Főoldal Kritika és Értékelés Pilot Happy Endings – A Pilot

Happy Endings – A Pilot

0
Oszd meg!

Nahát, hogy én mennyire örülök annak, hogy még csak most ismerkedtem meg a Happy Endings című sorozattal. Hogy miért? Mert most van több, mint harminc epizódnyi néznivaló, és mivel a pilot (meg a második rész) annyira szeretnivaló volt, hogy bele is csapok a lecsóba, a Grace Klinika után pedig egy szitkomot darálok – azt hiszem most is jól fogok szórakozni. A Happy Endings amúgy az ABC egyik szitkomja, ami két évig eléldegélt a Modern Family felvezetésével, most fut a harmadik évad, nem túl acélos nézettséggel, de nem bánnám, ha túlélő maradna a sorozat, mert tényleg nagyon szerethető. Amúgy, itthon múlt héten mutatta be a Comedy Central az első két részt – bár, azt majd az állandó nézők megmondják, miképp követik a sorrendet. Ugyanis Amerikában elég hektikusan folyt a vetítés sorrendje, a második részt például tizedikként adták le, ez pedig szerintem folytonossági problémákhoz vezethet. De miről is szól a sorozat?

Ismerjük be, stílusát tekintve a Jóbarátok és a How I Met Yor Mother mostohagyerekeként kezelhető, de az már két epizódból látszott, hogy megvan a saját stílusa. Itt is hat főhősünk van, a sorozat pedig egy esküvővel nyit, Alex és Dave házasodnának össze, ám a lány megszökik az esküvőről, ami úgy fest, szétszakíthatja a baráti társaságot. Ennyi lenne az alap, ettől többet nem is nagyon kell tudni ahhoz, hogy élvezhető legyen a pilot. Persze nem csak Alex és Dave vannak középpontban, hanem a többi barát karaktere is, Jane és Brad a házaspár, tök szerethetőek, akárcsak Penny, egy tipikus harmincas szingli lány, oltári jó beszólásokkal. De persze a kedvencem Max, és eleve miatta kezdtem el nézni a sorozatot. Mielőtt ezt kifejteném, nézzétek meg a kedvenc idézetem, igaz, a második részből. Azért is jó, mert olyan poénokat is megengednek maguknak, amiktől mások ódzkodnának, és itt tök viccesre jön ki a szituáció. Mint itt:

– Ugyan már, haver. Feketének sokkal nehezebb lenni, mint melegnek. Tegnap este egy 1200 dolláros öltönyben próbáltam taxit fogni. A sofőr elhajtott mellettem, és felvett egy fehér ürgét “ki fingott?” pólóban.
– Nagy ügy. Nem tudsz taxit szerezni. Én nem házasodhatok meg vagy juthatok a mennybe.
– De ezek közül egyiket sem akarod.
– Az nem számít.

Szóval, Max. Tényleg ő a most futó sorozatok kábé egyetlen, nem sztereotíp meleg karaktere, és tök jó végre egy hús-vér meleg figurát a képernyőn látni. Tudjátok, olyat, aki normálisan öltözködik, nem beszél affektálva és társai. Nem mintha velük baj lenne, Kurt és Blaine is a szívemhez nőtt, de annyival különlegesebb olyan meleg srácot a képernyőn látni, amilyeneket én is ismerek, és ami leginkább jellemző a melegekre, és rám is. Sokkal közelebb érzem magamhoz Maxet, mint eddig bármilyen más meleg karaktert a tévéből, ez pedig tök jó dolog. Szóval, már csak Max miatt is érdemes nézni a Happy Endingset, de ahogy észrevettem két röpke rész alatt, alapjáraton is jó ez a sorozat, tele vicces poénokkal.

Értékelés: 10/10
Mostanában megint kezdtem jószívűen pontozni, de aki látta a Happy Endings első részét, szerintem totál meg fogja érteni, hogy miért adtam neki maximális pontozást. Mert mást nem is igazán tehetek, ha valami annyira vicces és szerethető, mint a Happy Endings, akkor az tíz pontot érdemel. Amúgy, belenéztem a szinkronos verzióba, az is nagyon király, Stohl Andrást például istenien hozza Max figuráját. Tehát, akik nem nagyon szeretnek felirattal nézni sorozatot, akkor ajánlom a szinkronos verziót, szerda esténként fut a Comedy Central műsorán, heti két epizóddal.

1169 <- Az összes oldalletöltés 1 <- A mai adatok

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here