Főoldal Kritika és Értékelés Pilot The Mindy Project – A Pilot

The Mindy Project – A Pilot

0
Oszd meg!

Az első részt megnézvén nem nagyon tudom mit gondoljak a sorozatról. Megvolt benne az a bizonyos plusz, ami miatt szívesen nézem tovább, de mindamellett annyira erőltetettnek láttam, néhol olyan soknak, és mindezt leginkább Mindy Kaling miatt. Karizmatikus a The Office egykori sztárja, ez jó dolog, tényleg, de itt valahogy túl soknak éreztem őt. Pláne ha azt is figyelembe vesszük, hogy nemcsak a főszereplője, de az írója, a rendezője és a kreátora is a sorozatnak, akkor az tűnik fel, ő is beleesett a Girls-féle HBO csapdába, ahol ha nem végez annyi melót Lena Dunham, talán jobban megtetszett volna a show. Attól tartok ugyanez lehet itt, a The Mindy Project-ben is. Pedig itt érzem a potenciált, ellenben az HBO-s sztahanovista Dunham-komédia esetében.

De miről is szól a The Mindy Project? Tulajdonképpen semmiről. Hősnőnk egész életében romantikus komédiákat nézett, fejből szavalja Tom Hanks egykori szerelmi vallomásait, és ő is azt szeretné átélni, amit Meg Ryan vagy Katherine Heigl a kedvenc filmjeiben. Az élet azonban nem olyan, mint egy romantikus komédia, ennek ellenére Mindy mindent megtesz, hogy megélhesse az álmait. Elhatározza, megváltozik, nem dug többet a doktor kollégájával, aki hiába jóképű és kockahasú, ha csélcsap alap. Persze az elhatározás szart se ér, ugyanúgy szétteszi ha Dr. Cuki bejön az ajtón, mint mindig. Persze meg is jegyzi a pilot végén, majd holnap megváltozik. Na ja. Mindy amúgy doktornő, és egyelőre a munkahelyi vicceskedő légkör korántsem olyan, mint a Dokikban volt, itt sokkal inkább éreztem kínosnak azokat a jeleneteket.

Úgy-ahogy sikerült vázolni Mindy karakterét, aki engem végig idegesített, de nem tudom tagadni azt, hogy voltak jó megnyilvánulásai. Igazából a Mindy-féle karaktereket szokni kell, ahogy Jess-t is meg kellett szokni a New Girl-ben. De mivel Zooey Deschanel mérföldekkel jobb színésznő, mint Mindy Kalling, ezért nála könnyebb volt minden. A  többi szereplőről igazából senkit nem tudnék kiemelni, hiszen körülbelül senkire sem jutott idő, mert Mindy minden jelenetben ott volt, és úgy írta meg a szövegkönyveket, hogy mindig ő, azaz Mindy lehessen előtérbe. Így esély sem volt arra, hogy megkedveljek, hovatovább legalább megjegyezzem valaki nevét. Az ilyen egyszemélyes showk pedig akkor működnek, ha a főhőst maradéktalanul meg tudod kedvelni. De Dr. Mindy Lahiri-nek egyelőre meg kell küzdenie értem. Pár résznyi esélyt kap, háth ez lehet az idei szezon New Girl féle meglepetés-sorozata, majd eldől.

Értékelés: 5/10
Szerintem sok ember szerethet majd bele a sorozatba, ha pedig valaki óriási Mindy Kaling rajongó, akkor eleve nyert meccsről beszélünk. Ja, és amúgy remélem végre már nagyobb kaliberű szerepet kap Amanda Setton, aki a Gossip Girl-ben Blair egyik csicskása volt, pedig ez a lány többre hivatott.

828 <- Az összes oldalletöltés 1 <- A mai adatok

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here