Főoldal Kritika és Értékelés Pilot Heartland – A Pilot

Heartland – A Pilot

10
Oszd meg!

Pár hete indult az m1-en egy új kanadai ifjúsági sorozat, a Heartland. Mivel szeretem az ilyeneket, és a lovakkal sincs bajom, úgy gondoltam belenézünk, hátha. Én botor Everwood minőséget kerestem olyan kiváló megvalósítással, mint a szintén kanadai Erica világa. Ehelyett kaptam egy olyan első epizódot, amitől a gyomrom felfordult. És persze it ki is jelentem, hogy én többet ebből a sorozatból nem is kérek. Még akkor sem, ha úgy-ahogy szimpatikusak a színészek. Először is, elmondom miről szól a sorozat:

Amy Fleming egy tizenöt éves lány, aki nagyon szomorú, mert anyukája, aki imádta a lovakat, egy balesetben meghalt. Amy azért, hogy vigasztalja magát, egyre komolyabban kezd el foglalkozni a lovas sporttal, és úgy dönt, hogy mindenáron megmenti a farmot, ami az anyja életét jelentette. Visszatért ugyanis a birtokra a nővére, Samantha, aki eddig New Yorkban lakott. A tragédia megrázta őt is, és rájött arra, hogy bizony itt gondok lesznek, mert a birtok nem önellátó, és jajj meg jujj, kölcsönt kell felvenni, meg tinédzsert nevelni…

Most, hogy így olvasom az ismertetőt, még mindig szimpatikusnak gondolnám a sorozatot, de nem az, higgyetek nekem. Az egész pilot teljesen hiteltelen volt, mert Amy anyja nem csak úgy halt meg egy balesetben. Elmentek ugyanis viharban egy tanyára, ahol volt egy lovacska, akivel rosszul bánt a gazdája, betették hát a pacit a kocsiba. De vihar volt, meg villámlás, a ló begurult, szétrúgta a kocsit, anyu pedig meghalt. Mert megölte a ló. Erre Amy, amikor kijön a kórházból, elnézést kér a lótól, azért, mert megijesztették őt. Értitek? “Bocsáss meg lovacska amiért vihar volt, és sokkot éltél át azért, mert megölted az anyukámat“. Aztán meg, hogy teljes legyen a kép, még rá is ül arra a lóra, és a nyakamat tenném rá, hogy ők ketten lesznek a legjobb barátok. Értitek, a lóval, aki kicsinálta az anyját. Ha szereti az ember a lovakat, ha nem, az akkor is hiteltelen az egész. Ha még egy másik ló lenne a legjobb haverja, azt mondom oké. Na de az anyja gyilkosa? Ez komoly?

heartland

Persze emellett is voltak benne egyéb problémák. Túlságosan tipikusak voltak a karakterek, például a “gonosz lány“, aki egyből belekötött a “jó lányba“, le se tojván azt, hogy egy ló megölte Amy anyját. A nővér karaktere is unalmasnak tűnik, mint ahogy az a srác is, aki nagyon titokzatos, és ezért érkezett, hogy Amynek legyen kibe beleszeretnie. Szánalmas az egész, az ember többet várt volna. És igen, tudom, hogy az eső meg a villámlás miatt dörömbölt a ló, de akkor is ő ölte meg a főhős anyját, mert ha nem dörömböl, meg rúgja szét a kocsit, akkor nem halt volna meg. Nem igaz, hogy ez Amy fején nem fut át. Vagy szerinte “Csak a szél volt?

Értékelés: 1/10
Egy per tíz? Ez komoly? Igen. Teljesen komoly. Az utóbbi hetek legértelmetlenebb negyven perce, amire időt pocsékoltam, pedig jófejségből kitöltöttem egy telefonos közvéleménykutatást is, mert szimpatikus volt a kérdezőbiztos-srác hangja. Szóval igen, a Heartland egy olyan sorozat, amit messziről el kell kerülni.

3066 <- Az összes oldalletöltés 1 <- A mai adatok

10 Hozzászólások

 1. én is láttam,de én dvd kiadásban és engem is teljesen lesokkolt. én annak idején még jóval fiatalabb kiadásomban elolvastam magát a könyvsorozatot,ami viszont igencsak jó,és teljesen magávalragadó a dolog. aztán egyik nap hozzájutottam a dvdhez és teljesen lesokkolt mennyire gagyi lett a sorozat változat. körülbelül 3 könyvet raktak egybe, teljesen hülyén és lehet,hogy a könyvek nem vastagok egyátalán de a gondolatvezetés hülyén lett megoldva. a könyv teljesen más, 7 kötetet olvastam belőle és az egyik kedvencem volt. a könyvekben a történet jól felépített és higyjétek el nekem ,hogy 1000%szer jobb:D nem igy ukmukfuk történik az egész. hosszasan lesz megemlítve az első kötetben h miért is mennek oda a hegyre fel,megmenteni a lovat.. nameg nem így történik ,hogy a lón egy karcolás sincs a baleset miatt nameg a baleset után 2 héttel már egymás nyakába ugranak.. kb a 4ik kötetben tér vissza a ló,és közelsem ez az 5 perces megbékélés jut nekik:D főleg hogy a csaj folyton magát okolja a dolgok miatt. namindegy,most gondolom senkit nem győztem meg:D de a sorozat borzalmas,a könyvek pár éve könnyet csaltak a szemembe,annyira szomorú volt. remélem azért páran utánnanéztek a könyvnek is,mert az megéri;)

  • Ez ilyenkor nagyon rossz lehet, mármint, elolvastad a könyveket, imádtad, aztán gondolom vártad a sorozatot, és azt hihetted, hogy “hű, de király lesz ez is”. És bakker nem.

   Ilyenkor pdig én is csak lesek, hogy mi a csudáért kellett így összecsapni. Simán elhiszem, hogy a könyv verzió jobb, az pedig nagyon durva, ha három könyvet vágtak össze negyven percbe. :s Szégyelljék magukat.

 2. Nekem tetszett, mondjuk én a 2. részénél csatlakoztam a sorozathoz és szeretem az ilyen tematikáju sorozatokat is. Nem az mondom, hogy olyan szintű, mint mondjuk az Everwood, de az én számomra nézhető.

 3. hát a hugom hozta csak hirtelenjében,szóval hirtelen öröm volt inkább:D de igen,eléggé nagy csalódás volt. nem csak 3 könyvet vágtak össze,tulajdonképpen mindent amit lehetett. kiváncsi lennék,hogy miről szól a többiben,mert hogy nem a könyvhöz hűen az biztos. mert a gondok a farmon pénzügyileg,az ha jól emlékszem egy könyvön keresztül megoldásra várt,de biztosan nem az első. az apa ügy pedig az 5ik könyvben kerül csak elő,ez is körülbelül felöleli a könyvet és nem úgy ukmukfuk,hanem persze vannak a titkolózások és a vége felé derül ki,hogy már jó ideje levelezik a nővére az apjával.. meg a karakterek is teljesen mások voltak,mint ahogy elképzeltem őket.. szóval az biztos,hogy ez lesz az amit nem fogok nézni.. de a modern family tippet köszi,angolul nyomatom minden nap,jól jön a nyeltanulásban,és élvezhető is^^
  és remélem a hatalom hálójában első évadát megnézed,mert tényleg nagyon jó:D én javasoltam multkor,nekem az első évad mindent vitt:D

  • Egyelőre még nem haladtam semmivel, rengeteg az újonc meg a visszatérő, azok elsőbbséget élveznek. A Damages felkerült a listámra, amint időt kerítek rá, írni fogok róla a blogon mindenképp :)

   Azt pedig sajnálom, hogy a Heartland nálad is csalódás volt, mert úgy vélem te is dícsérted a könyvet, ergó ebből egy nagyon jó sorozatot lehetett volna kreálni. Kár érte :/

 4. Nekem nagyon tetszik a sorozat… A hibái ellenére is… Mellesleg mindenbe bele lehet kötni és mindent meg is lehet magyarázni… Első rész alapján pedig, akármilyen rossznak tűnik is, sosem szabad ítélni. Aki eddig még nem látta, annak én csak ajánlani tudom. Nagyon szeretem és sok tanító jellegű gondolatot tartalmaz.

  • Valahol logikus amit írsz, viszont ha belegondolsz, ha valakinek az első rész nem tetszett akkor valószínűeg a többi se fog, akkor miért pazaroljon rá időt, amikor sok olyan sorozat van még, amit imádhat?

   Annak pedig, hogy Neked tetszik örülök, mert tényleg akadhat benne tanító jelleg. Jó szórakozást a részekhez :)

 5. Én adnék még neki esélyt. Mondjuk nekem tetszett a pilot, de így, hogy 4 évadot már végignéztem, mondhatom, hogy a sorozat egyre jobb. De hát kinek mi :-)

  • Többen is írtátok már, hogy a folytatásra nagyon jó lett. Ha nem lenne ilyen hosszú a daralistám talán próbálkoznék tovább, de így passzolom a lehetőséget :) Azért köszi az ajánlást.

 6. Nem feltétlen jó ha a filmet/sorozatot lehúzzátok ..csak azèrt mert adaptáció..Persze a könyvekben minden más ami a valóságban.. Ezèrt nem szabad az adaptációkat egy lapra venni a könyvvel..Lásd például Trónok Harca.. Èn megnèznèm mindenképpen a sorozatot mert:
  1.nem várhatjuk el egy sorozatról hogy egyből jó legyen ezèrt áll több részből mert idő kell hogy a cselekmény kibontakozzon ès ezèrt sorozat akinek nincs türelme hozzá az nèzzen filmet ..persze ott is kell egy fèl óra hogy beinduljanak a dolgok
  2. A történet szál tènyleg elèg gyerekes de követtek már el ennèl jóval nagyobb borzalmakat a sorozatok világában
  3. A táj ahol forgatták magában elèg gyönyörű ahoz hogy rászánjam a sorozatra az időmet
  4. Sikerült a rendezőknek azt az èrzès világot megalkotniuk ami a könyvekből nekem nem jött át ès főleg ezèrt vèdem a sorozatot.. a szereplőktől kezdve a helyszínen keresztül ès a zenèn ár minden passzol
  Ha rám hallgattok akkor nèzzètek vègig az első èvadot ha tetszik folytatod ha nem abbahagyod.
  Mèg mielőtt elkezdték szidni nem akartam ezzel senkit se megsérteni vagy alázni csak szimplán a cikkel nem èrtek egyet ami természetes dolog..De ettől függetlenül aki akarja úgyis vègignèzi

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here