Főoldal Érdekességek Ajánló Nova Voice – Készül a szinkronos Sailor Moon film

Nova Voice – Készül a szinkronos Sailor Moon film

5
Oszd meg!

Már azóta akarok írni nektek a Nova Voice kapcsán, amióta tavasszal végig néztem a Meaghan Jette Martin főszereplésével készült Wendy című websorozatot, amihez a Nova Voice készítette a szinkront. Most azonban pótlom ezt a nagy hiányosságomat, hogy minél több ember megismerhesse a Nova Voice munkásságát.

2012 Februárjától létezik ez a nonprofit kezdeményezésű szinkroncsoport, ahol lelkes fiatalok, egy házi stúdióban készítenek profi magyar szinkront, mindezt hobbiból, mindenféle anyagi juttatás nélkül. Profiljukat elsősorban az ifjúsági sorozatok képezik, több jelenetet leszinkronizáltak a The Secret Circle első, és a The Vampire Diaries harmadik évadából, és többek között a már említett Wendy című ifjúsági websorozatot is. A csoport tagjai között olyanokat találunk, akik valamilyen szinten ismertek a szinkron világában. Alapító tag például Szabó Luca, aki éveken át volt Hermine Granger magyar hangja a Harry Potter filmekben. Kiss Bernadett, például Juanita Solist szinkronizálja a Született Feleségekben, Nikas Dániel, jelenleg a Pannonia Sound System munkatársa, a szinkronizálás mellett pedig fordítóként is tevékenykedik. A csoport tehát felkészült, a szinkronban jártas tagokból áll, éppen ezért a “házi stúdió” jelzés ellenére hozzáértő fiatalok dolgoznak a videókon.

A figyelmem azért irányult ismét erre a lelkes csapatra, mert nagy fába vágták a fejszéjüket. Úgy döntöttek, leszinkronizálták az egyik Sailor Moon – Varázslatos Álmok filmet, egy friss, Facebook bejegyzés pedig nagy örömömre szolgált: “Még pontos időpontot nem árulhatunk el, de egy biztos: a Sailor Moon – projektünk lassan a végéhez közelít, így minden érdeklődő készülhet: a Varázslatos álmok – A rózsa ígérete című film hamarosan bemutatásra kerül” Azaz, a Nova Voice már a munkálatok végén jár, és a youtube-on hamarosan megnézhetjük magyar szinkronnal a teljes filmet.

A legnagyobb megdöbbenésemet pedig Dögei Éva önzetlensége váltotta ki: A színésznő ugyanis teljesen ingyen elvállalta azt, hogy a filmben ismét ő legyen Mars Tündér magyar hangja, akárcsak az eredeti verzióban. A kikerült videók alapján a jobb minőségre számíthatunk, mint amit manapság megszokhattunk a televíziók képernyőjén, én pedig személy szerint nagyon várom már azt, hogy gyermekkorom egyik kedvenc meséjét ismét magyarul hallhassam, méghozzá egy általam még nem látott filmben.

Ha többet szeretnél megtudni a Nova Voice csoportról, akkor látogass el a hivatalos weboldalukra, ahol alapvető információkat találsz róluk, és nem árt az sem, ha lájkolod őket Facebookon, hiszen a legfrissebb dolgok mindig oda kerülnek ki elsőként. Jómagam pedig itt ki is fejezem a hálámat és a gratulációmat a csoport munkássága iránt, lenyűgöző a tevékenység, amit csinálnak. Le a kalappal.

5 Hozzászólások

 1. WAOOH!! Ez frenetikus! :) Imádom a Sailor Moon-t, és elhozzák az egyik filmet szinkronizálva. Nagyon örülök! És a kedvenc szereplőmnek (Mars tündér) ugyanaz lesz a hangja, mint eredetileg. Ez a valóság?? :D

 2. Ó, köszi! Nagyon jó! És az a “vicces”, hogy szerintem Hold tündér hangja jobb, mint az eredeti. Ha jól hallom, Szabó Luca adja a hangját Bunny-nak, igaz?

  • Nekem is jobban tetszik, és mivel rég láttam magyarul, nem is furcsa :) A Nova Voice oldalán ezek az infók vannak a szinkronhangokról, ez alapján jól tippeltél :)

   Bunny / Holdtündér: Szabó Luca
   Marcy / Jupitertündér: Németh Csilla
   Molly / Merkúrtündér: Mérey Lilla

 3. Nem hiszem, el a főcímdalt is megcsinálták!
  http://www.youtube.com/watch?v=o0OQRADWiyw&feature=player_embedded
  Mindig, mindig, amikor levetettem magam az ágyra, és kezdődött a tévében a Varázslatos álmok, és hallgattam a francia dalt, mindig arra vágytam, azon gondolkoztam, milyen lehetne magyarul… És erre itt van……
  Tudom, nevetséges….. de ez most olyan hatát váltott ki belőle…nem is tudom. Ma nem tudok aludni.
  Óriási ölelés a Nova Voice-nak!!!!

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here