Főoldal Kritika és Értékelés Epizódkritika The Middle – Egy imádnivaló komédia

The Middle – Egy imádnivaló komédia

5
Oszd meg!

Már évek óta nem írtam a The Middle kapcsán egy sort sem, pedig én nagyon szeretem ezt a vígjátéksorozatot. Annak idején a Malcolm In The Middle lehetséges “utódját” láttam benne, és annak ellenére, hogy vannak némi hasonlóságok, utólag be kell látnom azt, hogy a The Middle egy teljesen más sorozat, másféle megközelítéssel. Ha valaki szeret olyan sorozatokat nézni, ahol egy átlagos család átlagos problémái mellett kap pár idióta mellékszereplőt, akiken jól lehet röhögni, és egy olyan diszfunkcionális családot, ahol mindhárom gyerek szerethetően kattant egy kicsit, akkor bezony a The Middle az ő sorozata. Meg amúgy is, annyira érdemes bepróbálni és esélyt adni neki, hovatovább, irigylem azt, aki csak most kezdi el, mert három évadnyi szakajtónyi szórakozás vár rá. Ti, mázlisták :)

Ahogy fent is írtam, a sorozat legnagyobb erőssége a három gyerek, akik közül nem is tudom kit szeretek a legjobban. Brick meg a tikkjei iszonyú jók, az a rész például, amikor megnyerte volna az állami betűző bajnokságot, de a suttogós tikkje miatt vesztett, hát brutál jó volt. Axl meg az idióta poénjai engem is kiütnek, na de Sue, azt hiszem ő a legjobb. Annyira szerethetően hülye az a lány, és nincs is jobb szó rá azt hiszem. Olyan dolgai vannak, amikkel mindig megnevettet. Mellettük kicsit eltörpülnek a szülők, és mintha nem is nagyon kapnának teret arra, hogy egy jót nevessünk rajtuk is, de nem baj, mert a maguk módján azért ők is szórakoztatóak.

Már három évad lement a sorozatból, most kezdődött a negyedik, és remélem még jó sokáig képernyőn marad. Az évadok során nem éreztem egyáltalán minőségbéli csökkenést, ami egy ilyen kort megélt széria esetében pozitívum, és mondhatni ritkaságszámba megy. Ami pedig a friss szezont illeti, az első két rész nem volt a legjobb, de alapjaiban azok a részek, amikor nyár van és nincs suli nem ütnek akkorát, viszont az utánalévő epizódok mindenért kárpótoltak. Amit még nagyon szeretek a sorozatban, az a hétköznapiasság. A legtöbb széria amit nézek kerüli az anyagi problémákat, és még ha fel is vetülnek benne, hát hülyén veszi ki magát a dolog, tudjátok, mint amikor a 90210-ben arról panaszkodik Liam, hogy nincs pénze, eközben meg az összes legjobb barátja kőgazdag. Viszont a The Middle esetében tényleg hétköznapi problémákkal is operálnak, és jó egy olyan családot is látni, ahol tényleg nincs aranyból a kerítés, mert ez rengeteg poénforrásra ad okot. Például amikor elmagyarázták Axl-nek, hogy működik a mosógép, az első lépés meg leragasztani a tetejét mert rázkódik…

Értékelés: 8/10
Pár hiányossága ellenére még mindig a The Middle az egyik legjobb komikus sorozat a képernyőn, a két pontot pedig csak azért vontam le, mert a szülők néha untatnak, plusz azok a részek, amikor nyaralni próbálnak és nincs suli, na azok nem mindig tetszetősek. Viszont a többi az totál rendben van, szóval nyugodtan mondhatom, napjaink egyik legjobb vígjátékáról van szó.

5 Hozzászólások

  1. én pár hónapja láttam 3 részt belőle a Qatar jóvoltából :D tetszett amit láttam, bár nem annyira hogy az elején kezdjem ahhoz túl sok néznivaló maradt :D Max. ha kaszálom az eddigi szitkomokat :)

  2. Az egyik legjobb most futó komédia… szeretem, hogy tényleg családbarát, nem alpári, de így is simán megnevettet.
    A rémes magyar címet miért nem használtad egyszer sem a cikk szövegében? :P

    • A Semmi közepén szerintem jó cím … de amit az m1 adott neki :D “Családom és egyéb emberfajták”, majdnem olyan tragikus, mint a Szívek szállodája :)

  3. Tibi: jaja rengeteg filmet és sorozatot lehet nézni :) legalább 200-300 film és ötven sorozat , igaz csak pár részek :D vagy HHD ode lehet csatlakoztatni 300gb-ig olvassa és akkor lehet nézni sajátunkat :D

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here