Főoldal Kritika és Értékelés Epizódkritika Glee 4×03 – Makeover

Glee 4×03 – Makeover

7
Oszd meg!

Annyira nem szeretem, amikor a Glee ilyen középszerű részekkel támad, mert ezekről a fillér epizódokról olyan nehéz írni. Mert a Makeover tipikusan olyan rész volt, aminek a nyolcvan százaléka felesleges, sőt, talán még unalmas is volt. Ráadásul egy dal sem tetszett, igaz, egy előre beígért Sue és Will duettet ki is vágtak, de nem hiszem, hogy annyira kár lenne érte. Szóval, mit kapunk akkor, ha egy Glee epizódban gyenge a történet és még a dalok is rosszak? Egy fillér epizódot, amit tulajdonképpen ki is hagyhatsz, avagy elég, ha megnézel egy öt perces összefoglalót, mert abban látod a lényeget. Vagyis, az új szerelmi háromszöget, mert egy régi szereplő visszatérése felborzolta a kedélyeket. Spoilerekkel folytatom tovább.

Ami Ohio-ban történt, az mind unalmas volt, felesleges és komolyan, szükség volt rá egyáltalán? Nem értem minek kerítenek ekkora feneket a diák önkormányzati választásoknak, mert igazából sok értelme nem volt, sem tavaly, sem most. Ebben a részben Brittany-Artie és a Sam-Blaine páros küzdött meg egymással, és végül utóbbiak lettek az elnökök, na bumm. Persze, próbálták adagolni nekünk az infókat, lévén lesz majd egy Sam és Brittany szerelmi kapcsolat, Sam lehet Blaine legjobb haverja, Artie pedig annyira idegesítő lesz lassan, mint Brittany. És azt se felejtsük el, hogy Blaine tök ki van, mert Kurt annyira magával foglalkozik. Kár, hogy ezeket az infókat nem egy érdekesebb köntösben adagolták nekünk. Apropó, köntös: Chord Overstreet vetkőzése mindent vitt. Nézzétek csak a képet:

Még szintén Ohio, és most azon próbálkoztak, hogy Will kapjon egy évados szálat. De minek? Az egész “kiégtem bakker” dolgot iszonyú hülyeségnek tartom. Miért kellene kiégnie? Mert megnyerte tavaly a nationalst? Ezzel teljesült az álma? Na igen. Viszont, ha az ember logikusan gondolkodik, egy dolog nyerni, de az igazi kihívás az, hogy a címet megtartsa egy olyan csapattal, aminek a fele új tag, és nem hiszem, hogy ez könnyű feladat. De nem, Willnek pattognia kell, ez pedig az írók elkeseredett próbálkozása arra, hogy fontossá és érdekessé tegyék a karaktereket.

Már nyáron és a spoilerek kikerülése után egyértelműnek tűnt az, hogy kár volt két helyszín központúvá tenni a sorozatot, ugyanis Ohio elég unalmas New Yorkhoz képest. Persze, valahol sajnáltam volna a régi szereplőket, ha nem látjuk őket viszont, de a skype satöbbi akkor is megmaradhatott volna nekik feltűnési lehetőségnek. A Britney 2.0. és a Makeover epizódok alapján pedig egyértelműen úgy tűnik, Ohio sokkal uncsibb, mint New York. Vagy csak engem érdekel jobban Kurt és Rachel sorsa? Oh, és Brittanyt már tényleg megutáltam.

Kate Hudson mellett egy másik mozisztárt is üdvözölt a sorozat, Sarah Jessica Parker feltűnése pedig nagyon aranyos volt, ahogy a karakter is az. Persze, ahogy az a Murphy univerzumban lenni szokott, rohadtul nem reális Isabelle. Hogy jutna el a csúcsra a kőkemény divatszakmában egy olyan nő, aki nem tud nemet mondani egy hülye ötletre se? Ennek így semmi értelme nincs. Viszont azok a dolgok, amiket Kurtnek mondott, nagyon tetszettek, leginkább annak a kapcsán, hogy az álmok néha útközben változnak. Viszont amit nem kéne erőltetni SJP karakterével kapcsolatban, az éneklés. Mert az rohadtul nem ment neki.

A rész legizgalmasabb részét Rachel produkálta, aki átalakult, és ribisebb cuccokban jár, ettől nő az önbizalma, ami tök tetszik, mint ahogy az is, hogy egyre közelebb kerülnek egymáshoz Brodyval. Az a közös dal és az első randi nagyon aranyos volt, Brody pedig olyan srác, akit Rachel mellett akarok látni. Mert megérdemlik egymást. Ezért is lettem olyan dühös, amikor a csók után megjelent Finn. Tűnjön vissza a seregbe, vagy Ohióba, és felejtse el Rachelt egy életre. Elég volt belőlük a három évnyi dráma. Tavaly év végén szétszedték őket, megsirattam a Roots Before Branchest, ezzel pedig Finnt is, most pedig húzzon oda, ahová való, a túlvilágra, más nevén Ohio.

Értékelés: 4/10
A dalok gyengék voltak, a történet érdektelen, leszámítva persze egy-két dolgot. Úgy érzem nem nagyon tudnak mit kezdeni Ohio karaktereivel, ez pedig szúrja a szememet, leginkább Will és a ténykedései. A következő rész viszont a Break-Up lesz, valaki(k) szakít(anak), és ettől lesz tök izgi az egész, ráadásul jön a Don’t Sepak és a Give Your Heart a Break dal Demi Lovatótól, amit Rachel és Brody énekel, tehát nagyon várom az új részt, és ettől az már csak jobb lehet. Ja, és mielőtt elfelejtem: Nagyon hiányzik ám Tina! Hol a csudában volt ebben a részben?

7 Hozzászólások

 1. Eddig nekem ez a leggyengébb epizód az évadban. A legtöbb részen unatkoztam,csak Rachel és Brody jelenetei voltak érdekesek. Annyira nem tetszett,hogy Brittany volt a középpontban és a Tina,Marley,Jake és Sam mind hanyagolva lettek. A Will-es szál már most unalmas,nem tudom hogy fogják izgalmasabbá tenni.
  Ráadásul amikor Finn megjelent az ajtóban legszívesebben fejbe vágtam volna:) Brody sokkal aranyosabb és jobban illik Rachelhez:) Finn húzzon vissza oda ahonnan jött xD

  • Már kezdtem azt hinni, hogy megint én voltam a szigorú, mert a sorozatjunkien ezt is halálra dícsérték, de ezek szerint nem csak nekem nem tetszett ez a rész :)

 2. Borzalmas rész volt, és az a gáz, hogy lassan a sorozattól is elmegy a kedvem, mert szép lassan megutáltatják velem az összes szereplőt :( Brittanyt régen aranyosnak találtam, most viszont ki nem állhatom. Rezeg a léc Artie valamint Blaine és Kurt esetében is, pedig utóbbi két szereplő a kedvencem. Nem tudom miért, de lassan mindenki szépen kifordul önmagából, és bár oké, változunk az idő múlásával, vagy máshova költözéssel, de ennyit nem.
  Bár Rachel nem volt a szívem csücske, most mégis ő szállította a legjobb részét az epizódnak. Igaz, Finn maradhatott volna a fenekén, ahol eddig volt, mert neki aztán nagyon nem örültem.
  A jövő hét meg… Részemről borítékolható a sírás – már a sneak peek is könnyeket csalt a szemembe -, de ezután a rész után nem leszek meglepődve semmin. Mármint szépen felvezették azt, amit majd megcsinálnak a 4×04-ben.

  • A legrosszabb a Glee-ben az, hogy ha van egy-két rossz rész, azt egy nagyon jó követi, így esélyed sincs arra, hogy tényleg megutáld. Én legalábbis így vagyok vele. A jövőheti pedig k…jónak ígérkezik :)

   Bella: Torrent :)

 3. Egyetértek, engem sokkal jobban érdekel Rachel és Kurt New York-ban, mint egész Ohio. Pont ezért sajnálom, hogy visszatért Finn is. Az a baj, hogy felfedeztem, hogy mennyivel érdekesebb Kurt és Rachel New York-ban számomra, mint a még gimisek élete. Ami azért érdekes, mert ugye a főszál a gimiseké, illetve három évadon keresztül az volt az egyetlen szám, amikor is még imádtam a Glee-t, úgyhogy attól félek, ha nem lenne a new yorki dolog, én szépen lassan teljesen megunnám a Gleet.

 4. Sok mindenben egyet értek. Nem tartozott a jó részek közé, és biztos nem nézem újra 10-szer, mint egy némelyik részt eddig. New York az izgalmak a kihívások és a változások földje, még Ohio maradt a régi. Szerintem is elhanyagolható, sőt elfelejtendő dolog a Will es próbálkozás. Ő neki nem az lenne a dolga, hogy a diákokat segítse? Erre most lelép hónapokra….
  Két szám tetszett az epizódban, Brittany és Sam duetje valamit Rachel és Brodyé.
  Érdekes a kialakulóban lévő “valami” Britt és Sam között, és ez érdekel is, csak szegény Santanát fogom sajnálni, mert hiába volt egy Ribi még is ért valamit a sorozatban. Finn, meg maradhatott volna még egy ideig ott ahol volt….

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here