Főoldal Kritika és Értékelés Pilot Scandal – A pilot

Scandal – A pilot

1
Oszd meg!

Csak és kizárólag azért néztem bele a Scandal pilotjába, mert e-mailen Kira nagyon szépeket írt róla, és itt és most meg is köszönöm a jelzést. Csak annyit tudtam mondani: hű és wow. Azt hiszem ideje átgondolnom a sorozatokhoz fűződő viszonyomat, hiszen egyre több olyan széria tetszik meg (pl.:The Walking Dead, Touch) amiről korábban nem hittem volna, hogy nekem bejöhet, szóval talán érdemes meghunyászkodni a világ “akarta” előtt, és Trónok harcát nézni. Visszatérni alanyunkra,  Shonda Rhimes (Grace Klinika, Doktor Addison) sorozatának első része teljesen beszippantott, és a mindössze hét részes első évadot tutira megnézem, szerintem még a héten.

A sztori főhőse Olivia Pope (Kerry Washington), aki egyszerűen probléma megoldónak nevezi magát. Az első részben gyorsan de érthetően magyarázzák el a helyzetet az új lánynak, – igen, tipikus, – de ennek ellenére nagyrészt érthető, hogy mivel dolgoznak. Van jó pár érdekesnek tűnő mellékszerplő, de a prímet természetesen Olivia viszi, mert tök érdekes karakter. A Pilot ügye különösen tetszett, mert egy gyilkossággal vádolt katona került kereszttűzbe, akiről kiderült, hogy meleg, és nem ő volt a gyilkos. És az tetszett különösen, hogy ennyiben ki is merült az ügy. Hiszen ők nem bűnügyeket oldanak meg, hanem kihúzzák a bajból azt, akit kell. És ez teszi tök jóvá az egészet.

Ami a színészi játékot illeti, nem hiszem, hogy panaszra lehet okunk, mindenki hozta a tőle elvárhatót. Kerry Washington számomra “újonc”, sosem láttam még őt korábban sehol, de színészként nálam jól debütált. Jómagam magyar szinkronnal néztem meg az első részt, és még úgy is bejött, szóval ha nem vagytok felirat pártak, érdemes megnézni magyarul, mert az első évad csak hét részes, annyit meg akár egy nap alatt is le lehet nyomni :) Visszatérve magára a sorozatra, leginkább arra vagyok kíváncsi, mi lesz az elnökös szállal, és hogy az elnök gyakornoka tényleg igazat mondott-e. Vajon együtt volt az elnökkel? Azt hiszem a válaszokat hamarosan megtudom, de most a Férjem védelmében élvez elsőbbséget.

Értékelés: 8/10
Nagyon beszippantós a pilot, pörög rendesen, ráadásul több szálon, és kapunk egy érdekes magánéleti szálat is, amiben úgy fest, hogy hősnőnk az USA vezetőjével kamatyolt, aki persze nős. Szóval ez a részlet nekem nagyon tetszik, és ha a heti ügyek is ennyire jók lesznek, akkor akár még jobban a szívembe is zárhatom ezt a sorozatot. No meg, még mindig szeressük a kemény kezű, női főszereplős sorozatokat. Ha egy utolsó nyári darát kerestek, ajánlom a Scandalt!

981 <- Az összes oldalletöltés 2 <- A mai adatok

1 hozzászólás

  1. Shonda Rhimes nem felejtett el sorozatot készíteni, az más kérdés, hogy a második évad végére ez is elindul a hullámvasúton… de addigra már meg is leszek véve kilóra a sorozat végéig.

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here