Főoldal Kritika és Értékelés Pilot Beauty And The Beast – A Pilot

Beauty And The Beast – A Pilot

18
Oszd meg!

Kristin Kreuk egy sorozat főszerepében? Hát nekem ezt látnom kell, és fogadok jópáran vagyunk még, akik elsősorban Lana Lang (Smallville) miatt csatlakoztunk ehhez az őszi The CW újonchoz. Azonban, ne hagyjuk becsapni magunkat a szörnyes fedősztorival, ez egy nyomozós sorozat, olyan, mint a Mentalista vagy a Castle, ahol a nyomozás a fő téma, de van átkötő szál, mint Cate anyjának az esete no meg Vincent és a szörnyes tematika. Nyomozós sorozatot jómagam elvből nem nézek, mert a legtöbb unalmas és vontatott a számomra – kit érdekel, hogy ki és miért ölt meg valakit? – azonban itt az átkötő szállal egy ideig engem is meg fognak tudni vezetni, ergó egy ideig maradok, de nem a Beauty And The Beast lesz az új kedvencem, az teljesen biztos.

A sorozat főszerepében Catherine (Kristin Kreuk) áll, akinek az anyját kilenc évvel ezelőtt a saját szeme láttára ölték meg. Eredetileg ügyvédnek készült, de elment inkább nyomozónak, a fő célja és motivációja pedig az, hogy megtalálja az anyja gyilkosát, de a nyomozása során nem várt információkra bukkan. A másik szálon pörög Vincent Keller (Jay Ryan) élete, aki rezidensségét töltötte a kórházban amikor megvolt a 2001/09/11-es amerikai katasztrófa, és elment katonának hazafiasságát bizonyítván. Ott belepumpáltak pár szteoridot meg gyógyszert, amitől szuper képességekre tett szert, de néha dühös szörnnyé változik, így meg akarták ölni, de ő persze elmenekült. Most New Yorkban él, a munkája a kísérletezés a gyógyszerre, ami elveheti tőle az erejét, a hobbija meg az, hogy lányokat, nőket mentsen meg, és kövesse Catherine-t, akit ő mentett meg kilenc éve, amikor meghalt a lány anyja. Útjaik azonban keresztezik egymást…

Ezzel a bíztató alaptörténettel vettek meg engem teljesen, amikor májusban berendelték a pilotot, persze a lényeg kimaradt, az, hogy ez egy nyomozós sorozat, és úgy kapcsolják össze a főhősöket, hogy Catherine segítséget kér majd a nyomozásában a szörnytől, hovatovább, majd biztos egymásba is szeretnek, bár szerintem ez már a pilotban megtörtént. Igazából engem a heti nyomozások nem érdekelnek túlságosan, de azért aranyos volt a pilot, és volt pár részlete, ami tetszett, így nem akarom elkaszálni csak azért, mert Catherine egy nyomozó, aki végzi a munkáját. Amúgy jó lenne, ha a a mellékszereplők is kapnának kvázi saját életet, kicsit foglalkozzunk velük is, és akkor nem csak feltétlenül a nyomozás lehet előtérben, hanem akár a THE CW-re jellemző kavarások is, amik miatt annyira szeretem a csatorna sorozatait.

Ami a színészeket illeti, nekem nem volt problémám azzal, hogy Kristin Kreuk egy nyomozó. Persze, az állandó “You saved me” a Smallville-es időkre emlékeztetett, ott is állandóan ezt karattyolta a színésznő, de szerintem megfelelően “tökös” volt nyomozónak, jó, azt azért elismerem, hogy a társa azért jobban nyomta az ipart. Ami Jay Ryant illeti, nála egyelőre csak a szépfiút látni és nem a szörnyet, a színészi alakításáról egyelőre nem tudok érdemben nyilatkozni, lévén sok mindent nem láttam tőle, mindenesetre egyelőre azokat a frázisokat puffogtatja előszeretettel, amiket a modelliskolában avagy a divatbemutatók szüneteiben lévő “gyakorlok a tükör előtt” módján szerzett. Amúgy, az akcentusa cuki volt. Mondjuk már csak azért is maradok, mert a pilotból kimaradt az, az egyik ok, ami miatt eleve vártam a sorozatot: Nicole Anderson. Már a JONAS-ban is imádtam őt, a Make It Or Break It-ben pedig nagyon megszerettem, így alig várom Catherine hugának a szerepében, és csak abban reménykedem, hogy nem lesz olyan uncsi és elcsépelt a karakter, mint az Arrow-béli hugica.

Értékelés: 6/10
A nyomozás unalmas és érdektelen volt a számomra, nem érdekel, ki ölt meg egy random nőt, még akkor sem, ha a végső megoldás elég csavaros volt, habár az a csaj már az elején gyanús volt nekem. Viszont a többi része az tetszik, kíváncsi vagyok arra, kik és miért akarták megölni Catherine anyját, mi lehet a háttérben, no meg rendületlenül várom Nicole Anderson felbukkanását is, ergó egy ideig maradok, de az fix, hogy nem ez lesz az év legjobb sorozata az én szememben. Na meg, az igazság az, hogy sokkal többet vártam volna, de ha a többi részben az átivelő szálat lesz előtérben, és a mellékszereplők élete, a háttérben pedig a random nyomozás x meg y gyilkosságának az ügyéről, akkor az még az elviselhető kategória nálam, mindenesetre annyi 6/10-es sorozat van, mint égen a csillag, ergó valamit a későbbiekben nagyon jól kell csinálnia a Beauty And The Beast-nek, ahhoz, hogy ne akarjam elkaszálni. Mindenesetre az esélyt a folytatásra megkapja.

2612 <- Az összes oldalletöltés 1 <- A mai adatok

18 Hozzászólások

 1. Szerintem nem rossz sorozat lesz, voltak jó részek benne. Azonban én is vártam ,hogy Nicole mikor bukkan fel, de hát sajnos ez elmaradt. Az tuti, hogy végig fogom nézni az évadot már ha berendelik az egészet, és jó nézettséget fog hozni.

  • Ha marad a mostani számoknál akkor nem lesz baja, viszont tavaly a Ringer és a The Secret Circle is hasonlóan jól indultak, mint az Arrow és a BATB, de ők az évad közepe felé kezdtek nagyon visszaesni, tehát az idei újoncoknak akkor is nagyon kell teljesíteni. Viszont most kevesebb szünet lesz, mint tavaly, és a TSC meg a Ringer a szünetek után csökkent újra és újra.

  • OFF: google a barátod berírod: sorozat név s0XeXX torrent (X évad XX epízód száma)
   így írom nem tudom, hogy Tibi, megengedi, hogy egy tényleges torrent file vagy oldalt adjak meg neked :D

   ON: én sosem egy régi karaktere alapján ítélek meg egy színészt/színésznőt, utálni sem szoktam senkit, max. nem kedvelem, ezért Kristin Kreuk mint nyomozó
   nekem belefért, mondjuk túl aranyos arca van :D

   Amúgy poén, hogy 3 új CW sorozatban is van narrálás ;)
   Én 7/10 adok rá, én nagy crime-sucker vagyok, mondjuk én mindent stílust megnézek :)

   Ami pozitívum, hogy már most egymásra találtak (mármint a szépség és a szörny(eteg)) nem húztak a szálat, hogy vajon ki az a pasi akit csak homályosan láttam. :D

   Az meg milyen, hogy csak csajokat ment meg, lol (igaz csak a pilotban volt így, lehet hogy a későbbiekben nem lesz válogatós)

   Az egyik legnagyobb klisé ami mindig felbosszant, amikor az emberek egyenesen futnak el valami elől. Ha mondjuk jobbra vagy balra menne el az ember lehet, hogy már 10 méter után megmenekültek volna, de bazz valamiért mindig csak egyenesen előre futnak, akár 50 vagy 100 méterek is. :D (lásd metrós jelenet)

   Amúgy nem kell ahhoz otthagynia a telefont a síneken ahhoz, hogy tudják ott járt, elég megnézni a biztonsági kamerákat, még Magyarországon is vannak kamerák, de lehet, hogy a kamu nyomozó és csapata simán kiiktatták.

   Tudom, hogy nem kell valósághűnek lenni, mivel ez csak sorozat és van benne egy felturbózott ex-szuperkatona.

   1. Elment a metró, és amíg verekedtek új utasok nem jöttek
   2. amikor pasi elővettek a kést, és meg volt az első ütés a háttérben, meg voltak utasok épp mentek fel a lépcsőn. Senki sem hallotta, hogy ezek szarrá verik egymást? Ergo ezért, nem volt rendőrség, vagy helyi biztonsági stb. Vagy inkább felvették az egészet és felrakták youtube-ra :)))))
   Lehet, annyira megszokott náluk, hogy férfiak rátámadnak egy pici, törékeny nőre, hogy tök mindegy nekik. :D

   Amúgy, a laboros csávó, vagy ki volt aki moziba akarta hívni, de idegesített :))

   Még valami, a pasi tablet-en lévő képpel bizonyította az alibijét. What the heck? lehet volna az egy sima photoshopolt kép :D

   • Nálam a legeslegnagyobb klisé a “You Saved Me”-n kívül az volt, hogy fut Kreuk az erdőben és naná hogy megbotlik és elesik, ha valaki az életéért fut mindig eltaknyol :) Amúgy totál egyetértek azzal, amit írtál, sok dologban bakiztak a pilot írói :/

 2. Az én oldalamon is le tudod tölteni vagy online nézni felirattal. Egyébként Nicole Anderson a második részben fog felbukkanni, mivel az első rész 55 percre sikeredett, így le kellett vágni a végét, ami a második rész eleje lesz. Állítólag nagyon jól dolgozik együtt a két lány és jól alakítják a testvér szerepet.

  • Én arra saccoltam volna, hogy eredetileg nem volt benne Nicole karaktere, de mivel THE CW, ezért beleirattak egy tiniszálat is, amit a kreátorok csak a 2.résztől tudtak megvalósítani. Én legalábbis ezt hittem, meg mintha olvastam is volna valahol.

   • Na ezt még nem olvastam. Mondjuk az biztos, hogy egyértelmű volt, hogy lesz benne tini karakter, már csak a CW miatt is. Egyébként pedig sok helyen olvastam, hogy ki mennyire utálja Kristint, és hogy a Smallville után, szarul játssza a nyomozó szerepét. Jó persze valamilyen szinte furcsa még szerintem neki is ez a szerep, de ha ezek az emberek akik ezt mondták, nem látták volna a Smallvillet, akkor nem lettek volna ennyire kritikusak vele szemben. Még annyit, hogy nagyon sok embernek egyáltalán nem tetszik a sorozat, na én most starityn visszaolvastam a vámpírnaplók topicban és mikor még nem kezdődött el, vagy csak a pilotot vetítettek le, szinte senkinek nem tetszett. Szóval csak pozitívan :)

    • Az volt a baj, hogy Lana Lang karaktere a Smallville-ben egy idő után irritálóvá vált, ezért alakult ki ez a nagy Kreuk-ellenesség, amit én se nagyon értek, de hát, ez van. Mindenesetre a nyomozó szerep nem állt neki rosszul, van annyira hihető, mint Rachel Bilson sebészként. Idővel szerintem majd hozzászoknak az emberek Kristinhez is.

     Ami pedig a rajongást illeti, nézd meg az Emily Owens MD-t, rajtam kívül kábé senki se imádja, akik meg mégis beszélnek róla, csak “a Grace Klinika béna klónja”-ként emlegetik, ergó a BATB még jobb helyen áll az emberek érdeklődési rátáján :)

 3. Köszi a linket Szandi! :) Btw beírtam tegnap google-ba, mint általában ugye mindent, de egyszerűen nem dobta ki…

 4. Sosem értettem, ha valaki elkezdi kritizálnia sorozatot vagy filmet, vagy lehúzzák, akkor mindenki más is azt teszi. Én rengeteg sorozatot nézek. Megmondom őszintén én inkább hallgatom a drámákat és nézem a bulikat pl a 90210-ben vagy a Gossip Girlben, mint olyan nyomozós sorozatokat, ahol minden csak arról szól, folyton egy ügyet oldanak meg és semmi érdekes nincs és még annyit sem tudunk a szereplőkről 8 évad után, hogy van-e gyereke vagy, hogy mi az anyja neve. Az Emilyt meg fogom nézni, nem szeretem a kórházas sorozatokat, de ha van benne poén, akkor lehet, hogy érdekelni fog. Te pedig ne add fel az oldalad a későbbiekben csak azért, mert nincs akkora rajongó tábora. Lehet egy idővel meg fogják szeretni. Kreukra meg visszatérve, engem is sokszor idegesített a Smallvilleben, de rájön az ember, hogy nem ő tehet róla, ez a szerepe. Ebben a sorozatban meg majd játssza a kemény csajt, el kell dönteni kinek, melyik oldala tetszik, akinek meg egyik sem, az ne nézze a sorozatot és máris nem kell kritizálni.

  • Na igen, megvan a csorda szellem, de azért ez itt a media addicton nem általános :)

   Az pedig tényleg az írók hibája amiért elbarmolták Lana Langot, bár a karakter a nyolcadik évadra mondjuk nagyon összekapta magát!

   Ami pedig Emily OWens-t illeti, az oldallal nem tudom mi lesz, mivel nincs fordítója se a sorozatnak, ergó magyar felirat se lesz, így nem hiszem, hogy később megnőne az érdeklődés a széria iránt, de ez majd eldől heteken belül :)

    • Sajnos az angolom nem a legjobb, még az itteni fordításokkal is keményen megszenvedek. Ha egy tingli-tangli sorozat lenne egyszerű nyelvezettel, – mint mondjuk egy Disney sorozat, – akkor szivesen belevágnék, de az Emily egy orvosi sorozat, szakkifejezésekkel tarkítva, ergó ez még egy gyakorlott fordítónak is kemény dió, nemhogy egy kezdőnek :/
     De azért köszi, hogy felajánlottad :)

 5. Meg kell kérdezni olyan fordítókat, akik pl a Dr. Houset fordítják vagy a Grace klinikát vagy ilyesmi sorozatokat. Mindenképp érdemes lenne.

 6. Egy bolond szazat csinal, jon egy troll koveti vagy 100 :D En minden felet megnezek, drama, sitkom, nyomozos etc. Azert szeretem a nyomozosat mert szeretek azon agyalni, hogy ki miert, koveti el a buntenyt, es tok jo erzes, amikor igazam van, elobb tudom meg az okokat mint a sorozatban levo nyomozok :D

  A masik hogy en siman el tudom kuloniteni a mostani szerepet a smallvillestol, szoval ebben az esetben a multra tojok jo magasrol :D
  Nem csak KK eseteben, mindeni masnal ugy van , Hugh Laurie-t sem Dr. House-hoz hasonlitottam a Street Kingben vagy Matrixos urget a CSI Las Vegas beli szerepehez :) Ilyen szempontbol partatlan tudok lenni :D

  Mert csak azert nem megnezni valamit mert XY van benne, nagy vetek, amikor lehet hogy tokre bejonne :D

  Abban egyet ertek, hogy nyomozokent nem a legobb, tul girl next door arca van, tul aranyos :D

  Van akiknek olyan az arcuk, hogy barkit eltudnak jatszani hitelesen, de vannak aki nem. Pl. Danny Trejo-t sem tudnam elkepzelni apa szerepben A Modern Family-ben :D Inkabb inkabb kemeny legeny, bunozot, nyomozot stb.

  Emily Ownes MD pedig tokre jo, szerintem nyelvezete is turheto, eddig nem volt benne anny szazsargon mint pl. House MD-ben. :)

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here