Szerencsecsillag – The Lucky One (2012)

  4
  Oszd meg!

  Az évek ugyan múlnak, a High School Musical már csak egy kellemes emlék, de Zac Efron örök kedvenc marad, legalábbis amíg nem csap át a krimi műfajba, és csak bízni tudok benne, hogy nem teszi, mert akkor James Marsden társ nélkül marad a kedvenc mozisztárjaim listámon. Efront amúgy már régóta nem – csak, – a külseje miatt favorizálom, az utóbbi években bizonyította a tehetségét is, ami nem merül ki az éneklésben és a buta jófiúk eljátszásában. Szerencsére Efron ügyesen kezelte a karrierjét, jó szerepeket választott, és szerintem már a fanyalgóknak is bizonyította azt, amit mi, Zac Efron rajongók tudunk, hogy tehetség is lapul a csodaszép pofi mögött.

  szerencsecsillag

  A Szerencsecsillag című filmet pár napja láttam, nem varázsolt el különösebben, de azért tetszett. Persze, tipikus Nicholas Sparks volt az egész, már vártam a halált és gondolatban temettem az egyik főhőst, és meg is lepődtem azon, hogy kit öltek meg a végén. A film arról szólt, hogy Logan (Zac Efron) egy tengerészgyalogos, aki majdnem meghal, de kvázi megmenti őt egy lány fényképe. Amikor visszatér a háborúból Amerikába, úgy dönt, felkeresi azt a lányt, végül találkoznak és egymásba szeretnek, és innen csap át a film egy aranyos, szerethető romantikus komédiába, legalábbis én annak titulálom, és aképp is gondolok vissza a filmre. Több kulcsjelenete tetszett, leginkább Logan és a kissrác közös jelenetei, például amikor zenéltek, szóval ez nagyon megindító és szerethető volt, tulajdonképpen az egész film az.

  A színészek közül Zac Efronról már áradoztam, sajnos a többiekről nem tehetem meg ugyanezt, Taylor Schilling például kifejezetten idegesítő volt, annak ellenére is, hogy a karaktere elég reálisan lett ábrázolva. Volt valami fura a színésznőben, és bár megvolt a kémia közte és Efron között, mégse éreztem olyan átütőnek a játékát, szóval nálam Taylor egy cseppet lehúzta a filmet. A többiek úgy-ahogy elmentek, bár a hősnőnk volt férjét alakító Jay R. Ferguson sem volt a helyzet magaslatán. Aki még Zacen kívül tetszett, az a kis srác volt, Riley Thomas Stewart tehetséges kiskölyök, még sokra viheti.

  Értékelés: 7/10
  Amikor azt írtam, hogy tipikus Nicholas Sparks feldolgozás, komolyan is gondoltam, az író könyvének filmbéli adaptálása még úgy is rendkívül kiszámítható volt, hogy nem ismertem magát a filmet. Előre lehetett tudni mik lesznek a film csavarjai, és láthattuk azt is, miből mi sül majd ki. Nem azt mondom, hogy ez baj, mert végül is ez egy Sparks-védjegy, csupán a kiszámíthatóság nem mindig erény.

  Persze a drámai vonulatot egész jól kezelték, és mindent összevetve szombat délutáni matinénak a film tökéletesen elmegy, és azt se bántam meg, hogy végig néztem. A tájak gyönyörűek voltak, a sztori végül is jól volt kezelve, Zac Efron jelenléte pedig önmagáért beszél, szóval bátran ajánlom mindenkinek megtekintésre a filmet, csak maximum azok, akik ismerik a Sparks-kliséket, kicsit majd egykedvűen állnak majd fel a vége után.

  SZÓLJ HOZZÁ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here