Főoldal Kritika és Értékelés Epizódkritika The Walking Dead – What The Fu..

The Walking Dead – What The Fu..

2
Oszd meg!

Múlt héten írtam egy kritikát a The Walking Dead kapcsán, ami elég pesszimistára sikeredett, éppen azért, mert nem vélekedtem túl pozitívan a harmadik évad eddigi alakulásáról. Aztán bumm, jött a tegnapi rész, ami szó szerint bumm volt, mert olyan lépéseket léptek meg az írók, ami alapján csak a What The Fuck szavacskákra tudtam gondolni. Spoileresen folytatom, de előtte annyit hozzáfűznék: Cseszd meg, The Walking Dead, még hét napot kell várni a folytatásodra. A folytatás a kép alatt, a tovább mögött, mert ez tényleg űber-spoileres lesz.

Reflektálva a múltheti kritikámra, éppen az volt a gondom, hogy úgy tűnt, ok nélkül folyik a öldöklés, és tele van értelmetlen erőszakkal a sorozat. Erre bumm, ebben a részben is ugyanez történt, de az már nem volt okmentes, itt nem hülye célok miatt hullottak a karakterek, hanem mert jogosultságuk volt rá. És ez nagyon tetszett. És eleve, hallottatok már olyan sorozatról, ahol egy részben megölnek három főszereplőt? Olyat, akik már az első (!) évad első részétől főhősök? Mert banyek, ezek itt meglépték. Jó, ezekből kettő halál biztos, Carol lehet, hogy túlélte, mert csak a sálizét találták meg, ami a fején volt, de ettől még lehet, hogy elbújt valahová – vagy ebben csak én reménykedem feleslegesen? Hiszen ott volt az a lerágott tetem, de az bárkié lehetett. Megszerettem Carolt, nem örülnék, ha meghalna. Ami T-Dog halálát illeti, hát sajnáltam az ürgét, azért is, mert mostanában végre beszélt is, kapott egy-két jó mondatot.

A legnagyobb WTF minden bizonnyal Lori halála volt. Én is vágytam rá, csakúgy, mint mások. Az első két évadban idegesítő volt a nő, DE mostanában már kezdtem megkedvelni, és a csudába, úgy sajnáltam, hogy meghalt. És az a legdurvább, ahogy meghalt. Ahogy késsel felvágták, hogy kiszedjék a kisbabát, majd utána Carl, a saját fia lőtte őt fejbe azért, hogy ne változzon át Lori egy zombivá, az több volt, mint egy WTF mozzanat. Ilyen megrázó képsorokat nem is tudom láttam-e már egy sorozatban. Rendkívül jól megírták azt a jelenetet, a színészi játék pedig, csak wow. Rick kiborulása a végén, Carl szomorú nézése, a jelenet, amikor Lori elbúcsúzott a gyerekétől, hű, nagyon király volt. És külön tetszett az, hogy nem a Kormányzó állt bosszút, hanem az a rab, akit a második részben Rick kizárt, és hagyott volna meghalni. Az, hogy kvázi a saját hibájából történt az egész, azért, mert feladta az embersége maradékát is, sok erkölcsi dilemmát okozhat még a mi jó öreg ex-seriffünknek.

Ami a Kormányzó faluját illeti, sok érdekesség nem történt ott. Merle kapott egy kis sokkot, mert rájött, hogy nem nagyon mehet ő sehová, Andreának viszont nem akaródzik mennie, mert belezúgott Philippbe, a Kormányzóba. Túl érdekes nem volt, talán felesleges is volt keverni a börtönnel, mert ott történtek az érdekesebb dolgok. Viszont, most belegondolva, T-Dog halálával nem lesz olyan vészes Merle találkozása a régi bandával, bár, gondolom Merle majd neki esik Rick-nek, végül is, ő bilincselte anno ki.

Értékelés: 9/10
Ahogy írtam, a falu/kisváros egy cseppet lassú volt és vontatott, de maga a rész, az nagyon bejött. Már régóta nem volt ennyire durva epizódja a sorozatnak. És végre, egy sorozat, ami meghallgatja a rajongói óhajokat, mert már régóta nyivákoltunk Lori miatt, most már csak Carlt kéne kiírni, aztán majd arra ébrednénk, hogy ez a sorozat már nem ugyanaz. Ahh, nem hiszem el, hogy ezt leírom, de azt hiszem nekem hiányozni fog Lori…

767 <- Az összes oldalletöltés 1 <- A mai adatok

2 Hozzászólások

 1. Pont nekem is ez a véleményem, úgy egyben ahogy leírtad. Abszolút a Walkind dead-ben a legmerészebbek az írok,( már elnézést a kifejezésért) nem szaroznak, kinyirják a főszereplőket, és hullana mint a legyek.
  Lorival kapcsolatban ugyan olyan érzésem van mint neked, az első két évadban én magam akartam hátbaszúrni, de valahogy a 3. évadban megkedveltem, mintha tanult volna a hibáiból. Azért ő is átértékelte a dolgokat, a Rickkel és a fiával való kapcsolatát is. Még mindig voltak béna jelenetei, de ez mindig így van :)
  Carl pedig nekem sem éppen a szívem csücske, de amióta nem Yoda mester féle metaforája és monológjai vannak már nem olyan idegesítő. Persze mesterlövészként nyírja a zombikat, nem kispályás a gyerek.
  T-Dog halála szerintem várható volt, kicsit sok szerepet kapott az előző részekben, főleg a mostaniban, nekem már furcsa volt, hogy ilyen sokat beszéltetik őt, éreztem, hogy valami lesz. Az egyszavas mondataiból ő is levágott néhány összetett mondatot. Feltűnő volt.
  A Kormányzó, meg Andrea…meg a kis városuk és Merle pont nem érdekel, unalmas egy szál, ideje lenne azt is felpörgetni rendesen. Kicsit nem kellet ebbe a részbe.
  A szülés jelenet meg egyszerűen szólva WTF volt, tényleg. Végül is egy zombi apokalipszis szélén, egy tehenészlány(?) egy gyerektől kapott, rozsdás késsel, egy börtön egyik kis szobájában császármetszést végez, érzéstelenítés, fertőtlenítés nélkül.
  Hatalmas piros pont az íróknak. Meg úgy ott mindenkinek.

  • A szülést ki se emeltem, pedig ahogy írtad, tényleg nagyon profi lett. Alig várom a következő részt, örülök, hogy nem vagyok vele egyedül :)

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here