyugodtan feltehetjük a kérdést, “őt miért nem engeditek vissza, ti szemetek?”.

   Na holnap mindenképp lesz x-Faktor kritika, csak megvárom ki esik ki …. és remélhetőleg nem 6 napra.

   • TalkThatLater on

    Ilyen még egyszer biztos nem lesz. Az is lehet hogy előre eltervezték hogy valaki a 3 közül visszamegy. Most jut eszembe lehet, hogy az egyik elmaradt adást akarják bepótolni és szükség van még egy játékosra, hogy meglegyen az adásszám.Sok elmélet lehetséges.

Leave A Reply