Főoldal Kritika és Értékelés Epizódkritika The Walking Dead – Elkezdődött a harmadik évad

The Walking Dead – Elkezdődött a harmadik évad

2
Oszd meg!

Már három epizódot leadtak a The Walking Dead című zombis-túlélős sorozatból, és mit mondjak, jelentősen megreformálták a széria világát. A második évadban még ment a panaszkodás, főhőseink a farmon voltak, ott vitáztak mindenféle idióta dolgon, a fő bonyodalom meg az volt, hogy a kútba ragadt egy zombi, vagy mennyire erősítsék meg a fából készült béna kerítést. Ehhez képest a harmadik szezon már jóval durvábban nyitott, a részek tele vannak zombikkal, megy is az aprítás rendesen. Azonban, alaposan megváltozott a széria, a korábbi rendszer teljesen eltűnt, és most kaptunk valami újat, amit már nem tudok annyira szeretni, mint régen, erről pedig legjobban a Kormányzó tehet.

A The Walking Dead azért lett az egyik kedvencem, – sőt, az általam legminőségibbnek tartott dráma sorozat, – mert a túlélés volt a cél. Adott egy undorító, borzasztó világ, ahol emberek eszik meg egymást, nincs civilizáció, és folytonos menekülés az életed. Olyan szépen felvázolták az alapszituációkat, öröm volt nézni. Erre a harmadik szezonra, a szlogen, amit kitaláltak, maximálisan működőképessé is vált: “Harcolj a holtakkal, félj az élőktől“.  Annyira ennek szentelték alá az eddigi három részt, hogy már el is kezdtem gondolkodni azon, ez még mindig az a sorozat-e, amit annyira megszeretettem. Spoileresen folytatom.

Persze, tudom én, kemény világot élnek hőseink, az ember meg a túlélésért bármire képes, na de amit a Kormányzó tesz, hogy csak úgy kinyírja az élőket, teljesen érthetetlen a számomra. Jó, olvasok spoilereket, tudom, hogy félti a hatalmát és a katonákat is azért ölte meg, mert nem akarta, hogy veszélyeztessék a pozícióját, de ezt így végig nézni akkor is kellemetlen volt. No Rick sem volt túl jó fej, ahogyan azt a srácot egyszerűen kizárta a zombik közé, csak azért, mert elfutott. Jó, Rick legalább sajnálta a dolgot, de ez nem változtat azon a tényen, hogy nem tetszik az irány, amerre halad a széria. És ismétlem, tudom, hogy ez logikus lépés egy poszt apokaliptikus sorozatban, de ez nem jelenti automatikusan azt, hogy tapsolni fogok hozzá és ujjongani.

Amúgy, a börtön meghódítása rohadt izgalmas volt, leginkább amikor elkapta a halottnak hitt sétáló a vén trotty lábát, azon még én is felsikítottam, meg amúgy is, az első két rész rohadt izgalmas volt, még az emberek gyilkolászásán is túl, viszont a harmadik epizódnál szakadt el nálam a cérna. A Kormányzó, meg az a kis város, no meg Merle, hát én meglettem volna mindegyik nélkül, egyedül badass Andrea hiányzott, de ő nagyon. Van egy olyan érzésem, hogy a további részeket majd a Kormányzó és Rick közötti feszült harcokra helyezik majd ki, mert valahogy biztosan össze akarják majd hozni kettejüket. Most mit mondjak, úgyis nézni fogom tovább, sok nekem nem tetsző dolog kell ahhoz, hogy kaszáljam, de már korántsem várom izgatottan a felirat elkészültét, úgy, mint a korábbiakban.

Értékelés: 6/10
Nem a sorozattal van a baj, hanem a szemlélettel, amire átváltott. Élő embereket nem ölünk, amikor a világ tele van zombikkal, csak akkor, ha ránk támadnak. A Kormányzó személyét is utálom, pedig nekem általában nincs bajom a villain szereplőkkel, én még a Hősökben Sylart is imádtam, de ez a pasi … remélem nem rontja el az egyik kedvenc sorozatomat.

2 Hozzászólások

  1. Vártam már egy TWD-s kritikát, de úgy látszik neked nem jött be ez a 3. évad annyira, pedig szerintem igazán feldobta a dolgokat a Kormányzó (bár 1-2 dolgot hiányolok, amit állítólag a képregényben benne van, pl.: viadal élő és járkáló között, ezt megnéztem volna), a színész is remekül hozza. Merlenek külön örültem, kellenek a badass karakterek, mert már nincs túl sok, habár a hangja borzalmas, kiráz a hideg ha meghallom. A Hersheles cucc meg nekem pont nem tetszett, a kameranézetből már tudtam, hogy itt valami készülget, a másik ha láttam, hogy egy ilyen dolog megöli a feleségem, valahogy a lehető legmesszebbről kerülném meg. Amúgy Andrea-t nem éreztem annyira bad-assnak, Danai Gurira meg tapsot érdemel Michonne alakításáért,, mert a fejek amiket levágott menten berosáltam. :)
    Nálam 8,5/10-ből, Hershel hülyeségért, plusz SWC szar alakításáért, amitől a plafonra másztam…

    • Ahogy a kritikámban is próbáltam utalni rá, elsősorban az nem tetszett, amerre fajultak a dolgok a zombik világában, az, ahogy minden gond nélkül élő embereket nyírnak ki, miközben odakint futkároznak a zombik, ez eléggé visszás nálam.

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here