Főoldal Hírek Új bevételi forrást talált az RTL Csoport

Új bevételi forrást talált az RTL Csoport

13
Oszd meg!

Kétségtelen, hogy az RTL csoport nem hiába lett piacvezető Magyarországon, hiszen olyan ügyesen manőverezik és kutatja fel a legújabb lehetőségeket, amikért dícséret illeti őket. Pár évvel ezelőtt vezették be az RTL Most! weboldalt, amin vissza lehet nézni a sorozatokat, az epizódok előtt pedig fut egy reklám, amit át sem tekerhet a néző, így már ebből is plusz bevételre tehetnek szert. Évek munkájával sikerült elérni azt, hogy az RTL Most! weboldal közkedvelt legyen az internetezők körében. És most jutott el az RTL Csoport oda, hogy újabb bevételre tehet szeret. Elindult az RTL II Most!, ahol havi 960 forintért, bármit megnézhet az, akit érdekelnek az új csatorna műsorai. A weboldal előnye az, hogy a műsorok bármikor visszanézhetőek, és teljesen legális. Ezzel a zseniális lépéssel pedig az RTL Csoport még közelebb került ahhoz, hogy ne csak az egyre csökkenő reklámbevételekre kelljen támaszkodniuk.

A magyar tévék körében az AXN még az, aki hasonlóan jó rendszert épített ki, igaz, az AXN Player teljesen ingyenes. A csatorna nagyon megbecsüli az AXN Player látogatóit, például a várva-várt Bárka második évados részeit hamarabb elérhetővé teszik az Interneten, mint ahogy a tévében bemutatnák. Sőt, korábban olyan tartalmak is felkerültek az AXN Playerre, amiket a tévében be sem mutattak, például egy négy részes dokumentumfilm, ami a sorozatokról szól. A Viasat 3-nak is van hasonló oldala, a Viasat Play-re például felkerült A Híd című skandináv sorozat, amit például a tévében be sem mutattak, csupán online lett elérhető.

A TV2 és az M1 is kínál elérhető tartalmat a weboldalukon, de ott a hangsúly a saját gyártású műsorokra tevődik, a TV2 például Online is elérhetővé teszi a Tényeket, Naplót, a Mokkát és egyéb saját műsorait, de nem kínál olyan exkluzív tartalmat, mint az AXN vagy a Viasat 3, ez pedig hátrányba taszítja a Köztelevíziót és a TV2-t is a jövő televíziózása felé vezető úton.

Külföldön már bevett szokás az, hogy Online tesznek elérhetővé különféle tartalmakat, amikért a böngészők fizetnek is. A jövő pedig egyértelműen itt rejlik, hiszen ha belegondolunk, ha felkerülne a hivatalos oldalakra például egy-egy sorozat legfrissebb része, magyar felirattal, akkor sokan nem pocsékolnának időt letöltésre, hanem befizetnék azt párszáz forintot azért, hogy az amerikai premiert követő egy-két napon belül, magyar felirattal megnézhessék a kedvenc sorozatuk legújabb részét, én legalábbis mindenképp így lennék vele. Persze – egyelőre, – a Magyar Televíziózás még nem tart itt, mindenesetre az RTL Csoport kezdeményezése nagyon okos húzás volt, és a Viasat 3 illetve az AXN is kínál prémium tartalmakat azoknak, akik legálisan szeretnének hozzájutni az őket érdeklő műsorokhoz.

13 Hozzászólások

 1. Mi annak a négy részes dokumentumfilmnek a címe?
  Egyébként igazad van, sokan fizetnének, de nekem az AXN/ Viasat 3-as megoldás jobban tetszik. Egyébkét a sima RTL Most is ingyenes, ugye?

 2. Az Rtl Most nem fizetős, ha valaki nem csak 1 hétig akarja visszanézni? Nekem úgy rémlik, mintha írtak volna ilyet az induláskor…én túl sokat nem foglalkoztam még ezzel az oldallal. Az Rtl II Most még pár napra sem lesz ingyen visszanézhető?

  • Az RTL II műsorai sajnos full fizetősek, nem csak pár napra. Az RTL MOST-ot nem nagyon használom, de úgy láttam, még a régi telenovellák is fent vannak, pl.: Szerelem rabjai, amit pár pár hónapja befejeztek, ergó gondolom nem csak egy hétig lehet visszanézni, hanem amíg elérhető.

  • Ez teljesen biztos? Jól aktiváltál mindent, és azt mondod, az RTL II MOST! oldalon egy visszanézhető sorozat epizód sem? Biztos, hogy jól megnézted? Ezzel nem akarlak megsérteni, csak elképzelhetetlennek tűnk számomra az, hogy az RTL úgy áruljon valamit, hogy semmit ne adjon cserébe.

  • Köszi a bejelentkezési lehetőséget, be is léptem, és megnéztem. Egyelőre a Végső Akarat eddig leadott részei vannak fent, a Heti Hetes, a Vacsoracsata, az RTL II Híradó és a Legyen Ön Is Milliomos.
   Az ember azért nagyobb tartalomra számított volna, ha már egyszer fizetni kell érte, de gondolom idővel frissül majd a kínálat. Plusz pont amúgy az, hogy az itteni tartalmak előtt nincs reklám, ergó ennyivel kevesebb idegesség annak, aki már úgy is fizet.

   • De azért az szemétség, hogy ennyire reklámozzák, és az első hónapban semmi sincs rajta. LEgalább akkor legyen akció, hogy az elején, akik egy hónapot fizetnek, azok 2 hónapig léphetnek be, vagy valami. Netán talán egy lista, amin meg lehet nézni, hogy mik vannak fent. (vagy van ilyen? nem nagyon nézem az ilyen oldalakat, csak gondolom nem raknak ilyeneket ki….)

 3. Külföldön a csatornák saját weboldalain mindig ingyen nézhetőek az utolsó (néhány epizódok).

  Az RTLII Most-ján szerintem inkább csak a saját gyártású műsorok és az olcsóbb telenovellák lesznek elérhetőek, ezért szerintem rengeteg pénz ezer forint.

  • A T-Home ügyfelei kölcsönözhetnek filmeket, sorozatokat sep top box-xal, amit 24 óráig nézhetnek vissza. Egy ilyen film 600 forintba kerül (persze van olcsóbb is). Muri Enikő “Késő Már” című dala ITUNES-on 1 euró, azaz kábé 300 ft. Egyetlenegy dal.

   Ehhez képest az, hogy az RTL II műsorai online visszanézhetőek 960 forintért, szerintem abszolút nem egy nagy összeg, pláne ha azt nézed, bármikor felléphet megnézni.

   A tartalommal kapcsolatban, alig három napja indult az RTL II, gondolom idő kell, míg minden felkerül az RTL II MOST-ra, de kiindulva a sima RTL MOST-ból, ott nem csak telenovellák és saját műsorok, de amerikai sorozatok, sőt, még filmek is vannak, szóval gondolom pár napon belül az RTL II MOST kínálata is frissülni fog

 4. C-kategóriásak azok a filmek. Sorozatok közül csupán a Dallas részei érhetőek el egy hétig… még nagyon nem teljes a kínálat.

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here