Főoldal Kritika és Értékelés Pilot Ben and Kate – A Pilot

Ben and Kate – A Pilot

5
Oszd meg!

Kedden debütált a FOX új vígjátéksorozata, a Ben and Kate, ami pedig végre visszahozta a hitem az idei őszi felhozatal iránt. Az eddigi premier sorozatok gyengék voltak és kevésbé szerethetőek, azonban úgy látom a Ben and Kate jó utakon jár, és ha a további részekben is olyan aranyos lesz, mint amilyen a premier volt, akkor én állandó néző leszek, az száz százalék.

A sorozat egy testvérpárról szól, akik közül Kate egyedül neveli a kislányát, Maddiet, a bátyó, Ben pedig egy naplopó, aki mindig zűrt okoz, és képtelen volt felnőni az évek során. Miután “Mrs. Ben Fox” avagy élete szerelme akit évekkel ezelőtt dobott férjhez megy, Ben úgy dönt, a húgához költözik és segít neki Maddie nevelésében. Ez lenne az egyszerű de nagyszerű alap történet, amiben semmi extra nincsen, viszont annyira jól meg voltak írva a jelenetek és a szituációk, hogy azt öröm volt nézni. Plusz korábban nem nagyon építettek komédia sorozatot testvérek közé, pedig a Bűbájos boszorkák óta tudjuk, ha egy sorozatnak a főszereplői testvérek, akik egy házban laknak, abból rossz dolog nem sülhet ki.

Imádtam az egysorosokat, amikkel tele volt a pilot, na meg azokat a jó helyzetkomikumokat is. Például amikor Ben meglátja mennyasszonyi ruhában a nőt, akiről azt hiszi szerelmes belé, és legszívesebben káromkodna, de nem teheti, mert ott ül a kocsiban a kislány, és azok a pofák amiket közben levág, a káromkodások amik végül egy hétköznapi szóvá vedlenek át, mind olyan poén, amikkel engem le lehet teríteni. De nem csak ebben volt erős a pilot, hanem minden másban is. Sok sorozatnál nincs meg a kémia, a kapcsolat a főszereplők között, de itt Kate és Ben olyan szépen egymásra találtak, amit öröm volt nézni. Tényleg elhittem azt, hogy ők testvérek, az ilyet nagyon szeretem.

Az egyetlen, ami elszomorított, az a két mellékszereplő, akiknél tipikusabbat ki se lehet találni. Ide is kellett persze egy fekete srác, – tudjátok, Shonda Rhimes nehogy beszóljon Twitteren, – de akárcsak a New Girl esetében, itt sem sikerült egy jó karaktert megalkotniuk. A szőke angol cicababa pincérnő már egy fokkal tűrhetőbb, de azzal az akcentussal a földbe taszít. A kislánnyal nem volt bajom, nagyon aranyos volt végig. Ami pedig a két főhőst illeti, most láttam őket először, egyik sem egy színészóriás, mint Martha Plimpton (Raising Hope), de a szerepüket jól vitték és szimpatikusak is, tehát öröm lesz őket nézni. Amúgy, tudtátok, hogy a hősnő, Dakota Johnson nem más, mint Melanie Griffith lánya?

Értékelés: 9/10
Az idegesítő fekete legjobb barát miatt nem kapott tíz per tízet, viszont az eddig általam látott pilotok között egyértelműen ez a legjobb, és száz százalék, hogy visszatérek a folytatásra. Mert annyira aranyos volt, és olyan szerethető, legalábbis az első rész alapján. Viszont, a pilotot felfoghatjuk egyfajta “prológus”-nak is, hiszen a széria onnantól kezdődik el igazán, miképp tud együtt élni Ben és Kate, ez pedig jövőhéttől derül ki. Alig várom!

1110 <- Az összes oldalletöltés 1 <- A mai adatok

5 Hozzászólások

 1. OFF: Mi ez Shonda Rhimes ügy már 2x utalsz rá :) Bocs, csak lusta vagyok utána nézni :D

  NO: leszedtem de valamiért megnézés előtt kitöröltem. majd lehet hogy megint leszedem :D

  • Nagyon vicces sztori, mert Shonda Twitteren belekötött a Bunheads alkotójába, Amy Shermann Palladinóba, amiért a sorozatban nem szerepelnek fekete karakterek, és mindenki fehér. És ha jól rémlik emiatt szólt be Lena Dunhamnek is, mert a Girls-ben is csak fehérek játszanak.

   Szerintem nézd meg, nagyon mókás a Ben and Kate :)

 2. én kommentem meg nem lett engedélyezve? :D tehát ha valaki azt írja, nem tetszett neki, akkor ne is engedélyezzük?!

 3. na, előbb meg kint se volt az, mind1… érvénytelen előző hsz-em..

  amúgy mondjátok, hogy a lap fb-oldalát egy lány vezeti… gondolom abból, hogy szívecskét rak egy fiú képe fölé.

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here