Főoldal Kritika és Értékelés Epizódkritika Once Upon a Time 2×01 – Broken

Once Upon a Time 2×01 – Broken

6
Oszd meg!

Elindult tehát a Once upon a time második évada is, a sorozat pedig egy elég vegyes epizóddal tért vissza a képernyőre, legalábbis ami a minőségét illeti. Nem azt mondom, hogy rossz rész volt, mert nem volt az, csak idő kell ahhoz, hogy megszokjam az új szituációt, és azokat a változásokat, amiket az első évad vége elhozott. Mindenesetre úgy fest, izgalmas irányba terelik a történetet, csak meg kellett alapozni egy kicsit, ami végül is valamilyen szinten érthető. Spoileresen folytatom.

Megtört az átok, naná, hogy új alapokra helyeződött a történet. Most már minden mesekarakter tudja azt, hogy kicsoda, és feltett szándékuk visszakerülni a mesevilágba, és boldogan élni, amíg. Persze meglepődnek, mert az átok olyan nagyon hatalmas, jobb, ha elfelejtik a dolgot. Sok olyan részlete volt ennek a résznek, ami felett értetlenül álltam, például az, hogy még Mary Margaret is kiállt Regina mellett, holott pontosan emlékezett mindarra, amit vele tett a múltban. Persze, Hófehérkétől pont ezt várná az ember, és Emma se akarná megölni a gyereke kvázi anyját, csak így, ez a “menjünk, öljük meg Reginát” felmordulás elég semmilyen, hovatovább, groteszk volt, legalábbis, nekem annak tűnt. Az viszont érdekes lesz, hogy Dr. Whale kitudja ki volt a mesevilágban, mert szerinte David nem az ő hercege, ergó még érdekes dolgok sülhetnek ki vele kapcsolatban.

A másik, általam jól kiröhögött jelenet az volt, amikor Emma és Mary Margaret összeölelkeztek, anyuztak, aztán még a gyerek megszólalt Davidnek, hogy “nagypapa” … hát, jó, persze, értem én, rokonok, csak most komolyan, ott ölelgeti egymást három felnőtt, miközben Ginnifer Goodwin fiatalabbnak néz ki még Jennifer Morrisonnál is, és ott nyávognak, hogy anya, meg apa meg nagypapa. Jó, tudom, kellett egy ilyen, csak egy kicsit fura volt. Egy kicsit nagyon :) Egyébként Emma beszólása annyira idegen volt, hogy szerinte nem kellett volna átküldeni őt a Földre, hogy megmentse a mesevilágot, hanem magánál kellett volna tartania, hogy örökre együtt legyenek. Érdekes és önző gondolat, de valahol mást vártam volna Emma karakterétől.

A legfurább az, hogy a mesevilág történései tovább folytatódtak, kiderült ugyanis, a Gonosz Királynő átka nem pusztította el a teljes birodalmat, de nagy ám a káosz, mindenféle gonosz lények tobzódnak, akikkel Fülöp herceg, meg Aurora (Csipkerózsika) sem bírnak el, de még a vad Mulan sem, aki Disney Hercegnő, szóval nem tudom mit keres a Grimm mesevilág történetében, mindenesetre ha behozzák Törpillát meg Törpapát, akkor ne felejtsetek el szólni, hogy kaszáljam a sorozatot. A mesevilág amúgy érdekesnek tűnik, pláne, hogy oda került Emma és Hófehérke, szóval kíváncsian várom mi lesz még itt.

Értékelés: 7/10
Egy kicsit jobb kezdést vártam, de nem csalódtam ebben az epizódban sem akkorát, hiszen újra kellett alapozni mindent, innen pedig már rendesen fűzhetik tovább a történet szálait. Kíváncsi leszek arra, mi vár még ránk, eleve mi az a nagy, gonosz ami pusztítja a mesevilág megmaradt részét, és eleve hogy alakul innen tovább a dolog. Csak egy dolog miatt vagyok még ideges, huszonkét részen keresztül húztak minket azzal, hogy Hófehérke és a Herceg keresik egymást, és most megint eltelik legalább huszonkettő, mire boldogok lehetnek egy évadzáró erejéig. De remélem nem lesz igazam :)

1278 <- Az összes oldalletöltés 1 <- A mai adatok

6 Hozzászólások

 1. Érdekes évadnyitás volt… bár én is éreztem egy-két karakteridegen megmozdulást. Regina nem tudom, h miért engedte csak úgy el Henry-t….
  Ez az egyre több meseszereplő (főleg a következő promót látva) tényleg elég aggasztó. Igazából azt nem értem, h ezek után mi tartja őket Storybrook-on?
  Viszont, Tibi én azt komolyan külön értékeltem Emmától, hogy ezt mondta, az ő karaktere pont ilyen. Van annyira önző és önfejű, hogy inkább lett volna elátkozva a szüleivel ő is, mintsem egyedül, csak úgy. Ő ettől emberi és nem olyan picsogós-drámai mint a mesekarakterek…. ő az ellensúly. :)

  • Henry elengedése szerintem várható volt, mármint, tudta a fiúról, hogy már tudja az igazat róla és gondolom meg akarja nyerni a szimpátiáját ahhoz, hogy önmagától akarjon vele maradni – és erre tesz majd lépéseket a következő részekben.

   Emma-Faktor: Hát, nem tudom. Abban is van valami amit te mondasz.

   Heroesfan: Igen, tudom, hogy Disney sorozat, csak ennyire nem kellene keverni a mesevilágot. Tényleg Törpilla hiányzik vagy Songoku :)

 2. Egyébként a OUAT Disney sorozat. Amikor elkezdték adni Magyarországon, volt is vmi sajtóesemény, ahová a Disney egyik fejese is eljött. Szóval még számíthatsz Disney karakterekre.

 3. Mulan története egy kínai mese, a Disney csak feldolgozta (ahogy sok mást is).
  Egyébként a OUAT nem korlátozódott az első évadban sem kizárólag a Grimm-mesékre, így nem is értem a kirohanást.
  Alíz Csodaországban, Pinokkió, A Szépség és a Szörnyeteg, a dzsinn-es történet, trollok és sok saját karakter (a kicserélt iker-hercegek, istállófiú…)… ezek jutottak eszembe hirtelen az eddigiekből. Egyik sem Grimm.

 4. Az OUAT Disney sorozat, mivel az ABC csatorna a Disneyhez tartozik. Igazából a Disney meséket alakították át, így lehet benne Hófehérke, Pinokkió (szintén eredetileg nem Disney, hanem egy olasz mese), Szépség és a Szörnyeteg (ez ugye Grimm és Disney is), Piroska (oké, ő Grimm), most pedig ugye Hook (a Peter Pan sem volt eredetileg se Disney, Grimm meg pláne nem), meg egy rakás más karakter. Rumplestiltskin Grimm, ezt tudjuk.

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here