Főoldal Kritika és Értékelés Pilot Last Resort – A Pilot

Last Resort – A Pilot

2
Oszd meg!

Az évad egyik legjobban várt sorozata, ami olyan lenyűgöző történettel rendelkezik, ami első blikkre rögtön felkelti az emberek érdeklődését. Az enyémet is felkeltette, kíváncsian vártam az első részt, de sajnos itt is csalódnom kellett. Nem kicsit, hanem nagyon. Túlságosan gyorsan történt minden, semminek se volt eleje és vége, és még a karaktereket sem sikerült normálisan árnyalniuk. Itt én is csak arra tudok utalni, hogy egyik percben van egy fasza katona aki nagyon vagány, pár perccel később meg úgy zokog, mint egy kisgyerek, és ez mindenféle átmenet nélkül. Értitek? Mintha az írók se tudnák, hogy most milyen karaktert alkottak meg, és ezzel az összes szereplő így van. Marcus kapitány az egyik percben érzelmes öregember, aztán már kemény kapitány, a végén meg átmegy diktátorba, és ez is mindenféle átmenet nélkül, csak uk muk fuk, és légy boldog, amiért izginek tűnik az egész. Hát, rohadtul nem az, sokkal inkább meggondolatlan.

A sorozat amúgy arról szól, hogy van egy hatalmas tengeralattjáró, felszerelve tizennyolc atombombával. Megkapják parancsba azt, hogy lőjjenek ki bombákat Pakisztánra, de nem az elsődleges vonalról, hanem az Anktartisziról. Ezzel az a gond, hogy a másodlagos vonalat csak akkor használják, ha Washington elesett. Betelefonálnak, hogy mi a csuda történt, a parancsotk nem teljesítik, ezért kilőnek rájuk egy bombát. A korábban felszedett három pasi rém ideges lesz, és persze tudtunkra adják, ők tudnak valamit az összeesküvésről, de nem mondják el sok részen keresztül, izguljál csak, kishaver Mutatják Washingtont is, ott persze senki nem tud semmit, biztos összeesküvés az egész. Eközben a tengeralattjáró vezetése úgy dönt, elfoglalnak egy szigetet ahol NATO központ van, kilőnek egy bombát Washington közelébe, ami felrobban, de persze nem sérül meg senki, mert ha egy atombomba felrobban Amerikában, az olyan, mintha Pistike tüsszentene egyet, semmiség. Ezután kapitány benyögi, ha bárki a szigetére jön, kilövik a világot, ez mondjuk sok mindenkinek nem tetszik, megy is a morgolódás, de kit izgat, diktatúra van vazzeg. Bár, az sem sokáig, mert a helynek már volt kiskirálya, egy rosszarcú bácsi, aki nagyon dühös mert elvesztette a felségterületét, el is rabol rögtön két katonát, este meg majd visszajön a többiért.

A történetről meg többet nem is írok, mert ennyi bőven elég ahhoz, hogy megértsétek mekkora káosz és logikai bukfenc a Last Resort. Mert az, minden hirtelen történik, a karakterek személyiségét jelenetről jelenetre változtatják. És ugyan én nem értek a hadi tengerészethez, de a kommentek és fórum hozzászólások alapján még abban a témában is elrontottak egy csomó dolgot, ami nem túl pozitív. A legfájóbb pedig számomra a helyi kiskirály esete volt. Leginkább a jelenet, amikor a fasza kiskatona ül a kocsmában, vele szemben négy gorilla, ő pedig osztja az észt, hogy nyír majd ki egy fegyverrel négy felfegyverzett embert, mert ő a fasza amerikai kiskatona, akinek az önbizalmától már csak a farka nagyobb. Vagyis, valószínűleg az se, mert egy jelenettel később már ő bömböl a pincérnőnek.  Hosszútávon persze jó szórakozást ígér a sorozat, mert kapunk itt mindent, Amerikában elfogták a főhősök családját és bezárják őket a börtönbe, a világ fel van bolydulva mert fél az atomháborútól, és az új diktatúrában se minden jó, mert Karofsky is fellázad, (jajj, bocsi, Max Adler a Glee-ből) na meg ott van a hely Kiskirály, (ohh, szegény diktátorok), tehát nehéz az élet, ha egy új országot akarsz csinálni.

Ami a szereplőket illeti, a legtöbb nem volt túl hiteles a katona karakterében. Scott Speedman volt az, akinek nagyon jól állt az uniformis, és eleve az ő karaktere volt az egyetlen igazán kedvelhető, talán azért is, mert ő volt az, akinél rendes volt a karakterizáció, és a végén is azt kaptuk tőle, amit az elején. A többiek viszont, hát csak néztem, hogy most mi a csuda folyik itt. Mellesleg, nagyon sok főszereplős a sorozat, tele van visszatérő szereplőkkel is, így még a neveket se lesz egyszerű megjegyezni, ami hosszú távon nem túl jó. Mondjuk, nekem emiatt nem kell aggódni.

Értékelés: 3/10
Azt hiszem egy dupla pilot kellett volna ahhoz, hogy jól megteremtsék az alapokat, és kedvem legyen visszatérni. De nincs, és még ez a negyven perc is sok volt a sorozatból. Az esélyt megadtam neki, élni vele nem tudott, ez van, ezt kell szeretni. Talán ha nem lett volna ennyire “ukmukfuk” hirtelen minden, és több gondot fordítottak volna a karakterekre és a hihetőségre, arra, hogy tényleg elhiggyem, ez a valóságban is előfordulhat, akkor nézném tovább. De sajnos ez nem történt meg. Lelkiismeret furdalás nélkül el is kaszáltam.

1158 <- Az összes oldalletöltés 1 <- A mai adatok

2 Hozzászólások

 1. A faszagyerekből nem lett hirtelen bőgőmasina, mivel én úgy emlékszem, hogy amikor a haverja meghalt és elvitte valami helységbe a tengeralattjárón egy fekete zsákban már akkor is gyászolt. Meg ki ne sírna tudván hogy atombomba robbant, főleg hogy még lelkiismeret furdalása is van.

  A kapitányról meg annyit, hogy én is simán megemberesednék tudván hogy elárult a hazám és kiakartak nyírni én is átmennék pszichopatába. :D

  A bomba vagy 320 km-re robbant elvileg a senkiföldjén, valszeg a sugárzás miatt lesznek áldozatok, de legalább nem lőtték telibe Washingtont. :D Akkor nem lenne 2. rész :))))

  Mondjuk nekem az első dolgom lett volna elintézni a kiskirályt mert így tuti, hogy a maradék bombákra pályázik.

  • Valahol jogos a te álláspontod is, de nekem túl hirtelen volt az egész, pláne a felépítés miatt.

   És igen, 320 kilométer, tuti meghaltak emberek, de nagyon boldog volt mindenki – vagy 320 kilométerre már Kanada van, az meg ugye nem számít? :D

   Sok volt a logikai bukfenc benne :s Lehet hogy idővel ha jóók lesznek a kritikák adok neki még esélyt, de ez egyelőre kevés.

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here