Főoldal Kritika és Értékelés FilmKritika Szerencsecsillag – The Lucky One (2012)

Szerencsecsillag – The Lucky One (2012)

4
Oszd meg!

Az évek ugyan múlnak, a High School Musical már csak egy kellemes emlék, de Zac Efron örök kedvenc marad, legalábbis amíg nem csap át a krimi műfajba, és csak bízni tudok benne, hogy nem teszi, mert akkor James Marsden társ nélkül marad a kedvenc mozisztárjaim listámon. Efront amúgy már régóta nem – csak, – a külseje miatt favorizálom, az utóbbi években bizonyította a tehetségét is, ami nem merül ki az éneklésben és a buta jófiúk eljátszásában. Szerencsére Efron ügyesen kezelte a karrierjét, jó szerepeket választott, és szerintem már a fanyalgóknak is bizonyította azt, amit mi, Zac Efron rajongók tudunk, hogy tehetség is lapul a csodaszép pofi mögött.

szerencsecsillag

A Szerencsecsillag című filmet pár napja láttam, nem varázsolt el különösebben, de azért tetszett. Persze, tipikus Nicholas Sparks volt az egész, már vártam a halált és gondolatban temettem az egyik főhőst, és meg is lepődtem azon, hogy kit öltek meg a végén. A film arról szólt, hogy Logan (Zac Efron) egy tengerészgyalogos, aki majdnem meghal, de kvázi megmenti őt egy lány fényképe. Amikor visszatér a háborúból Amerikába, úgy dönt, felkeresi azt a lányt, végül találkoznak és egymásba szeretnek, és innen csap át a film egy aranyos, szerethető romantikus komédiába, legalábbis én annak titulálom, és aképp is gondolok vissza a filmre. Több kulcsjelenete tetszett, leginkább Logan és a kissrác közös jelenetei, például amikor zenéltek, szóval ez nagyon megindító és szerethető volt, tulajdonképpen az egész film az.

A színészek közül Zac Efronról már áradoztam, sajnos a többiekről nem tehetem meg ugyanezt, Taylor Schilling például kifejezetten idegesítő volt, annak ellenére is, hogy a karaktere elég reálisan lett ábrázolva. Volt valami fura a színésznőben, és bár megvolt a kémia közte és Efron között, mégse éreztem olyan átütőnek a játékát, szóval nálam Taylor egy cseppet lehúzta a filmet. A többiek úgy-ahogy elmentek, bár a hősnőnk volt férjét alakító Jay R. Ferguson sem volt a helyzet magaslatán. Aki még Zacen kívül tetszett, az a kis srác volt, Riley Thomas Stewart tehetséges kiskölyök, még sokra viheti.

Értékelés: 7/10
Amikor azt írtam, hogy tipikus Nicholas Sparks feldolgozás, komolyan is gondoltam, az író könyvének filmbéli adaptálása még úgy is rendkívül kiszámítható volt, hogy nem ismertem magát a filmet. Előre lehetett tudni mik lesznek a film csavarjai, és láthattuk azt is, miből mi sül majd ki. Nem azt mondom, hogy ez baj, mert végül is ez egy Sparks-védjegy, csupán a kiszámíthatóság nem mindig erény.

Persze a drámai vonulatot egész jól kezelték, és mindent összevetve szombat délutáni matinénak a film tökéletesen elmegy, és azt se bántam meg, hogy végig néztem. A tájak gyönyörűek voltak, a sztori végül is jól volt kezelve, Zac Efron jelenléte pedig önmagáért beszél, szóval bátran ajánlom mindenkinek megtekintésre a filmet, csak maximum azok, akik ismerik a Sparks-kliséket, kicsit majd egykedvűen állnak majd fel a vége után.

4 Hozzászólások

 1. Na jó… Kivételesen totál nem értek veled egyet, mármint Sparks téren. Ő a kedvenc írom még soha senki nem tudott annyi könyvön át lekötni mint ő. Elismerem, hogy szeret főhőst gyilkolászni és általában hasonlók is a történetek, de én valahogy mindig az utolsó oldalig visszafojtott lélegzettel olvasom a regényeit.
  A film pontozásával viszont egyetértek. Én úgy fogalmaznék ez egy erős közepes film, se több, se kevesebb. Nem álltam fel anno a mozi székéből azzal az érzéssel, hogy ÚRISTEN és még vagy ötven napon keresztül nem agyaltam a filmen, de jó volt. Mondjuk ennek lehet ahhoz is köze van, hogy a könyv kb. egy milliószor jobb.
  Egyébként jövő tavasszal jön Nicholas Sparks egy másik regényének a Safe Haven/Menedék c. könyv filmes adaptációja. Már alig várom. (Az a kedvenc könyvem Nicholas-tól. És ha időm engedi akkor még írok is róla egy vendégtollas irományt mármint a Menedékről.)
  Egyébként te már olvastál Nicholas Sparks-t?

  • Könyvben biztos jobban átjönnek a dolgok, eddig még nem olvastam tőle semmit, csak a filmeket láttam, de már ebből egy csomó sablon átjön, ami nem feltétlenül rossz, csak kiszámíthatóvá teszi a szememben az egészet. De ismétlem, könyvben biztos sokkal jobb, mint filmen.

 2. A Szerelmünk lapjai szerintem kivitél lehet ez alól. A filmet imádtam, az egyik legszebb szerelmi történet számomra, megvettem könyvben is és nagy lelkesen belevetettem magam, hogy igen, szuper lesz, imádni fogom. De sajnos nem :( A filmnek szerintem sokkal jobb hangulata volt, mint a könyvnek :)
  De ettől még az alapötlet Sparks érdeme ^^

  • a Szerelmünk Lapjai tényleg filmben jobb, de mondjuk attól függ melyiket ismerted ugye meg előbb az is befolyásol. Úgy, hogy én a könyvet előbb olvastam aztán láttam így mind a kettő tetszik, de tényleg ez az egyetlen Sparks feldolgozás amire ez igaz.

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here