Főoldal Kritika és Értékelés Pilot Made in Jersey – A pilot

Made in Jersey – A pilot

0
Oszd meg!

Kíváncsi voltam erre a sorozatra, azért, mert szeretem a tündérmeséket. Jó dolog azt nézni, ha van egy okos, tehetséges fiatal lány, akinek hiába szűkösek az anyagi lehetőségei, küzd, harcol és feltör hogy aztán megvalósíthassa az álmait. A tündérmesék ideológiával adták el számomra a Made in Jersey sorozatot, azt hittem, hogy hatalmas kedvence lehet az idei szezonnak. Hát, tévedtem, mert nekem ebből egy rész is sok volt.

A történetet fent már leírtam, tényleg az a lényege, hogy Martina egy olasz családból származik, ő az első a famíliában aki lediplomázik, és elmegy dolgozni egy menő ügyvédi irodába, ahol már rögtön az első nap bizonyítja a rátermettségét. Kap is egy ügyet, ami nagyon csavaros, mert megöltek valakit, a rendőrök persze nyomorékok, naná, hogy Martinának kell megtalálni a gyilkost, különben a szegény ártatlan gyanúsított lány, – akinek értelmileg fogyatékos az anyja, a húga meg szimplán utálatos, – mehetne a börtönbe. A pilot még ki is emeli azt, hogy itt három életet kell megmenteni, de no problem, Martina a nép gyermeke, a nép esze és a nép büszkesége, mert megmenti az ártatlanokat az elkárhozástól, és megtalálja az igazi gyilkost. Ügy megoldva, anyu boldog, Martina boldog, az ügyvéd társai is, de persze van, aki nem, mert féltékeny, hát, van ez így.

A legjobban az zavar a sorozatban, hogy nincs átívelő szál. Engem nem köt le az, hogy minden héten van egy ügy, amit meg kell oldani, én azt szeretem, ha van valami kapocs, ami összefogja a részeket. Pont, mint A férjem védelmében, ott is ügyvédek a főszereplők, de van átkötő szál, ami miatt indítom egyik részt a másik után. Nekem úgy tűnt, a Made in Jersey esetében nincs ilyen, enélkül pedig ez is olyan, mint egy nyomozós sorozat. Ha már az első rész szerkezetét úgy építették fel, hogy a rendőrök a hülyék, hősnőnk meg a zseni aki mindenkit megment, akkor gyanítom a folytatásban is ez fog várni arra, aki heti nézőssé akarja tenni a Made in Jerseyt.

Amúgy félreértés ne essék, a Martinát alakító Janet Montgomery telitalálat volt a főszerepre, mert nagyon aranyos az a nő, és pont úgy jeleníti meg a nép gyermekét, ahogy kell, és még annak ellenére is szimpatikus volt, hogy megpróbálták a készítők glóriát emelni a feje fölé. Sőt, ha meg is jelent volna az a glória, biztos nem lepődöm meg rajta. A gond az volt, hogy már nagyon túlzásba estek, nem találták meg azt a szintet, ahol még ez elfogadható lenne. Ami a többi színészt illeti, velük se volt gond, Kyle MacLachlan (Született feleségek) hozta a szokásost, eyecandy is van, Kristoffer Polaha (Derült égből család) személyében, tehát panaszkodni a színészek miatt nem kell, mert itt a történettel vannak gondok, azon meg segíteni nem egyszerű.

Értékelés 5/10
Azaz egy hatalmas közepes. Ha a saját műfajában nézem, a nyomozás érdekes volt, az epizód végi tárgyalás is az, de annyira ránk erőltették ezt a “nép lánya mindent megold” aspektust, ami hosszú távon idegesítő. De nem csak ez, hanem a mindenféle klisék, mint például a szőke csaj naná, hogy beleköt majd a főhősbe és apró butaságok. Egy átívelő szállal, kicsit kevesebb tömjénezéssel kiváló Ally McBeal pótlék lehetett volna, de úgy látom a Made in Jersey sem tölti be az űrt. Részemről itt kaszálom, hamarosan meg a CBS is azt teszi, mert már az első részével megbukott nézettség terén.

1123 <- Az összes oldalletöltés 1 <- A mai adatok

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here