Revolution – A pilot

9

Az idei év egyik legvártabb újonc sorozata volt a Revolution, ami pont a mai nap jövő héten mutatkozik be az NBC műsorán. Azonban a pilot egy héttel ezelőtt a netre került, így jóval hamarabb meg lehetett nézni a nyitó epizódot. Nos, az én szememben a Revolution leszerepelt, ettől ugyanis egy jobb és érdekfeszítőbb első részt szerettem volna látni. Félreértés ne essék, nem volt ez olyan szörnyű, látni benne a potenciált, idővel még jó és kötelező heti darab is lehet, csak az első rész nem volt annyira berántós. Én legalábbis nem fogom a “falat kaparni”, hogy mikor lesz már új rész, pedig egy pilotnak pont az lenne a dolga.

Amúgy a Revolution egy posztapokaliptikus sorozat, amiben tizenöt évvel ezelőtt kikapcsolták az áramot, elromlott minden elektromos kütyü, a kormány megbukott, és mindenféle kiskirályok uralkodnak, az emberek pedig kvázi a középkori szintekre süllyedtek vissza. A főszerepben természetesen olyan karakterek, akiknek valamilyen szinten köze van az áram “kikapcsolásához”, az egyik kiskirály pedig elrabolta főhősnőnk testvérét, hogy annak a segítségével megszerezhessen egy szupertitkos USB akármit, amivel az áramot visszakapcsolhatja, lehet gyára, meg fegyvere és övé lehet az egész világ. A történet egyelőre elég zavaros, annyi bizonyos, hogy két idősíkon fog játszódni, sok lesz a visszaemlékezés és idővel gondolom kiderül az is, miért kellett kikapcsolni az áramot, és pontosan mi a célja a milícia vezetőjének.

Az írókra igazából csak egy panasz lehet: túl sokféle igényt próbáltak kiszolgálni, az akarásnak pedig egy összevisszaság lett a vége. Annyi dolgot próbáltak belecsempészni, amit valahogy nem sikerült összerántani egy kerek egésszé. A család, a posztapokaliptikus rendszer működése, az akció jelleg és a legfontosabb, hogy kellett volna egy “feeling”, ki kellett volna belőlem váltania az alapvető kíváncsiságon túl valami pluszt. Persze elképzelhető, hogy én vártam túl sokat.

Központi témának adott volt a család, és azt hiszem épp ezek a jelenetek voltak a leggázabbak. Amikor a nagybácsihoz beállít az unokahúg, és benyögi neki, hogy segítsen, mert segítenie kell. Mire a férfi visszakérdez, miért. Erre meg a lány: “mert egy család vagyunk”. Az ilyen, és ehhez hasonló szentimentális dialógusok vezettek ahhoz, hogy csak a fejemet kapkodjam. Hősnőnk apja hipp-hopp meghal, de nincs önmarcangolás amiért a halála előtt éppen veszekedett vele, á, dehogy. Apuci halott, juppé mehetünk a nagyvilágba, ahová mindig is vágytunk. Ez aztán egy hús vér karakter, ráadásul megtették őt főhősnek. Hát nem király? A többi karakter sem tűnik feltétlenül jobb eresztésnek, igazából egyiknél se vagyok úgy, hogy felettébb érdekelne a sorsa. Egyszerűen megtetszett a szituáció, egy áram nélküli világ lehetősége, éppen ezért kap még pár részt tőlem a sorozat. De kétlem, hogy elérné a Terra Nova szintjét.

Értékelés: 5/10
Akárcsak a többi idei pilot, ez is olyan semmilyen volt, pedig ettől vártam a legnagyobb lehidalást. Az alaptörténet, a szereposztás, sokkal jobbnak kellett volna lennie attól, mint amit kaptunk. Persze itt adott a fejlődés lehetősége, a karakterek átválthatnak életszerű formátumba, és elképzelhető, hogy idővel sikerül úgy csűrni-csavarni az alapjáraton érdekes alaptörténetet, hogy kötelező heti néznivaló válhasson belőle. Csak sajnos erre vajmi kevés esélyt látok. De a remény hal meg utoljára.

1306 <- Az összes oldalletöltés 2 <- A mai adatok
Share.9 hozzászólás

 1. brigitta244 on

  Engem is érdekelne ez a sorzat. Nem tudsz egy online feriratos linket amin megtudnám nézni.

  • Jogos, elnéztem :) Tegnapi volt a The New Normal, és azzal kevertem össze. Köszi amiért szóltál <3

 2. brigitta244 on

  Meg is néztem. Én nem nagyon szoktam első rész után megítélni egy sorozatot, mert úgy vagyok vele, hogy ez első részek nem mindig sikerülnek tökéletesen hisz fel kell vázolnia a sorozatnak az alaptörténetet.
  Nekem nincs is semmi bajom az alaptörténettel, szeretem az ilyen fajta sorozatokat. Revolution első rész nem volt nagyon izgalmas csak felvázolta azt, hogy mi is a sorozat története, ki az ellenség, ki-kivel családtag. Talán két pillanat volt a sorozatban ami izgalmasnak mondható az három férfi letámadta a kis csapatot akik meg akarják keresni a nagybácsit, a másik pedig amikor a Milicia megtámadta a nagybácsi kocsmáját/házát. Mondjuk az is nagy, hogy egy ember több fefegyverkezett nagydarabb férfit megölt – ez sem történhetne meg a való életben.
  Az utolsó jeleneten elcsodálkoztam. Milyen érdekes, hogy a fiú pont annak a hazába megy aki tud áramot fejleszteni és így egy imeretlennel internet kapcsolatot létrehozni.
  A szerelmi szálról még nem tudok semmit sem mondani, még meg kell látni, hogy a két ember közt működik e a kémia.
  Összességében a srozzattal megis vagyok elégedve, de nem is. 10/6

  • Ahogy látom valamelyest egyezett a véleményünk :) Mindenesetre első részről tényleg nehéz alapos véleményt adni, a Revolution pedig pont azon sorozatok egyike, amiknek idő kell a kibontakozásra :)

 3. Sárkány on

  legidegesítőbb dolog benne, Charlie öccse, meg ahogy apucit meghalt. Rohadt nagy klisé, gyerek beképzelt azt hiszi hogy ő Jackie Chan és mindenkivel végezni fog, apuci mondja, hogy rakd le azt a qrva fegyvert, de minek hallgatni rá mivel csak 5-6 fegyveres szegezik rájuk a fegyvert. és persze hogy aput megölik.

  Persze, akkor jönnek amikor Charlie pont nincs ott, mert durcás hogy nem járkálhat szabadon mint egy pillangó, mert nagy világban mindenki egy angyalka.

  • Pontosan, ilyen és az ehhez hasonló logikai bukfencekkel van tele az egész sorozat, amik egy idő után szúrhatják az ember szemét :s

Leave A Reply