Főoldal Kritika és Értékelés Pilot Vegas – A Pilot

Vegas – A Pilot

0
Oszd meg!

Elhatároztam, hogy az összes őszi újoncot megnézem, és persze írok is róla kritikát. Persze amikor ezt eldöntöttem, nem számoltam a Vegas jelenlétével. Sem a promók, sem a szereposztás a történet meg aztán pláne nem vonzott, de ilyenek ezek a fránya elhatározások avagy fogadalmak, nem szabad meghátrálni. Nos, tegnap nekiestem a Vegasnak, és magamat is megleptem: könnyesre röhögtem magam rajta. De szó szerint, többet nevettem, mint egy komédia sorozaton. A bibi az, hogy a Vegas elvileg egy kőkemény dráma – amiben még poénok se nagyon vannak. Mégis, írtó vicces az egész. Nemsokára ki is fejtem miért, de előtte egy gyorstalpaló kezdőknek a sorozatról.

vegas

A ’60as években vagyunk, Las Vegas a helyszín. Ezekben az időkben még nem volt akkora metropolis, mint napjainkban, de már jelen volt a szerencsejáték, na és a maffia, no meg a seriff, aki harcolt az igazságért. A sorozat ebbe az időbe kalauzol vissza minket, főhősünk, az egykori mozisztár Dennis Quaid karaktere egy helyi farmer, aki ideges, mert a marhái elmenekültek egy repülőgép miatt, hát fogja magát, belovagol a repülőtérre ahol összever három embert és nagyon morcosan néz (a röhögőgörcs kezdete :D), utána pedig kiderül, hogy a maffia kinyírta a seriffet, nincs aki megoldjon egy bűntényt, mert bezony egy szerencsétlen lányt aki a kaszinóban dolgozott, csak úgy megöltek. Szörnyűség.

Persze a polgármester megbízza a farmerünket (röhőgőgörcs beindul) hogy vezesse a nyomozást, az meg hozza magával az egész családot. De még milyen család: az öccsét Little Brothernek, az öccse meg a bátyót Big Brothernek hívja, mert az annyira ’60 évek (a röhögőgörcs nem múlik). A háttérben folyik a maffiaszál, egy rakat maffia jön Vegasba, a legvagyányabb Michael Chikilis karaktere, Vincent, akit amúgy egy élő maffiózól, Marcello Giuseppe Caifano-ról mintáztak.

No és ahogy a vagány farmergyerek nyomoz, összetűzi a cowboy kalapját a maffiózóval. Persze ez nem CSI, csak a vagány farmer ösztönei segítik a nyomozást, de no problem, megvan a gyilkos, ezért ő lesz a seriff, a maffiózó meg már előre veri a fejét a falba, mert méltó ellenfelet talált.

Ahogy írtam, végig röhögtem a pilotot. A legjobban a vége felé, akkor már annyira nevettem rajta, hogy egy zsebkendőre is szükségem volt. Mert van a vagány farmer kötőjel seriff, beáll az országútra a kocsijával. Előtte a rendőrautók üldözik a gaz gyilkost, de két kocsi se tudja elkapni őt. A vagány Dennis Quaid tök komolyan kiszáll a kocsijából, megigazítja a cowboy kalapját, előveszi a fegyverét, és hű de komolyan néz, majd lő. Aztán mégegyet, a gyilkos kocsija kábé az orra előtt áll meg, és mond egy nagyon vicceset. Annyira de annyira gáz volt az a jelenet, komolyan, azt mindenkinek látnia kellene.

Taylor Handley

Azért, hogy valami pozitívat is mondjak, végső-soron jó volt a színészi játék, Michael Chikilis jól hozta a maffiózó figuráját, és azért Dennis Quaid sem sült fel a vagány szerepben, csak annyi közhelyet tettek bele a pilotba és olyan gáz megoldásokat alkalmaztak, amit én már nem bírtam ki röhögés nélkül. És tényleg nem bánom, hogy megnéztem a pilotot, mert rég nevettem ilyen jót, mint ezen, csak az kár, hogy nem ez lett volna a célja. A sorozat hazai rajongóinak amúgy nincs okuk az aggodalomra, a CBS napokon belül berendelheti a teljes évadot, mert nagyon jó nézettséggel fut a széria.

Értékelés: 2/10
Alapból mínusz tíz per tizet érdemelt volna, de mivel jót nevettem rajta, ezért jár a két pont, még akkor is, ha nem ez lett volna a cél. Plusz azért azt tegyük hozzá, hogy nagyon szépek voltak a tájak, amiket láthattunk, ha CGI volt, ha nem. Ami pedig engem illet, lehet, hogy később még benézek, mert mindig jó kinevetni azt, ha valami annyira sz@r, mint ez.

992 <- Az összes oldalletöltés 1 <- A mai adatok

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here