Főoldal Oldal Körkérdés Körkérdés – Szoktatok “háttér-tévézni”?

Körkérdés – Szoktatok “háttér-tévézni”?

22
Oszd meg!

Nem tudom hirtelen mennyire érthető a körkérdés, azaz “Szoktatok-e háttér-tévézn?“. Itt arra gondolok, hogy miközben megy a sorozat, ti éppen takarítotok, krumplit pucoltok vagy éppen palacsintát süttök, ergó megy a sorozat, halljátok is, néha odanéztek, de csak épp annyira, hogy ne égjen le az a fránya palacsinta. Szóval, értitek mire gondolok, ugye? :)

Jómagam mindig is háttér-tévézős típus voltam, már gyerekkorom óta, a tévé ment, néha odafigyeltem rá, de amúgy elvoltam vele. Időközben a hosszabb főzések velejárója voltak a sorozatok, hiszen tudjátok, mennyi időt elvehet a főzés. Ez leginkább akkor játszott nálam szerepet, amikor egyedül voltam otthon, és már volt hordozható DVD Lejátszóm, amit addig használtam, amíg el nem rontottam öt-hat év alatt. A halálát amúgy épp a palacsinta okozta, amit mindig feldobok, de bénán nyúltam hozzá, a palacsinta meg ráesett a lejátszóra, hirtelen odakaptam, de levertem a földre. És most kérlek próbálj meg NEM röhögni :) A tragédiát túlélvén mostanában viszont újra elkezdtem “háttér-tévézni”, mivel végzek gép előtt olyan egy-két órás napi munkát, ami rendkívül monoton, klikkelgetésből áll jobbra meg balra, korábban majd bealudtam rajta, de amióta ismét elkezdtem háttér-tévézni, máris jobb. A Grace Klinika gyors-darámnak pedig pont ez a titka, amíg végzek a melóval az napi minimum másfél-két rész, és miközben az amúgy uncsi melót csinálom, szórakozom.

Persze, tudom, a “háttér-tévézésnek” megvan az a hátránya, hogy az ember nem feltétlenül tud száz százalékig koncentrálni arra sem, amit néz, meg arra sem, amit amúgy csinálnia kellene, de különös módon nálam pöpecül megy mindkettő. Tudom bal oldalon a végezni a munkát, miközben a jobbomon megy a Grace Klinika, sőt, miközben most írom a bejegyzést, totál odafigyelek az Adam Lambert CD dalszövegére is, amit éppen hallgatok – és a rosszullét kerülget, mert egyre jobban megértem miről is szól egy-egy dal, ideje lesz megint spanyol zenét hallgatni. Most pedig TI jöttök, nálatok működik ez a háttér-tévézős dolog?

22 Hozzászólások

 1. Ilyet én is szoktam csinálni, bár nekem inkább a hangulatomtól függ, meg hogy mennyire köt le az adott rész. Nem sorozat függő, szóval volt olyan sorozat, hogy az egyik részt végig izgultam, rendesen végignéztem, a következőt meg annyira untam, hogy úgy “néztem” végig, hogy közben mást is csináltam. Persze nálam ennek az a hátránya, hogy utána nem igen tudom felidézni, hogy miről szólt az adott epizód, nagyrészt tele van számomra az a 20/40 perc fekete foltokkal. Bár, most, hogy így belegondolok, nálam ez csak 40 perceseknél van (kivéve az abszolút kedvenc sorikat, azok mindig jöhetnek), a szitkomokat általában végig tudom ülni…

 2. Én előszeretettel háttér Tvzek. Többnyire amikor netezek vagy főzök akkor megy a tv és hallgatom miközben teszek-veszek. Reggelente ébredéshez (munkába való készülődéshez is) bekapcsolom és a Madagaszkár Pingvinjeit nézem/hallgatom. Már az összes részt v. 20x láttam de még mindig jókat nevetek,mosolygok rajta és így jobban is kezdődik a napom. :)
  A tehetség kutatókat előszeretettel “nézem” így. :)

 3. én régen néztem így tvt sokszor. mostanában már mivel ami érdekel,leszedem torrenttel,ezért nem igazán csinálom már. csak azt szedem le, ami érdekel,de azokat rendesen végig is szoktam nézni. tv-t már nem is igazán nézek, egyedül az x-faktor közben szoktam háttértvzni, csak azokat nézem meg,akik érdekelnek:D

 4. Én sokszor így tv-zek ha nem annyira érdekel egy sorozat de azért képbe akarok maradni, akkor így szoktam ,bekapcsolom a tv-t közbe tanulok vagy mást csinálok.Ha érdekel és szeretem azt a műsort, akkor odafigyelek rendesen de ha csak ilyen közepesen szeretem ,akkor háttérnek jó. :D Sok telenovellát nézek és ebből a legtöbbet így nézem csak a 2 kedvencemet nézem normálisan.

 5. Bocsi, de ezen nem tudok nem röhögni, elképzeltem ahogy palacsintadobálás közbe levered a dvd lejátszót :D

 6. Hát én Tv pontosabban sorozatfüggő vagyok és mivel az időm mindent nem enged ezért az angol sorozatokat laptopon rendesen megnézem, de egyébként amikor itthon vagyok és éppen nem gépezek mindig megy a TV egész konkrétan sem felöltözni, sem tanulni nem vagyok hajlandó háttér zaj nélkül. Vagyis elég jól űzőm már a háttér-tévézés műfaját és elég jó munkát tudok mellette végezni.

 7. Én leginkább a magyar tévében látható tehetségkutatókat/egyéb műsorokat szoktam háttérben nézni. Illetve néha az olyan könnyebb hangvételű sorozatokat, mint a 90210.

 8. Én is inkább ilyen dokumentumfilmes, reality-s csatornákat kapcsolok be, ha háttér-tévézek, vagy zenecsatornát, de az inkább zenehallgatásnak számít :).
  A heti sorozatokra én rendesen figyelek, főleg, ha felirat is kell hozzá. Mondjuk, amit spanyolul nézek, aközben szoktam pakolászni, meg játszani meg ilyesmi.

 9. Visszaolvastam, kicsit furán hangzik, hogy játszani :D Természetesen a “mindenkit borzasztóan idegesítő” facebookos játékokról van szó, ami engem is idegesített eleinte, aztán nem is tudom, h de sikerült rászokni nekem is :D

 10. Én szinte mindennap háttértévézek enélkül valahogy még netezni sem oylan jó de csak olyan sorozattokkal teszem ezt amiket már láttam,..uj részek nézése közben csak arra figyelek.Tibi pls ha lehet ne igy daráld a Grace-t mert a végén nem fognak tetszeni az uj évadok :P xd jah és szerintem én egy uj műfajt is feltaláltam mert én szoktam háttér-tv-fürdést csinálni.hordozható lejátszót beviszem és fürdök közben meg általában 1-1 grace klinika részt szoktam megnézni..már egy ideje nem csináltam..majd ujra divatba hozom :) olyanjóó

  • Tökéletesen tudok figyelni a kettőre, amivel magamat is megleptem, elhiheted :) Amúgy csak a részek egyharmadát nézem így, a többit “simán”, kényelmesen :) Szerencsére nálam tökéletesen működik ez a “több dologra is száz százalékig tudok koncentrálni” dolog, de mielőtt a mennybe küldeném magam, a több dolog az általában kettő, ha már három-felé kell figyelnem, akkor nehezebb, de azért kivitelezhető. Mint amikor élő-blogolok: figyelek arra, amit mond a mentor, miközben megjegyzem azt, amit korábban mondott, és az alapján írom le a szöveget az oldalra :)

 11. Én szinte manapság már csak háttértv-zek. Sorozatokat, amiket ott nézek, csak úgy hogy teszek-veszek közbe, egy érdekesebb párbeszéd, vagy figyelemfelkeltő háttérzene kapcsán viszont odanézek. Régóta megyen már ez így, hiszen általános iskolás korom óta tv-vel/rádióval együtt tanulok.
  Filmeket egyáltalán nem nézek a tvben, de a műsorújságokat bújom egy egy érdekesebb fogás miatt és ha megtetszik, akkor azt letöltöm és volt reklám, nincs reklám. :)

  • Ahha, mented a menthetőt :-) Poént félretéve játszani néha jó, tavaly két napig Super Marioztam, mert idegesített, hogy nem vittem végig a nyolc kört :)

 12. A fürdés-tévézést én is szoktam :D Általában filmet, vagy sorozatot nézek, de néztem már kézilabdameccset is :D Főzés közben is ment már, de kocsiban is néztem már filmet utazás közben. Bár az új kedvencem, hogy telefonon nézek sorozatot a villamoson/buszon. Csak egy a gáz benne, furán néznek rád, ha elvigyorodsz közben :D

 13. Tényleg csak a Castlevillel játszom :D A farmosat mindig utáltam, a többi meg nem érdekel. De ezt már vagy 2 éve nem tudom megunni :D

 14. jó tudni, hogy nem vagyok egyedül, én multitasking híve vagyok
  általában szitkomok és reality-k közben szoktam mást csinálni főzni, játszani, blogoz olvasni stb.

  Azok nem követelnek 100%-os figyelmet :D Megszoktam, hogy mindig megy valami a háttérban, néha esszé írás közben is megy valami aláröhögös szitkom, miközben kutatást végzek a be/leadandó miatt. :D

 15. Mi ez a kattintgatós egy-két órás dolog amúgy?
  Én már neten nézek mindent, nem bírom az idióta reklámokat, meg inkább olvasok, vagy a városba megyek…
  A tehetségkutatók valóban jók háttérzajnak:)

  • Táblázatkezelés tulajdonképpen, adatok felvitele excelben, ergó tényleg “csak” másolás, meg néha papírlapról kell szöveget begépelni. Még egy-két hétig lesz ez aktuális, utána a háttértévézés egy időre szerintem megint visszavonul nálam :)

 16. Én mindig odafigyelek, mellette nem csinálok mást..tv-t ritkán nézek, csak ha megy valami jó film, vagy pl az X-faktor.

 17. Én netezés közben szoktam nézni mellék zajként, még akkor is ha a gépen is nézzek valamit nem bírom ki hogy ne szóljon valami. Azért néha szoktam a tévére is figyelni.

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here