Főoldal Érdekességek Érdekességek Grace Klinika – Egy sorozat, ahol jó a szinkron

Grace Klinika – Egy sorozat, ahol jó a szinkron

9
Oszd meg!

Összesen két sorozat van, ahol annyira imádom a magyar hangokat, hogy nem vagyok hajlandó eredetiben nézni. Az egyik az Így jártam anyátokkal, ott Závodszky Noémin kívül az összes többi színész profi munkát végez, de még ő sem olyan vészes. A másik A Férjem védelmében, amit eleinte ekéztem azért, mert az Universal Channel verzióban Julianna Marguiles nem a szokásos hangját kapta, de idővel annyira megszerettem a magyar verziót, hogy képtelen vagyok angolul folytatni. Ehhez a szóráshoz hozzá lehetne még csapni az Odaátot, de ott próbálkozni fogok a feliratos verzióval. És most, ehhez a díszes bagázshoz csatlakozott a Grace Klinika.

Srácok, én annyira szeretem a Grace Klinika szinkronját. A darám már a hetedik évadon is túl jár, épp ma néztem végig a nyolcadik évad első három részét, de én képtelen vagyok folytatni. No nem azért, mert a széria unalmas lenne, hanem mert olyan semmilyen az eredeti szereplők hangja. Legjobban Meredith, Cristina és Bailey eredeti hangjától másztam a falra, én képtelen vagyok megszokni őket. Persze, ha eredetiben ismerkedem meg a sorozattal, biztos nem zavarna, de bakker, Náray Erika annyira jól viszi Bailey karakterét, és teljesen más színt ad neki, egy olyat, amiben nem győzök gyönyörködni. Hámori Eszter is, mint Meredith, teljesen más ízt ad a karakternek, és még a narrálásban is sokkalta erősebb, mint Ellen Pompeo. Ami pedig Kerekes Andreát illeti, imádom, ahogy megközelíti Cristinát, teljesen máshogy teszi hangilag, mint Sandra Oh, és az ő prezentálásában sokkalta szerethetőbb lett a karakter.

És tudjátok mit? Ezt le is írom: a Grace Klinikáé az utóbbi évek legjobb magyar szinkronja. Jó, a fordításhoz nem értek annyira, ki tudja milyen elferdítéseik vannak, és tudom, hogy az első évadokban még medikusok voltak, aztán meg hirtelen gyakornokok lettek Izzie-ék, de azt a határtalan profizmust, amit prezentálnak a szinkron színészek, egyszerűen nem lehet a semmivel egyenlővé tenni. Szóval, én most várakozok, bevárom az RTL Klubbot. Szerencsére nem lesznek elvonási tüneteim, a 8×03 után hagyom el a fedélzetet, és különösebb átívelő szál nem lóg a levegőben, Meredith és Derek miatt pedig nem aggódom, mert kutakodtam a youtube-n, és láttam ám, mi vár rájuk a 8×10-ben, szóval megnyugodtam. Vagyis, annyira nem, mert az RTL Klubbon pont mostanában zuhant meg a széria nézettsége, de azért bízom benne, hogy mielőbb leadják a folytatást. Na meg, ha jól emlékszem, akkor február környékén szokott megjelenni a DVD, ergó én kivárom, mert a Grace Klinika nekem magyarul sokkal élvezhetőbb, mint angolul. Egyébként, nem csak én imádom a a szinkront, itt a MagyarSzinkron.Hu cikke, és banyek, teljesen egyetértek a cikk írójával. Szóval, “remegve” várom a hazai folytatást :)

3789 <- Az összes oldalletöltés 2 <- A mai adatok

9 Hozzászólások

  • Az már a harmadik évadtól felirattal néztem, de a Grace Klinikát – ismervén a rohadt jó szinkront, – képtelen vagyok eredetiben nézni :)

 1. És mit szóltál volna, ha hallod Katherine Heigl eredeti hangját… számomra az volt egy hatalmas negatív sokk.

 2. Én Rajkai Zoltán hangjáért vagyok megőrülve, de Patrick eredeti hangját is nagyon szeretem, így nekem mindegy, hogy szinkron vagy felirat. Követem az amerikai adást, de az rtl-en is mindig megnézem, meg ahol belefutok. :) Kedvenc sorozatom.

 3. Hát Tibi egyrészről igazat is adok neked. másrészről szomoru is vagyok hogy lestoppoltad a darát.elsöször nekemis fura volt de az 5.évad vége után nem birtam várni és elkezdtem felirattal nézni.elöször fura volt de utána már természetes volt a szereplők eredeti hangjával nézni.szerintem Owen-nek elég béna magyarhangot adtak és Arizona is sokkal jobb eredetiben.Baley megnyilvánulásai pedig szerintem angolul sokkal jobban szólnak.nagyokat röhögök rajta.egyet kérek scak a 8.évad fináléját szerintem felirattal nézd meg.azt nemtudom hoyg fogják átadni magyar szinkronnal mert eredetiben eléggé duuuuurva volt.pls :)

  • Szerintem ha erőlködnék vele és eljutnék az évad közepéig én is megszoknám, csak hát, szinkronnal sokkal jobban tetszik. Ilyenkor merül fel a kérdés, hogy mit tegyen az ember: nézze így, hogy kevésbé tetszik amit lát, azért, mert gyengébb hangok produkálják, vagy várjon a minőségi szinkronra ami minőségi szórakozást ígér a számára. Én az utóbbi mellett döntöttem :)

   Amúgy, nekem Arizona magyarhangja is jobban tetszik, Kökényessy Ági sokkal kedvesebbé és szerethetőbbé varázsolja Arizonát, a színésznő eredeti hangja elég semmilyen. Amúgy fura, de még egy olyan sorozatot se láttam, mint a Grey’s Anatomy, ahol az eredeti szereplők hangja ilyen semmilyen lenne, tudjátok, egy tucat, azt hiszem ez a legmegfelelőbb szó rá. Persze ez csak saját vélemény.

 4. Én is nehezen szoktam meg, főleg akiket te is kiemeltél. Olyan nyávogós hangjuk van..de azóta már megszoktam..:D

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here