Főoldal Kritika és Értékelés Pilot Revolution – A pilot

Revolution – A pilot

9
Oszd meg!

Az idei év egyik legvártabb újonc sorozata volt a Revolution, ami pont a mai nap jövő héten mutatkozik be az NBC műsorán. Azonban a pilot egy héttel ezelőtt a netre került, így jóval hamarabb meg lehetett nézni a nyitó epizódot. Nos, az én szememben a Revolution leszerepelt, ettől ugyanis egy jobb és érdekfeszítőbb első részt szerettem volna látni. Félreértés ne essék, nem volt ez olyan szörnyű, látni benne a potenciált, idővel még jó és kötelező heti darab is lehet, csak az első rész nem volt annyira berántós. Én legalábbis nem fogom a “falat kaparni”, hogy mikor lesz már új rész, pedig egy pilotnak pont az lenne a dolga.

Amúgy a Revolution egy posztapokaliptikus sorozat, amiben tizenöt évvel ezelőtt kikapcsolták az áramot, elromlott minden elektromos kütyü, a kormány megbukott, és mindenféle kiskirályok uralkodnak, az emberek pedig kvázi a középkori szintekre süllyedtek vissza. A főszerepben természetesen olyan karakterek, akiknek valamilyen szinten köze van az áram “kikapcsolásához”, az egyik kiskirály pedig elrabolta főhősnőnk testvérét, hogy annak a segítségével megszerezhessen egy szupertitkos USB akármit, amivel az áramot visszakapcsolhatja, lehet gyára, meg fegyvere és övé lehet az egész világ. A történet egyelőre elég zavaros, annyi bizonyos, hogy két idősíkon fog játszódni, sok lesz a visszaemlékezés és idővel gondolom kiderül az is, miért kellett kikapcsolni az áramot, és pontosan mi a célja a milícia vezetőjének.

Az írókra igazából csak egy panasz lehet: túl sokféle igényt próbáltak kiszolgálni, az akarásnak pedig egy összevisszaság lett a vége. Annyi dolgot próbáltak belecsempészni, amit valahogy nem sikerült összerántani egy kerek egésszé. A család, a posztapokaliptikus rendszer működése, az akció jelleg és a legfontosabb, hogy kellett volna egy “feeling”, ki kellett volna belőlem váltania az alapvető kíváncsiságon túl valami pluszt. Persze elképzelhető, hogy én vártam túl sokat.

Központi témának adott volt a család, és azt hiszem épp ezek a jelenetek voltak a leggázabbak. Amikor a nagybácsihoz beállít az unokahúg, és benyögi neki, hogy segítsen, mert segítenie kell. Mire a férfi visszakérdez, miért. Erre meg a lány: “mert egy család vagyunk”. Az ilyen, és ehhez hasonló szentimentális dialógusok vezettek ahhoz, hogy csak a fejemet kapkodjam. Hősnőnk apja hipp-hopp meghal, de nincs önmarcangolás amiért a halála előtt éppen veszekedett vele, á, dehogy. Apuci halott, juppé mehetünk a nagyvilágba, ahová mindig is vágytunk. Ez aztán egy hús vér karakter, ráadásul megtették őt főhősnek. Hát nem király? A többi karakter sem tűnik feltétlenül jobb eresztésnek, igazából egyiknél se vagyok úgy, hogy felettébb érdekelne a sorsa. Egyszerűen megtetszett a szituáció, egy áram nélküli világ lehetősége, éppen ezért kap még pár részt tőlem a sorozat. De kétlem, hogy elérné a Terra Nova szintjét.

Értékelés: 5/10
Akárcsak a többi idei pilot, ez is olyan semmilyen volt, pedig ettől vártam a legnagyobb lehidalást. Az alaptörténet, a szereposztás, sokkal jobbnak kellett volna lennie attól, mint amit kaptunk. Persze itt adott a fejlődés lehetősége, a karakterek átválthatnak életszerű formátumba, és elképzelhető, hogy idővel sikerül úgy csűrni-csavarni az alapjáraton érdekes alaptörténetet, hogy kötelező heti néznivaló válhasson belőle. Csak sajnos erre vajmi kevés esélyt látok. De a remény hal meg utoljára.

1554 <- Az összes oldalletöltés 1 <- A mai adatok

9 Hozzászólások

  • Jogos, elnéztem :) Tegnapi volt a The New Normal, és azzal kevertem össze. Köszi amiért szóltál <3

 1. Meg is néztem. Én nem nagyon szoktam első rész után megítélni egy sorozatot, mert úgy vagyok vele, hogy ez első részek nem mindig sikerülnek tökéletesen hisz fel kell vázolnia a sorozatnak az alaptörténetet.
  Nekem nincs is semmi bajom az alaptörténettel, szeretem az ilyen fajta sorozatokat. Revolution első rész nem volt nagyon izgalmas csak felvázolta azt, hogy mi is a sorozat története, ki az ellenség, ki-kivel családtag. Talán két pillanat volt a sorozatban ami izgalmasnak mondható az három férfi letámadta a kis csapatot akik meg akarják keresni a nagybácsit, a másik pedig amikor a Milicia megtámadta a nagybácsi kocsmáját/házát. Mondjuk az is nagy, hogy egy ember több fefegyverkezett nagydarabb férfit megölt – ez sem történhetne meg a való életben.
  Az utolsó jeleneten elcsodálkoztam. Milyen érdekes, hogy a fiú pont annak a hazába megy aki tud áramot fejleszteni és így egy imeretlennel internet kapcsolatot létrehozni.
  A szerelmi szálról még nem tudok semmit sem mondani, még meg kell látni, hogy a két ember közt működik e a kémia.
  Összességében a srozzattal megis vagyok elégedve, de nem is. 10/6

  • Ahogy látom valamelyest egyezett a véleményünk :) Mindenesetre első részről tényleg nehéz alapos véleményt adni, a Revolution pedig pont azon sorozatok egyike, amiknek idő kell a kibontakozásra :)

 2. legidegesítőbb dolog benne, Charlie öccse, meg ahogy apucit meghalt. Rohadt nagy klisé, gyerek beképzelt azt hiszi hogy ő Jackie Chan és mindenkivel végezni fog, apuci mondja, hogy rakd le azt a qrva fegyvert, de minek hallgatni rá mivel csak 5-6 fegyveres szegezik rájuk a fegyvert. és persze hogy aput megölik.

  Persze, akkor jönnek amikor Charlie pont nincs ott, mert durcás hogy nem járkálhat szabadon mint egy pillangó, mert nagy világban mindenki egy angyalka.

  • Pontosan, ilyen és az ehhez hasonló logikai bukfencekkel van tele az egész sorozat, amik egy idő után szúrhatják az ember szemét :s

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here