Főoldal Érdekességek Érdekességek 2012/13 – Az őszi újonc sorozatok értékeléseiről

2012/13 – Az őszi újonc sorozatok értékeléseiről

4
Oszd meg!

Habár már lassan öt éve üzemel a Media Addict, mégis, ez az első őszi tévés szezon, amikor az összes pilotnak esélyt adtam, amit bemutattak az amerikai tévék. Jó, ezt az összesítést egy kicsit előre hoztam, mert November 2-án érkezik az utolsó őszi pilot, az általam nagyon várt Malibu Country – Reba McIntire!!! főszereplésével, – de úgy gondoltam ideje összesíteni.

Mindent összevetve jó móka volt esélyt adni ezeknek a sorozatoknak, és belenézni az összes pilotba, még akkor is, ha voltak olyanok, amik abszolút nem jöttek be, lásd Vegas és Chicago Fire. Mindazonáltal nem bántam meg, mert így össze állhatott egy rangsor az őszi újoncokról, legalábbis én így értékeltem őket. Többen írtátok, hogy szigorú vagyok, pedig nem, mert a legtöbb őszi újonc tényleg közepes volt, mint ahogy az értékelésekből látszik is, és nagyon kevés volt a kiemelkedően jó sorozat, maximális értékelést is csak két sorozat kapott, igaz, azok teljesen megérdemelten, mert nagyon profi első epizóddal jelentkeztek. Íme tehát a saját értékelési rangsorom, a pilot kritikákat a sorozat címére kattintva elérhetitek.

Játsszunk el egy kicsit ezekkel a számokkal. A saját értékeléseim alapján szerintem a legjobb őszi újonc az Arrow és az Emily Owens MD lett, a legrosszabbak pedig a Vegas, The Mob Doctor, Chicago Fire, Last Resort és a Partners. Utólag belegondolva még ma is így látom, az pedig beszédes, hogy az alul végzett szériákból egyedül a Partners az, aminek esélyt fogok adni a folytatásra. Még játsszunk egy kicsit, vonjunk csatornaátlagot, amiből kiderül, hogy vizsgáztak az országos csatornák a saját értékelési rostámon:

 • #1.: The CW – 8.6/10
 • #2.: ABC – 6/10
 • #3.: FOX – 5.6/10
 • #4.: NBC – 4.6/10
 • #5.: CBS – 4.5/10

Ez a csatorna lista pedig tökéletesen prezentálja azt is, hogy az amerikai országos adók közül melyek azok, amiknek nagyon szeretek és gyakran meg is nézem a sorozatait, ergó a The CW tudja pontosan azt, mi az én ízlésem, és a CBS – NBC tengely pedig nem nagyon tudja eltalálni azt, a nyugdíjas adóról például csak a vígjátékokat nézem, és a Jericho & Moonlight óta nem tudtak velem megszerettetni egy drámát sem. Szóval, ez az Én értékelésem, az én listám, most pedig szeretettel várom a tiéteket :)

662 <- Az összes oldalletöltés 1 <- A mai adatok

4 Hozzászólások

 1. legtöbb pontszámot, megértem nekem egyesek jobbak mások rosszabbak plusz mínusz 1-3 ponttal, de a különbséget értem pl miért adtál 10-t amire én mondjuk 7-et. Valszeg, lehet hogy én vagyok szigorúbb vagy értek rendi különbségek vannak.

  mert 10/10 és sajnos messze voltak a tíztől, de megértem a te álláspontodat is :D

  Last Resort és The Mob Doctor amit nem értek, mondjuk ha 4-4 adsz az már más, tudom, hogy nem egy kategória, most típusba tartoznak,de az UFOsnál jobb, :P ha mondjuk keresztbe is lehet hosonlítgatni, sitkomot, drámával. Mert ha sitkom-sitkom akkor sem 5/10 az UFOs, és dráma-dráma összehosonlításbanis többet ér 3-nál a LR és TMD :D

  Mondjuk lehet, mert én nézek/néztem mondjuk 20 sitkomot és 50 drámát ezért érzem unfairnek :D

  Amúgy valamiért mostanában akítvabb vagyok, kommentelés illetően :D Eddig is jártam ide, lett volna mit írnom, de nem tettem. rejtély :D

  • Eleve másképp értékel az ember drámát és vígjátékot, teljesen más szempontok alapján értékelem a kettőt :)

 2. Grat, hogy mindegyiknek adtál esélyt, én ennek a felét sem láttam. :) Nálam a The Mindy Project és a Chicago Fire kapott több pontot, a többi nagyjából ugyanaz, az Emily Owens M.D. meg még hátravan.

 3. nálam kicsit más :D
  9.5/10 – Last Resort (imádom :D, ha nem lesz teljes évad, tengeralattjárókat fogok küldeni ABC székház elé :D)
  9/10 – Arrow – itt elég annyi, hogy Stephen Amell!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :D
  9/10 – Beauty and the Beast – Kristin Kreuk itt jobb sokkal mint anno a Smallville-ban, Jay Ryan meg szimpatikus, a nyomozás se zavar + ha főszál minden részben lesz akkor kedvenc marad.
  8,5/10 – Revolution – a főszereplő csaj még mindig kicsit irritál, de Billy Burkeval már kibékültem 3 rész után :)
  7/10 – Chicago Fire – Jesse Spencer nekem eddig elég “savanyú” a szerepében, Taylor Kinney jobbnak látszik még most, maga a történet elég kiszámítható, de esti kikapcsolódásra igazán perfect.
  Még az Emily Owens vár bepróbálásra és lehet a Mob Doctor.

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here