Főoldal Kritika és Értékelés Epizódkritika The X-Factor USA – A mentorok házában

The X-Factor USA – A mentorok házában

6
Oszd meg!

Annak ellenére, hogy már hetek óta nem írtam az amerikai X-Faktorról, még mindig nézem, sőt, mondhatom azt is, hogy teljesen beleszerettem. Tavaly csak elvétve kukucskáltam bele, idén azonban minden adást végig követem majd, mert kedvelem a mentorokat, imádom a kiváló profizmust, amit az amerikai verzió képvisel, és itt még az énekesek is annyira tehetségesek, hogy a top24-be bejutottak közül körülbelül bármelyik megnyerhetné a hazai X-Faktort, odaát viszont kőkeményen meg kell küzdeniük nem csak egymással, de önmagukkal is.

A reality most jutott el a mentorok házának a szakaszába, négy csoportra osztották a versenyzőket. Persze, nem volt nehéz kisaccolni azt, kik jutnak tovább a bootcamp-ből, hiszen akiket korábban egy csomót szerepeltettek és kvázi tettek azért, hogy emlékezzünk rájuk, egyértelmű volt, hogy tovább juttatják majd. Jó, igaz, így is kiesett pár általam megkedvelt arc, például az izgő-mozgó kissrác, aki táncolva énekelt, no meg levágott egy fake “rosszul vagyok, jajj” esetet is, persze a mentő kiérkezése meg remek cliffhanger lehetőség volt az adott válogató lezárására. Mindenesetre a top 24 összeállítása magáért beszél, a mentorok házában hallott előadások alapján nagyon jól döntöttek Demiék, és azt hiszem érdekesek lesznek majd az első showk.

Britney Spears pesztrálja a kis tiniket, aminek azért örülök, mert a korábbi félelmem, hogy Britney nem fog tudni igazán közeledni az emberekhez el is múlt, mert az adások alapján úgy tűnik, hogy a gyerekekkel jól elvan, ráadásul nem is akármilyen lurkók ezek, a Diamond lány hangjától például elaléltam. A rapper srác nem nyűgözött le, ahogy a fekete srác se, aki másodszor esik neki az X-Faktornak. Viszont a többi tini teljesen okés, baromi jó hangjuk van, és a fiatal felnőttek után talán ez a legerősebb csoport, és ha nem az Emblem 3 nyeri meg, akkor innen valaki, bár erről még korai beszélni.

Simon Cowellhez kerültek a csapatok, aminek az X-Faktor megalkotója úgy tűnik örült is. Alapjáraton nem csípem a csapatokat a tehetségkutatókban, de az itteniek jónak tűnnek, még a mesterségesen megkreáltak is, a fiúbanda dalát például imádtam, ahogy a Sister-C is nagyon király volt. Viszont, én rühellem az Emblem 3-at. Tudom, mindenki imádja őket, és ha rájuk nézek, nekem sincs problémám, jóképű srácok, szó se róla. Amikor énekelnek, még az is elmegy, de ha beszédre nyitják ki a pofájukat, hát akkor menten tekernék. Bunkók, nagyképűek és semmi tisztelet nincs bennük, nekem legalábbis ez jött le a válogatók alapján. Persze, lehet, hogy csak a szerkesztők akarják, hogy azt higgyem, de Cece Frey esetében is ezt szeretnék, csak azt meg nem sikerült elérniük. Viszont az száz százalék, hogy az Emblem 3 bekerül az élő adásokba, sőt, talán meg is nyerik, addigra pedig remélem, hogy én is megkedvelem majd őket, pont úgy, mint a nézők 99,999999999 százaléka. Amúgy, itt azért drukkolok, hogy kiessen a rapper hármas (bénák voltak) no meg az Emblem 3, a többiek maradhatnak.

Demi Lovato a kortársait kapta, a fiatal felnőtteket, és azt hiszem itt vannak a legtehetségesebb előadók is. Az ő dalaikat volt a legjobb hallgatni, és itt van a legnagyobb kedvencem, Cece Frey is. Imádom az ilyen típusú reality-sztárokat, első blikkre egy nagyképű gonosz picsának tűnik, de sokkal több van benne ettől, és ez tetszik. Aki nagyon nem szimpatikus, az Rihanna 2.0. azaz Paige Thomas, remélem hamar kiesik majd. A hangja nem rossz, a kislánya is aranyos, de attól, hogy tizeniksz évesen gyereket szült, még nem kell, hogy kedveljem is. A hangja miatt talán kellene, de nem szimpatikus a csaj, az állandó sírógörcseivel pedig aztán pláne. Demi viszont továbbra is zabálnivaló, annyira szeretem azt a lányt :)

LA Reid kapta a huszonöt év felettieket, ez pedig okozott egy kisebb botrányt is, mert a kategóriájának nem örült túlzottan az ember, aki felfedezte Rihannát. Viszont, tökre becsültem LA-ben azt, hogy megmondta a mentoráltjainak azt, hogy nem őket akarta, de már hozzá tartoznak, és közülük kell kikerülnie a nyertesnek. Ez nagyon szimpatikus megmozdulás volt tőle, nem titkolózott, nem takargatta a dolgot, hanem kerek perec megmondta nekik, ami első blikkre akár bunkóságnak is tűnhet, de én ezt egyenességnek és tartásnak titulálom, persze az is lehet, hogy teljesen tévesen. Ami pedig a csapatába tartozó hat emberkét illeti, az énektanár csajszi jópofa és nagyon jó hangja van, a beszólásán meg, miszerint “I wanna be America’s next darling” nagyon jót kacagtam. Akik tőlük nem szimpatikusak, az a David srác, aki azzal pedálozik, hogy majd a szülőanyja megtalálja őt azért, mert az X-Faktorban szerepel. És ezt teljesen komolyan is gondolja… Illetve, az a Vino se túl szimpatikus, de a hangja teljesen rendben van, mindenesetre én az ő kiesésükért drukkolok.

A mentorok házára kaptunk vendégmentorokat is, Nick Jonast öröm volt látni, Williamben csalódtam mert olyan semmilyen volt, ahogy Justin Bieber sem tett sokat hozzá a történethez. A legdurvább Marc Anthony volt, aki rettentő antipatikusan viselkedett, mellette még Cowell is jó fiúnak tűnt. A vendégmentorokból egyedül Nick Jonas volt az, akinél valóban éreztem, hogy segíteni akar és szívesen van itt. Ami pedig a fő mentorainkat illeti, mind a négyen szimptikusak, és tényleg annyira jó közöttük a kémia, amit öröm lesz majd nézni az adások során. A héten pedig eldől, kik jutnak be az elő showkba, amik amúgy November 1-től lesznek láthatóak. Továbbá, megvannak a műsorvezetők is, Khloe Kardashian és Mario Lopez, utóbbinak örülök, de egy Kardashiannak nem tudok bizalmat szavazni – tudjátok, ők Amerika “Győzike és családja“.

Értékelés: 7/10
Habár remekül szórakozom rajta, a legtöbb jelentkező háttérsztorija rémes, és annyira nyomatják ezt a dolgot, hogy már inkább zavaró, mintsem felkavaró lenne. Az se szimpatikus, hogy annyi zenét nyomatnak benne, még akkor is, ha egy versenyző énekel, és engem az speciel jobban érdekel, mint Pink vagy Selena Gomez egyik dala, amit aláfestésként használnak. Minek kell egyáltalán egy versenyző versenydalát aláfesteni egy popslágerrel egy tehetségkutató műsorban? Ettől eltekintve imádom a műsort, alig várom, hogy kiderüljön, kik lesznek a top 16-ban. Hajrá Cece!

6 Hozzászólások

 1. Az Emblem3-től én is rosszul vagyok, remélem nagyon gyorsan kiesnek… de azt én is sejtem, hogy nem így lesz.
  Viszont egy másik dologban, nevezetesen Cece Frey személyében teljesen ellentétes véleményen vagyok veled… az a csaj egy rémes picsa, ezerszer inkább adnék helyet Paige-nek a későbbiekben.

  • De mitől lenne rémes p…? A szerkesztők úgy állították be, ennyi. Szerintem csak egy magabiztos lány aki tisztában van a hangjával, arról meg nem tehet, hogy Paige is a Whitney dallal készült, és lealázta őt a színpadon :)

   Nekem Paige nem szimpi, állandóan ribis cuccokban mászkál, úgy néz ki mint Rihanna, és mindig amikor énekel legugol és úgy áll fel hogy a farát mutogassa mindenkinek, szóval benne is megvan bőven a kurvoid, csak Paige eldugja ezt a kislánya aprócska háta mögé, hogy csak azt lássuk, hogy 21éves anyuka, nem azt, hogy tizenévesen nem csukta össze a lábait. Szóval, hajrá Cece :)

 2. Én ugyan rendesen nem követem az adásokat, csak youtube-on nézegettem vissza a mentorházba jutottak énekléseit, de egyetértek, nekem is CeCe az egyik kedvencem. :)) Persze nagy arca van, de azért valljuk be, van mire, önbizalom meg aztán téll kell egy ilyen versenyhez. De megmutatta az emberi oldalát is szerintem, szóval abszolút szimpatikus jelenség. Oké, így a műsorban nézve, az életben nem lennénk legjobb barátnők. xDD Az a Sexy and I Know It viszont vmi zseniális volt. :D Meg akit még nagyon kedvelek, az Willie Jones. Legjobban én értük szorítok, hogy bekerüljenek az élő showba.

 3. jól megmondtad :) tuti hogy megint előkerül a lánya cuki faktor hozz pár szavazatot :D

  Én mindkettőjüket, bírom bár Paige kézmozdulatai zavaróak hanyagolnia kéne :D

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here