Főoldal Kritika és Értékelés Epizódkritika Gossip Girl – Elkezdődött az utolsó évad

Gossip Girl – Elkezdődött az utolsó évad

3
Oszd meg!

Mindig olyan furcsa az, amikor tudom, hogy egy olyan sorozat fog finálézni pár hét múlva, amit egykor annyira szeretettem. Emlékszem, a Gossip Girl egyike volt azon szériáknak, amiket először néztem felirattal. Már az első részek alatt teljesen megszerettem a sorozatot, utólag pedig azt láthatom be, hogy sosem lesz már ugyanolyan jó, mint az első évad során. Az eddigi évadok eléggé vegyes minőségről adtak tanúbizonyságot, az ötödik szezon a sorozat mélypontja volt, és ebből a mélységes posványból kellett kiemelkedniük, és olyan lezáró epizódokat kreálni a hűséges rajongóknak, amilyet megérdemelnek. Nehéz helyzet volt, de az hiszem az írók jól vizsgáztak, a hatodik évad első két része a Gossip Girl univerzumát tekintve meglepően jó lett.

Annyira örülök annak, hogy leírhatom ezt: A Gossip Girl ismét megtalálta a saját hangját, ilyen jó részeket utoljára a negyedik évadban láttam tőlük, ami pedig azért nem most volt. Persze, nem azt mondom, hogy nem akadtak benne apróbb böszmeségek, de hát, az minden sorozatban van, miért pont ez lenne kivétel? A lényeg itt éppen az, hogy – egyelőre, – olyan jól kezelik a sorozat szálait, hogy ezek szinte el is törpülnek mellette. Ráadásul, most még a beszólások is tökre jók, Georgina jelenléte pedig egyértelműen megdobja az “oh, ezt de imádom” faktort. Spoileresen folytatom.

Az előző szezon tényleg olyan rosszul zárult, hogy nem hittem volna, hogy nyerő helyzetet faraghatnak belőle. Viszont, tetszik ez a Bart és Chuck közötti csatározás, még akkor is, ha nem érdekel mit titkol a trottyos, és miért szívódott fel pár évre. Ami Serenát és a párját illeti, az első résznél még csak néztem mi értelme ennek, de ahogy Serena anyuci lett, ráadásul úgy, hogy a “lánya” a Constance Gimi új királynője, aki ráadásul Nate-tel kavar, hát máris lelkesebb lettem a Gossip Girlt illetően, az viszont gáz, hogy Nate csak a bugyi levételre jó, pláne, hogy ő volt az egyetlen az ötödik évadban, akinél volt némi karakferfejlődés. Amúgy, Jó dolog lesz, ha egy Blair 2.0. kavarja majd nekünk a kaksit az utolsó részekre, plusz, így talán Gossip Girl jelentősége is megnő majd egy kicsikét, mert a narráláson kívül sok szerepe nincs.

Amúgy, a legnagyobb kedvencem, még mindig Georgina, őrületes beszólásai vannak, az összes jelenet amiben benne van, maga a felüdülés. Dan könyvének a debütálását is nagyon várom vár, kíváncsi leszek mit szól majd a Manhattani elit, a titkainak a nyilvánossággá válásával kapcsolatban. Ami pedig Blairt illeti, az utóbbi években nagyon jól aládolgoznak az írók, ez most sem változott, Nellie Yuki visszahozása pedig különösen jó ötlet volt, még úgy is, hogy a második részben lévő “Blair-féle kavarás” meglehetősen gagyi volt. Oh, és mielőtt elfelejtem: na de Charlie avagy Ivy, te rossz kislány. De totál megértem őt, mert most tényleg, ki akarna ellent állni Rufusnak? Mindenesetre érdekes a kettősük, pláne, hogy tudjuk, mire megy ki a játék.

Értékelés: 7/10
Sokkal jobbak ezek a részek, mint a korábbiak, de így is akadnak rossz részei, mindenesetre ha a szezon ilyen marad, és ebben a minőségben zárják le az egész sorozatot, akkor semmi okunk nem lehet majd a panaszra. Kicsit tartottam tőle a nyáron, hogy milyen hatodik évad várhat majd ránk, de ez a két rész meggyőzött, szóval most már csak drukkolni tudok, hogy minden maradjon így, és akkor a Gossip Girl is egy olyan klasszikusként marad meg a gondolataim között, ami megérdemelte a feltétlen szeretetem.

3 Hozzászólások

 1. hú ez a sorozat amit leggyorsabban kaszáltam hiába rengeteg az eyecandy, nem tudtam kötődni együtt érezni a szereplőkkel, nem tartozom bele a felső tízezerbe :D

  De talán adok neki még egy esélyt amint vége lesz a 6 évadnak majd beszerzem évadonként, csak kéne még egy merevlemez :D

  Gossip Girl léte még mindig ismeretlen? :D Kár, hogy Kristin Bell-nek csak a hangját halljuk, de poén lenne ha felbukkanna valami egyéb szerepben a sorozatban. :)

  • Gossip Girl egyelőre nem bukkant fel, és még mindig titok, hogy ki is ő, de azt ígérték, hogy ebben az évadban leleplezik, így reméljük Kristen Bell tényleg felbukkan majd :-)

 2. Egy utolsó részes felbukkanás igazán ütős lenne. ;))

  A kezdetek óta nagy fav a sorozat. Még a mélypontokat is elfogultsággal kezeltem. Édeskeserű így a szezon, mert kíváncsi vagyok ugyan a lezárásra, azonban ilyen minőségben…
  You know I’ll miss you :DD

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here