Főoldal Kritika és Értékelés Epizódkritika Pretty Little Liars 3×13 – This Is A Dark Ride

Pretty Little Liars 3×13 – This Is A Dark Ride

12
Oszd meg!

Nagy csinnadrattával harangozta be az ABC Family a második halloweeni különkiadást, és mivel én teljesen meg voltam elégedve a nyári részekkel – egyértelmű, 10/10 – ezért nagyon vártam ezt speciális adást. Az epizód ismertetője pazar volt, Facebookon is ezerrel nyomatták, ráadásul még ez a kép is megjelent ott, ami azt taglalta, valaki meg fog halni azon a vonaton – utóbbiban legalább nem csalódtam, ráadásul a “ki fog meghalni” játékban végig meg volt az izgalom, mert több emberkénél is rezgett a léc. Persze csak egy ilyen csavarral nem lehet kiválóvá tenni az epizódot, másra meg nemigazán építkeztek. Spoileresen folytatom.

Az epizód legnagyobb talánya a szellemgyerek lehetett, no meg a lezárásként funkcionáló “kikelek a sírból” dolog, utóbbi kettőnek viszont a jelentőségét abszolút nem éreztem, az sem izgat különösebben, hogy ki akarta Buffy-stílusában kiásni magát a sírból. Most a szellem kislánynál arra asszociálok hirtelen, hogy Alinak a könyvben van egy ikertestvére, talán így akarják beépíteni a történetbe őt is, amit végül is nem bánnék, mert Sasha Pieterse-ből sosem elég, viszont kitalálhattak volna valami értelmesebb módot is, mert az ilyen szellemcuccal csak önmaga paródiájává válhat az egész, még akkor is, ha szeretem a természetfeletti dolgokat, de csak akkor, ha a sorozat eredendően az akart lenni. Jó, nem kellene ezen lovagolni, később biztos lesz valami épkézláb magyarázat arra a kislányra.

Meg tudtunk pár dolgot a múltról is, egyre jobban kavarják a kaksit Alison halálával kapcsolatban, plusz infóként behozták Aria apját is, aki most kvázi gyanusított, indítékként pedig megfelel az, hogy Ali és Aria látták őt hetyegni a kocsiban. Mindenesetre ez, hogy egyre több lehetséges gyilkos lesz a képben nem feltétlenül jó dolog, és már három és fél évad után illene megtudni azt, ki ölte meg azt a szerencsétlen bestiát. És ezt nem azért írom, mert annyira kíváncsi vagyok rá, csak zárjunk már le egy szakaszt, hogy végre újba kezdhessünk. “A” attól még ugyanolyan fenyegetés maradhat, hiába tudjuk, ki volt a gyilkos, legalábbis szerintem. Amúgy, Garrett haláláért nem fogok könnycseppeket ejteni, bár még sok érdekes dolgot elmondhatott volna Spencernek, túl sok infót nem adott sajnos át.

Ami magát a szellemvonatot illeti, a kivitelezés végül is tetszett, és tényleg volt egyfajta izgalom azt illetően, hogy ki hal meg, ez pedig azért remek ívet adott a résznek. Aria elrablása külön tetszett, mint ahogy kíváncsi leszek arra is, hogy kinek vágott a kezébe. Adam Lambert énekes feltűnésének sok értelme nem volt, mint ahogy annak a kierőszakolt mondatnak sem, amit Ariával váltott, ráadásul úgy tűnt a pasi ki akar kezdeni vele, ami aztán még zavarosabbá tette a dolgot, de legalább Adam jól énekelt, és a PLL-nek hála az új albumát éppen most hallgatom (egész jó).

Amióta kiderült, hogy kicsoda “A”, vagyis az elvileg három tagból kettőt tudunk, elég hülyén bánnak azzal a két karakterrel. Eddig ha elfordult Spencer nem kezdett el vicsorogni mögötte Toby, bezzeg most, folyton felmordul, ez elég hülyén veszi ki magát, ahogy Mona állandó sunyi feje is, de legalább jól játsszák a gonosz szerepét, szóval pacsi nekik, még akkor is, ha a rendezőktől származhatnának jobb instrukciók is, a forgatókönyvírókról pedig nem is beszélve.

Értékelés: 7/10
Amúgy, imádtam a lányok jelmezeit, és mindent összevetve nem volt ez rossz epizód, csak a tavalyi különkiadásból és a nyári részek kiváló minősége okán jobbat vártam volna, valami ütősebbet. Ez pedig nem volt más, csak egy szokásos Pretty Little Liars epizód, méghozzá a gyengébb eresztésből. Amúgy, azt hiszem nem járkálok már fel a sorozat Facebook lapjára, nemrég posztoltak egy infót, miszerint (jelöld ki) Monát kiengedik a diliházból, és visszatér az iskolába, amitől totál bepörögtem, és már megint várom a Pretty Little Liars visszatérését, ami amúgy Január 8-án lesz esedékes.

12 Hozzászólások

 1. Szerintem eléggé ijesztő rész volt. Egyébként az első álarcosra azt hittem ,h A..pedig G volt. Gondoltam amúgy ,h Garett fog meghalni mer már másik sorozatban kapott szerepet.

  Hű remélem ez az ikertestvéres dolog lesz, mert nagy lenne. Bár én férfi kéznek nézem..xD

   • Igen, az női kéz volt, sőt az egyik író meg is erősítette, hogy Sashaval vették fel a jelenetet, és csak háromszor kellett megcsinálni, hogy jól sikerüljön, amiről én személy szerint úgy gondolom, hogy lenyűgöző, biztos nem lehetett könnyű megcsinálni.

 2. nő kéz rajta volt ali karkötője vagy ali vagy az ikertesója courtney,de beteg egy szuka volt ali lássuk be…de épp ezért imádom és sztem eddig legjobb rész volt,garrettet meg sajnálom!januári első részbe megtudják h toby a….

  • Ez nem feltétlenül jelent semmit, Drew Van Acker is szerepet kapott a Devious Maids című sorozatban, mégis belefér neki – egyelőre, – a PLL is :)

 3. Nekem ez a rész visszahozta a lankadó érdeklődésemet a sorozat iránt. A nyári eresztés szerintem pocsék volt egyébként.
  Most is akadt néhány fura dolog, a szellemkislányos, meg az Aira a koporsóban sehogy sem akar leesni… az kb. annyira mesterkélt volt, hogy már majdnem kinyomtam az egészet.

  • Na igen, ez a részlet is elég zavaró volt, de ez legalább bontja azt a teóriát, miszerint Aria lenne “A”

 4. kitudja:D láttunk már olyat,hogy mona is kapott fenyegetést,mégpedig milyet,mégis A volt;D kitudja:DDD

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here