Főoldal Kritika és Értékelés Epizódkritika Glee 4×02 – Britney 2.0.

Glee 4×02 – Britney 2.0.

14
Oszd meg!

Ez már a második Britney Spears “tematikájú” epizód volt a sorozatban – erre utal a cím is, – de akárcsak az első, ez sem sikerült túl fényesre. Pedig a The New Rachel után azt hittem, hogy minden rendben van a sorozat háza táján, a készítők végre észhez tértek, de úgy tűnik ez nincs így. Ez a Britney epizód például elég gyenge volt, nem is értem, miért került ez így adásba. Sok volt benne a felesleges jelenet, emiatt olyan “fillér” epizódnak tűnt a szememben, az ilyet pedig nem szeretem. Persze, nem azt mondom, hogy nem szórakoztam elég jól rajta, de ha a Glee univerzumához, vagy az előző részhez mérjük a Britney 2.0.-át, akkor jócskán alul marad az általam elvártaktól. És nem azért, mert az én Glee-mércém került túl magasra, hanem mert az előző rész is bebizonyította azt, van még potenciál a sorozatban, és ha Ryan és Ian nem foglalkozna a többi sorozatukkal, akkor a Glee olyan király lenne most is, mint az első évadban volt.

A Glee alapvetően egy zenés sorozat, és én imádom is benne a zenét, sőt, nekem még a Britney dal feldolgozások is tetszettek, ezeket hallgatom már vagy három napja. De néha jobb lenne, ha kevesebb dal lenne egy részben, mert elveszik a játékidőt az értékesebb dolgok elől. Ez történt ebben az epizódban is. Összesen nyolc dalt sűrítettek bele, ráadásul volt, aminek a történetvezetésben semmi jelentősége nem volt. Bármennyire is imádtam például a “3” című dalt, abszolúte nem volt jelentősége, ahogy a részben lévő dalok körülbelül felének sem. Az ilyeneket miért nem lehet kivágni? Nem haladt miattuk előre a történet, és sikerült elérni azt, hogy negyven perc alatt Jake legyen az iskola új szívtiprója, holott ennek semmi előzménye nem volt. Na és innen folytatom spoilerekkel teletűzdelve.

Nagyon úgy tűnik, hogy a Glee nem tanul a saját hibájából, és ugyanazt a történet elemet akarja újra lenyomni a torkunkon. Nevezetesen azt, hogy Quinn 2.0. a pompomlány, és Rachel 2.0. a Glee Club sztárja küzdenek meg az iskola Finn kötőjel Puck 2.0. pasiért, és persze nekünk ezt újra végig kell nézni. Kérdem én, miért? És mi lesz a következő lépés? Kitty csatlakozik a Glee Clubhoz, azért, hogy szemmel tartsa Marleyt, nehogy elcsavarhassa Jake fejét? Komolyan? Nem tudnak egy új elemet kitalálni? Ez így annyira snassz, nem hiszem el, hogy ne legyen kreativitás az írókban, és ne tudjanak valami értelmes dolgot kezdeni a srácokkal. Ez így annyira lehangoló.

Szintén csalódottságra adott okot nálam Brittany, akit már én is kezdek lassan megutálni. A legjobban a karakter az első évadban működött, amikor nem kapott túl nagy teret, de az egysorosai akkorák voltak, hogy még máig emlékszem rá. Tudjátok, “Azt hiszem a macskám elolvassa a naplómat” na meg “Néha elfelejtem a középső nevem“. Viszont amikor valami komolyabb történetszálat adnak neki, akkor az egyszerűen befuccsol, mint itt. A legnagyobb poén pedig az, hogy amikor Britannyt a háttérbe küldik őt, és csak egysorosokat kap a jelenetekben, azok odacsapnak, mint az előző részben, amikor megjön Wade, és Brittany megszólal: “Mercedes, azt hittem már leérettségiztél”. Szóval, én annak örülnék a legjobban, ha Brittany leülne a kispadra, kapna részenként öt darab egysorost és befogná a száját. Tudom, túl sokat akarok.

Visszatérve a zenékre, tényleg tetszettek, Jake és Marley duettje nagyon aranyos volt, ahogy az Everytime is. És a Womanizer is nagyon bejött, és azt hiszem képes leszek elviselni Unique-Wade-et is. Mármint, el kell fogadni azt, hogy itt van, és a Womanizer bizonyíték volt arra, talán nem is olyan nehéz, hiszen az a dal zseniális volt. Viszont elgondolkodtam azon, hogy ha női ruhában flangál az iskolában, akkor melyik mosdóba megy be? A lányokhoz, vagy a fiúkhoz? Mert az egyik jelenetben mintha a mosdóból jött volna ki.

Ami New Yorkot illeti, egyre jobban tetszik a Rachel – Cassandra szál, és van egy olyan érzésem, hogy öribarik lesznek a részek folyamán. Brody ugyanolyan cuki, mint eddig, sőt, talán még aranyosabb is, mert majdnem megcsókolta Rachelt. Nagyon drukkolok neki, hogy összejöjjenek, és tudjátok mit? Nekem nem is hiányzik Finn. Ami pedig az Ops I Did It Again-t illeti, nem tudtam, hogy min röhögjek jobban. Azon a nevetséges “vonaglok az asztalon, az asztal alatt, és szépen állok míg Brody körbetáncol” jeleneten , vagy ahogy Lea Michele elénekelte a dalt. Mert az fix, hogy az ő hangterjedelméhez és a színpadiasságához nagyon nem passzolnak Britney dalai.

Értékelés: 6/10
Nem mondom, hogy rossz epizód volt, mert élveztem, és amint lesz magyar felirat, másodszor is meg fogom nézni. Viszont ez a Jake-Marley-Kitty szerelmi háromszög már most idegesít, pedig még el sem kezdődött. Ugyanezt láttuk éveken át, és elég belőle, találjanak ki valami mást. Brittany pedig húzzon a kispadra. Ami a következő részt illeti, megérkezik Sarah Jessica Parker, úgy fest, hogy kapunk egy Kurt központú epizódot ennek kapcsán, aminek nagyon örülök. Plusz érkezik egy Brody & Rachel duett, szóval egy szó, mint száz: alig várom a Glee új epizódját!

14 Hozzászólások

 1. Szia! Huh, nagyon megkönnyebbültem, hogy ez a rész nálad sem ütötte meg a mércét, már azt hittem, velem van a probléma. Az előző rész nekem is bejött, főleg Blaine dala és Kurt elutazása. Rachel sem olyan idegesítő, mint korábban volt, nekem viszont teljesen mindegy, hogy Finn vagy Brody lesz a pasija, egyiküket sem szeretem. Magam sem tudom, miért. Brittany egy szőke liba, és bízom benne, hogy a készítők így, látatlanban is elfogadják a javaslataidat. A Kurt-részre nagyon kíváncsi vagyok, remélem, nem alázzák meg annyira.:)

  • Körülbelül a második évadnál elmúltak azok a posztok, amikor őrülten dícsérem a sorozatot. Mert ezen a részen nem volt sok dícsérnivaló. Sőt, mondhatni én is örülök annak, hogy nem csak én láttam negatívan ezt a részt. Nem vagyunk egyedül :D

   Egyébként ha az ember belegondol, akkor sok rajongó még jobban ismeri és érti magát a sorozatot, mint az, aki írja. Ha én sorozatkészítő lennék, tuti figyelném az ilyen kommenteket, kritikákat mert egy csomó ötletet lehetne belőlük meríteni :)

 2. Még nem láttam az új részt de ez a Rachel féle “Ops I Did It Again” annyira gáz volt nekem…annyira nem Rachel stílusa..abszolute nem volt szexi..Brody táncikája na az az volt :P de Rachel borzalmas volt!!!Ha már mindenképp Britney dalt kellett volna énekelnie akkor énekelte volna mondjuk az “Everytime” -ot v. mondjuk a “I’m not a girl, not yet a woman”-t az pl. tök passzolna a mostani helyzetéhez szerintem. Szerintetek?
  Tartok attól hogy ha rászánom magam arra hogy megnézzem ezt a részt 5 perc alatt végig fogom pörgetni..nem ez lenne az első alkalom a Glee esetében sajnos. :/
  Hátha a 3. rész olyan jó lesz mint az évadkezdő rész!:)

  • Hát, ha a történet nem is érdekel, a legjobb dal azért jól sikerült, szóval ha azokat végig hallgatod, máris több, mint öt perc :)

   Egyébként igen, az I’m not a girl, not yet a woman tényleg jobban passzolt volna Rachelhöz.

   Mondom én, hogy a rajongói tippeket kellene olvasniuk :D

 3. Előrebocsátom, hogy nem láttam még a részt. Így arról nem írok.
  De azon már meg sem lepődök, hogy az írók mennyire erőltetik a párhuzamokat az évadokban, és a részekben is. Meg lehet nézni, tavaly egy Rachel által énekelt Britney szám, ami nem volt túl jó, és ez a mostani… nagyon nem Lea stílusa ez, de nem is akarták arra formálni.
  Vagy majd’ minden évad 2. részében ez a csoportos ND szám, ami befuccsol valami miatt. És még lehetne nagyon hosszan sorolni.

  Lenne inkább önálló, ezektől elvonatkoztatott történetvezetés, és akkor talán jobb lenne. De mivel nagy valószínűséggel Ryan kiadta ezt az ukázt, ez is behatárolja az írókat.

  Plusz épp azt beszéltük valamelyik nap Eperrel, hogy máris erőltetik ezt a Finchel 2.0-át, mikor még az eredeti is ott van/lesz.
  A rész ismerete nélkül Finn nekem nagyon nem hiányzik, a tavalyi évadvégi részek alatt elmúlt az az érzésem, hogy őt látni/hallani akarom a sorozatban. Annyira nyomatták minden előzmény nélkül, hogy unszimpatikus lett számomra. Maradhatna a seregben és távozhatna a sorozatból. Egy Brody & Rachel párosnak jobban örülnék.
  És nemcsak a karakterrel vagyok így, hanem magával Cory Monteith-szel is. Olyan gyerekesen viselkedik az interjúk, a különböző rendezvények alatt, hogy mostanra automatikusan továbblapozok, ha róla van szó, őt látom egy képen.

  • Teljesen egyet értek veled, és azt meg már láthattuk, hogy a történet ismétlés nem újkeletű dolog. Most hirtelen arra gondolok, hogy a 2. évadban a Nationals alatt Rachel adott erőt a színpadra álláshoz a Vocal Adrenaline sztárjának, a 3. évadban Mercedes és Kurt tette ugyanazt. És még sok-sok ilyen van, ami nem feltétlenül jó.

   És igen, Finn nekem sem hiányzik, sőt, kijelentem azt, hogy egyik elballagott szereplő sem. Na de erről írni kell egy bejegyzést, mondjuk holnap :)

 4. Bevallom, hogy igazából csak a Britney tematika miatt néztem bele a Glee-be, mert a második évadban kaszáltam.
  A történetszálakat nem is értettem nagyon… mármint, persze két perc alatt képben voltam, hogy hol állnak a szereplők, de nem tudott megfogni.
  Abban egyetértek, hogy rengeteg volt benne a zene… szerintem nem túlzás, ha azt mondjuk, hogy a műsöridő felét a dalok tették ki.
  Az oops i did it again-ös vonaglás nekem is mosolyt csalt az arcomra, annyira próbálták Britney karrierjének az első szakaszát “másolni”a tipikus, nem nyúlok senkihez, nem történik semmi olyan, de mégis üvölt mindenről a szexualitás… de sajnos nem jött nekik össze igazán jól.

 5. Hát nem tudom, szerintem Rachel karakteréből adódóan pont így volt jó az a jelenet, mert oké, tök jó lett volna látni Leát tökéletesen előadni azokat a mozdulatokat, de azzal meg az lett volna a baj, hogy Rachelnek tuti nem menne olyan jól.

  • Ez valahol jogos, ebbe még nem gondoltam bele, mármint Rachel személyiségéhez nem is passzolna ha olyan jól megoldotta volna a szexi dolgot. Mindenesetre akkor is bénának tartom a jelenetet, ettől érdekesebben is “be lehetett volna égni” :)

 6. Én nagyon szeretem a Glee-t és izgalommal vártam az új évadot…az első rész még tetszett is, de ez a második nekem a feledés homályába fog merülni! A New York-i vonal nagyon tetszik, de a gimiben minden megtörténik mégegyszer, mint anno (a kis Puck a Cheerios csapatkapitányával jár, vagy hogy Britany-nek inspiráció kell) lehetett volna eredetibb sztorikat kitalálni!

 7. Háát ez a rész egy trutyi volt :S örülök hogy nem csak én rühellem Brittany-t..jessszus már okádni tudok tőle.amit ebben a részben leművelt az borzalom volt.egy szar a karakter az meg hogy ennyire hülye minden egyes alkalommal meglep.a daloktol nem ájultam el.nemértem minek kelett még egy britney epizód.Olvastam hogy néhány britney-hez közelálló embert sértőnek érezte az epizódót..hát valahogy megtudom őket érteni..mikor brittany leutánozta britney összeomlását akkor fogtam a fejem hogy ez már sok..meg mikor az elszart MTV music awards-os előadást is lemásolta akkor már majdnem lekapcsoltam
  # Unique-t én továbbra is imádom
  # ebben a részben túúl kevés Kurt volt!!
  # üditő volt látni puck-ot pár percre
  # én mercedes-t és santanát meglehetősen hiányolom
  # Sue babájából többet please :)
  Rachel száma egy kicsit tényleg ééérdekesss volt..alig várom már hogyan lesz át-makeover-elve :)

 8. Na már most szerintem Lea száma nagyon jó lett. Maga a szám is, nekem egyébként ez tetszik a legjobban ebben az epizódban. És persze, hogy nem úgy vonaglott ott, mint egy rúdtáncos, elvégre még “elsős”, azért jött ide, hogy ezeket megtanulja. Ha most itt előadott volna egy olyan táncot, ahol minden srác égnek áll, akkor mit fogunk tőle javulást látni később? Fel kell valahogy építeni az ő karakterét is.
  És a hangjával sem volt semmi gond..

  Tény, hogy nem ez volt a legjobb rész…
  De, azt se akarom, hogy Ryan csak erre a sorozatra koncentráljon, mert nagyon szeretem a The New Normal-t is :D
  Reméljük a Makeover jobb lesz!:)

  • Itt nem is az a lényeg, hogy valaki rúdtáncos legyen. Az már régen rossz, ha valaki csak úgy lehet szexi, ha egy rúdhoz kell mennie. Az órán tangót tanultak, miért nem kérte meg Brodyt, hogy tanuljanak be valamit tangóból, és azt adják elő? Na az szexi lett volna, és még érthető is, hogy bénázik, mert Brody nem tanár, de Cassie az, és neki kellene segíteni. De nem, ehelyett az asztalon fetrengett és a többi, és a többi…

   A következő rész a dalok alapján még ettől is gyengébbnek ígérkezik, de ne legyen igazam.

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here