Főoldal Kritika és Értékelés Pilot Chicago Fire – A Pilot

Chicago Fire – A Pilot

0
Oszd meg!

Szerdán bemutatkozott Dick Wolf (Law & Orderer) új sorozata, a Chicago Fire, ami elég szolíd nézettséggel indított, pedig még Lady Gaga is végig promózta a Twitterén, lévén az ő pasija az egyik főhős – aki szerinte egy hőst, szerintem meg egy drogos tűzoltőt alakít, de ezen nem veszünk össze :) Anno néztem a Harmadik Műszakot, szerethető sorozatként aposztrofáltam, éppen ezért úgy gondoltam, ez is jó lesz, de nem lett így. A Chicago Fire az ősz legunalmasabb újonc sorozata. És itt az unalmason van a hangsúly, mert olyan uncsi és vontatott negyvenkét percet még a Vegas sem okozott, jó, igaz, utóbbit végig röhögtem, a Chicago Fire alatt pedig kellemesen ásítoztam.

A sorozat amúgy egy tűzoltó állomásról szól, ergó azoknak az életét mutatja be, akik elszállítják a beteget a Grace Klinikára vagy a Denver Hospitalba, Emily Owens kezei elé – persze itt van egy saját kórházuk, ahonnét lesznek állandó szereplőink. A lényeg az, hogy ha baj van, akkor a speciális Chicagói tűzoltóságot hívják, ami nagyon speciális egység, mert még a vízből is kimentik az embereket, és velük tart két tökös mentőscsaj is. A legnagyobb dráma amúgy az, hogy két tűzoltő elkövetett egy bakit, ami miatt az egyik társuk meghalt, persze egymást okolják, olyannyira, hogy nem is esznek abból a kajából, amit a másik főzött, no meg beszólogatnak egymásnak jobbra-balra, még egy hónap letelte után is. Érkezik amúgy egy új srác, Peter Mills, aki mindenkit megkér, hogy Pete-nek hívják, de mekkora poén már az, ha mindenki Peterezik … Szóval, az élet nem áll meg, mentik az embereket, de hát, Kelly tűzoltó (Taylor Kinney) megsérült és drogos lett, Matthew tűzoltó (Jesse Spencer) meg felbontotta az eljegyzését mert lelki bajai vannak a társa halála miatt, szóval nagy a para, no meg másik tűzoltónak meg háza nincs. Tőle származik amúgy az év leggázabb idézete:

Idehallgass, kölyök. Épp most árverezték el a házam, mert befürödtem a lakáspiacon. Most az apósoméknál lakunk, ahol két hálószoba van, ami elég ciki. A feleségem nem szed fogamzásgátlót, mert a Pápa szerint ha szedné, akkor Isten sírva fakadna, úgyhogy nem is szexelünk.

A leírás alapján ez lehetne egy izgalmas sorozat, tényleg meg van rá az esély, de sajnos ez nincs így. Nem viccelek, amikor azt írom, hogy a Chicago Fire unalmas. Elsősorban azért uncsi, mert tele van közhelyekkel, és nagyon kiszámítható cselekménysorozatokkal. A látványvilággal amúgy nincs gond, látszik az, hogy nem spóroltak a pénzzel a készítése során, a lángok nagyon profik, ahogy a kültéri jelenetek, meg a körítés is, szóval tényleg minden a helyén van, csak a történet volt egy kicsit gagyi. A Grace Klinikában át tudom érezni a noname páciensek noname gondjait, itt ezt nem sikerült átültetni, de az első részben még nagyon alapoztak, hátha később jobban árnyalják annak a drámai oldalát is, hogy milyen embereket kell megmenteni. Mert az első rész tényleg arról szólt, hogy bemutassák a sorozatot és felépítsenek valamit, csak azt sajnálom, hogy ennyire uncsi lett.

Értékelés: 3/10
A színészi játékkal nem volt gond, ahogy a látvánnyal sem, de olyan közhelyes és unalmas lett a sorozat, hogy képtelen vagyok jobbra értékelni. Ilyen felütés után gondolom senki nem lepődik meg azon, hogy elkaszáltam, ergó több epizódba nem nézek bele, mert ez a negyvenkét perc is túl sok volt, amit kvázi “elrabolt” az életemből. Ha valaki szereti a kvázi heti ügyes sorozatokat, és érdekli őket az a dráma, amit egy mentős vagy tűzoltó átélhet a mindennapi munkája során akkor a Chicago Fire az ő sorozata, én pedig köszönöm szépen, de elvagyok a több tucat másik szériával, amikre szivesen szakítok időt.

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here