2 Broke Girls – Elkezdődött a második évad

    5
    Oszd meg!

    Egy cseppet szégyellem magam, amiért még nem írtam a 2 Broke Girls-ről kritikát, holott az egyik legjobb vígjátéksorozat, ami a tévéken most látható. A második évad első része mondhatni egy összefoglaló epizód volt, bár ez rossz megfogalmazás, hiszen végig új jelenetekről volt szó. Egyszerűen kaptunk egy gyorstalpalót, aféle Pilot 2.0.-át, amiben megismerhettük a karakterek erősségeit és gyengeségeit, ergó ha egy új néző nem látta az első évadot, akkor is tökéletesen képben lehet a sorozattal, köszönhetően a második évad első részének. A folytatás már valódi folytatást hozott, a második epizódban már terítékre került a Martha Stewart ügy, és kaptunk mellé egy aranyos háttérsztorit is, a szerencséről és a barátság erejéről. Háttérzöngeként pedig Sophie és Oleg nem hétköznapi kapcsolata, és Han számítástechnikai újításai adtak poénforrást.

    Azoknak, akik nem ismerik, annyi tudok elmondani, hogy a 2 Broke Girls az álmokról szól. Adott két teljesen eltérő lány, egyikük milliomos volt egész életében, de az apja sikkasztott, börtönbe került, a pénz elúszott, de Caroline nem adja fel, vállalkozásba kezd Maxxel, a leégett barátnőjével, és mindent megtesznek azért, hogy feltörjenek, az esélyt pedig a süti bizniszben látják, lévén Max nagyon profi benne. Ennyi lenne az egész, egyszerű alap szituáció, az epizódokat pedig sok poén jellemzi. Amúgy, Max karakterét nagyon szeretem, hatalmas beszólásai vannak. Példának rögtön itt van kettő:

    – Sziasztok, én leszek a pincérnőtök, mert anyám részeges volt.
    – Nem tört el csontom, ami meglep, mert gyerekkoromban nem futotta tejre. Anyám csak egyszer hozott tejet, amikor rákerültem a dobozra.

    A sorozat legjobban az egysorosokban erős, azokból egy csomót kilőnek, én pedig nem tudok nem mosolyogni rajtuk. De tényleg, például arról beszélnek, hogy a süti automata rossz dolog, a gépek fellázadnak az emberek ellen, szóba kerül a Mátrix is, na meg a Terminátor – A desszertek lázadása, én pedig csak lestem, hogy pár percbe milyen sok popkulturális utalást belefűztek, az ilyeneket pedig nagyon szeretem, mert mondhatni élővé válik ezáltal a sztori, az én szememben legalábbis mindenképp. Talán emiatt is tetszik annyira a sorozat.

    Tudom, sokuknak a tökén jön ki Jennifer Coolidge, de én imádom Sophie karakterét. Jó, talán ez amiatt is van, mert mindig jól elröhögök Jennifer jelenetein, annyira egyszerű(nek tűnik) az a nő, és habár színészként nem a legjobb, van egyfajta kisugárzása, amin csak kacarászni tudok. Persze, tisztában vagyok azzal, hogy sokan miatta kaszálták a sorozatot, de én tényleg megszerettem Sophiet – ezzel egyedül lennék? Vannak még Jennifer Coolidge rajongók a földön? :)

    Értékelés: 8/10
    A második évad második része egy kicsit döcögős volt, de az első nagyon tetszett, azok a poénok hatalmasak voltak. Nagyon jó szórakozást nyújt ez a sorozat, és irigylem azokat, akik még egy részt sem láttak belőle. Hogy miért? Mert egy hétvége alatt ledarálhatják a meglévő epizódokat, és akkor egy hétvégén át jót kacagnak majd. A mázlisták, nekünk meg marad heti húsz perc :)

    SZÓLJ HOZZÁ

    Please enter your comment!
    Please enter your name here