Főoldal Hírek Győzike és Bea – egyelőre? – megúszták a börtönt

Győzike és Bea – egyelőre? – megúszták a börtönt

4
Oszd meg!

A HÍR: Hétfőn lezajlott Győzike tárgyalása, a showman majd’ fél órán át próbálta védeni magát a bíróság előtt, többször is utalt arra, hogy a roma származása miatt nem csak az ügyészség, hanem a közvélemény is keményebben bánt vele. “Inkább maradtam volna hentes, ha ezt tudom, nem akarok híres lenni” – mondta szomorúan. Felesége, a szintén bűnrészes Balla Bea is adócsalás miatt került bíróságra, ő tízmillió forintot csalt el az államtól. Bea asszony jóval tömörebb volt, mint becses férje: “Nem érzem magam bűnösnek, nem követtem el bűncselekményt” summázta a nő.
Az egész ügy annak kapcsán robbant ki, hogy a Gáspár család a Győzike Show után járó 79 millió forintos bevétele után nem adózott, és okirathamisítást követtek el a menedzserük, B. Attila segédletével. Az évek során Gáspár Győző némi adót befizetett az államnak, de felesége egy vasat sem, a házaspár pedig 22 millió forinttal tartozik az államnak.

A hétfői tárgyaláson az ügyész tizenkét év börtönbüntetést szeretett volna kiszabni a házaspárra és a menedzserre, de végül mindannyian megúszták felfüggesztett börtönbüntetéssel, Gáspár Győző 1 év nyolc hónap, felesége pedig 1 év hat hónapot kapott, méghozzá három évre felfüggesztve. Ez azt jelenti, hogy egyelőre nem kell börtönbe vonulniuk, azonban ha a következő három évben elkövetnek valamilyen bűncselekményt, akkor azonnal vár rájuk a cella A bíróság a döntését befolyásolta a Gáspár család büntetlen előélete, a tény, hogy Győző némi pénzt már visszafizetett, és az is, hogy két tizennyolc év alatti gyermeket nevelnek. Mindazonáltal a Győzike Show egykori főhőseinek a helyzete korántsem olyan fényes, hogy egy új ügyben már pénzmosással gyanúsítják, és ha ott végül elítélik, akkor hosszú börtönévek várhatnak rá.

SZEMÉLYES VÉLEMÉNY: Most mit mondjak, még egy sztár úszta meg a börtönt? De ezen miért lepődik meg bárki is? Stohl András többszörös visszaesőként majdnem embert ölt, mégis megúszta hat hónappal, Győzike pedig “csak” pénzt sikkasztott, várható volt, hogy nem ültetik le. Az ilyen esetek miatt sajnálom a magyar jogrendszer milyenségét, mert ha nálunk is az amerikai módi, “döntsön az esküdtszék” üzemelne, akkor a Gáspár család mostanra biztos egy cellában hűsölne.

Na igen, de ha ők börtönbe mennek, akkor mi lenne a két gyerekkel? Mehetnek a milliomos rokonokhoz, de akkor is szülők nélkül nőnének fel. Ez valahol patthelyzet, azonban ha belegondolunk abba, hogy az átlag embereket milyen büntetések érik az adóhivataltól, akkor egyenesen felháborító a Gáspár család ügyének pozitív végkifejlete, mert volt már arra precedens, hogy egy magyar állampolgár több év letöltendő büntetést kapott, mert pár ezer (!) forintot nem fizetett be. Persze az, aki sztár, megússza, mert a sztárok majdnem mindig megússzák, kivéve amikor már annyira szorul a hurok, hogy nincs mit tenni, és börtönbe kell küldeni őket, bár, ők sem átlagos helyekre mennek, meg nem átlagos milliőbe, emlékezzünk csak Zalatnay Sarolta “Nem vagyok én apáca” című börtön-reality műsorára. Ennyit arról, hogy Magyarországon demokrácia van.

Ti hogyan vélekedtek a dologról? Szerintetek is csak azért úszták meg – egyelőre, – mert sztárok, vagy egy átlag emberrel is eképpen bántak volna? Amúgy, ne értsétek félre, nekem alapjáraton nincs bajom a házaspárral, jókat röhögök rajtuk a tévében, ha épp szerepelnek benne, csak az igazságtalanság az, ami piszkálja a csőrömet, maga a tudat, hogy aki egy kicsit is sztár, és akinek annyi pénze van, mint nekik, azok mindent megúszhatnak.

4 Hozzászólások

  1. Szerintem nem azzal van baj, hogy sztárok, egy átlag ember sem nagyon kapott volna többet… a magyar jogrendszer kicsit sz@r.

  2. Gáspár család körűl mindig volt valami. Mindig újabb és újabb érdekességek derültek ki vegyük például a műsort aminél kiderült állitólag minden megrendezett volt és a ház se volt az övék. És azt is lehetett olvasni hogy Evelin vigyázz majd Virágra ha esetleg a szülők börtönbe kerülnek. Ez esettől és egy jó ügyvédtől függ hogy mennyit kap pl Stohlnak az egész tárgyalását figyelemmel követhetük nem csodálkozom hogy ennyivel megússza a média is segített neki abba hogy kevesebbet kapjon, de Damu Roland mögött is ott volt a média ő még se úszta meg habár a két esett kicsit külőmbőző volt. Győzike biztos levágta a hiszti hogy családja így meg úgy meg nála is ott volt a média mondjuk a tárgyaláson nála épp nem volt forgatás de akkor is mögötte álltak.

    • Damu esete azért volt más, mert ő mégiscsak megerőszakolt egy nőt, Gáspárék “csak” pénzt loptak. Mindazonáltal szerintem Stohl is többet érdemelt volna, olcsón megúszta.

  3. Én is úgy gondolom hogy ha egy átlagos ember csinálja ezt akkor többet kap.Persze akinek ennyi pénze van az már nem átlagos.Olyanokra gondolok akik elég ha csak 80 ezerrel tartoznak,már meg is büntetik őket.

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here