Főoldal Hírek Telenovella feldolgozásokban bízik az ABC

Telenovella feldolgozásokban bízik az ABC

7
Oszd meg!

Úgy tűnik az ABC újabban előszerettel kacsingat a dél-amerikai telenovellák és heti sorozatok felé, hiszen a nagysikerű Ugly Betty remake után az újabb lehetőségeket keresik. Tavaly például a jelenleg az RTL Klub műsorán futó Riválisok (Soy tu duena) feldolgozását készítette volna el Eva Longora produkciós cége – méghozzá a színésznő főszereplésével, – de végül időközben elhalt a projekt. Az ABC testvércsatornája, az ABC Family már eljutott a pilotkészítés szakaszáig a Terminales című mexikói sorozat esetében, ami egy haldokló lányról szól, de arról egyelőre nincs hír, hogy az ABC Family berendeli-e az első tíz részt a pilot alapján. Az ABC pedig most egy újabb mexikói telenovella feldolgozását tűzte ki céljául.

A választásuk az általunk is jól ismert, Teresa című telenovellára esett, aminek a hazai vetítését az RTL Klub pár napja fejezte be. Mint tudjuk, Teresa egy igazi nőstényördög, aki szegény sorban nevelkedett, de mindig arra vágyott, hogy kitörjön a nyomorból. Ehhez felhasználja egyetemi tanárát, akit elcsábít, de eközben van egy férfi, akibe szerelmes, de az szegény, így Teresának idővel választania kell a pénz és a szerelem között. A feldolgozás szkriptjében plusz újításként szerepel egy illegális bevándorlós szál is, ami újabban kihagyhatatlan ziccer. Ezt a történetet amerikai formába, heti sorozatként nagyon jól át tudnák ültetni, kíváló párja lehetne például a szappanos irányba elmenő Revenge-nek.

A projekt jelenleg pilot szkript fázisban van, ami azt jelenti, hogy a Lionsgate stúdió előkészíti a szövegkönyvet, felvázolja a terveket, ha pedig az megtetszik az ABC csatornának, akkor engedélyt ad a pilot elkészítésére, ha pedig azzal is meg van elégedve, akkor 2013 májusában eldönti, hogy 2013 szeptemberében, vagy 2014 tavaszán elindulhat-e a sorozat. Hosszú utat kell még bejárnia tehát a Teresának ahhoz, hogy az amerikai képernyőket is meghódíthassa. A projekten egyébiránt Nancy Miller, a Saving Grace írója és producere dolgozik.

7 Hozzászólások

  1. Várom,ha amerikás lesz akkor számomra is emészthető :D Már túl vagyok a telenovella lázon, anno Gabriela Spanic-ba bele voltam zúgva, tálán a mai napig :D USA meg bővelkedik eyecandy-kel, hogy nem lesz gond.

    Csak eyecandyk miatt én nem nézek sorozatokat, ha úgy lenne akkor a szappanoperákat is nézném :D

    • Spanic pedig már nem az igazi, nagyon eljártak felette az évek :) Amúgy a Teresa az még pont a novella, ami minőséget képvisel, ha ezt átültetik sorozatba az nagyon nagyot üthet, persze, sok múlik a tálaláson, a főszereplőkön. Most így hirtelen nem is nagyon tudnék olyan fiatal színésznőt mondani, akit megnéznék a főszerepben …. hm, talán Victoria Justice vagy Miley Cyrus :D

    • Betty se nézett ki latinnak az Ugly Betty-ben :) Persze Cyrus csak egy hirtelen tipp volt … na de Selena Gomez, jáááj de jó lenne :) Mindenesetre biztos valami noname “eddig epizódszereplő voltam” csitri lesz a hősnő, HA eljut abba a szakaszba egyáltalán, hogy pilotot forgassanak :)

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here