Főoldal Kritika és Értékelés Epizódkritika Awkward 2×09 – Ismét a helyes ösvényen!

Awkward 2×09 – Ismét a helyes ösvényen!

2
Oszd meg!

Végre valahára az Awkward magához tért, az e-heti epizód pedig ismét olyan minőséget hozott, mint amit az első évad során megszokhattunk. Ez tényleg az a sorozat, amibe tavaly nyáron menthetetlenül beleszerettem. A második évadról nemrég írtam, eddig elég gyengének tartottam a szezont, mondhatom azt is, hogy unalmas, és csak pár jó villantása volt. Bezzeg ez a rész, hát ez mindenért kárpótolt. De tényleg. Spoilerekkel folytatom.

Már régóta várom, hogy Jake végre megtudja a Matty & Jenna dolgot, a reakcióját pedig imádtam a történtekre. Ahogy Jenna próbálta kimagyarázni a , jake pedig ott ült füllhallgatóval a fülében, hát az zseniális volt. Viszont maga a verekedés volt a legjobb az egészben, no meg a jelenet, amikor Valerie pontokat és strigulákat húzott arról, ki az igazi győztes. Imádom azt a nőt. A rész legjobbja mégis a vége volt, Jenna blogjának a nyilvánosságra kerülése igazi aduász. Vajon ki lehet a titokzatos kommentelő? Szerintem Matty, de az se lepne meg, ha az a meleg srác lenne, akit az utóbbi részekben hirtelen előkaptak – elvileg már az első évadban is volt pár villantása. Mindegy is, a lényeg a nyilvánosság, az ilyet pedig nagyon szeretem. Gondoljatok bele, tinik vagytok, a személyes érzéseitekről írtok a blogot, amiben mindent leírtok magatokról – egy nap meg arra eszméltek, hogy az egész suli azt olvassa. Szörnyű lehet, kívülállóként mégis tök jó dolog, azaz nekem, mint nézőnek mindenféleképpen.

A nyilvánosságra kerülés kapcsán pedig újabb érdekes dolgok vetülnek fel, a jövőheti rész promója alapján pedig Jennának végre döntést kell hoznia, Jake vagy Matty. Utóbbi karaktert amúgy mostanában nagyon jól írják meg, az eddigi hónalj-szagolgató – mondjuk ki, tuskóból, – végre egy normális srácot faragtak, akinek igenis vannak érzései, csak nem nagyon mutatja ki azokat. Szeretem az ilyen karaktereket, mert olyan reálisnak tűnnek, pláne, ha egy tinisrácról beszélünk. Visszatérve a rész végére, ahogy Jennát majdnem elcsapta az autó, és felkiáltott az a csaj, hogy öngyilkossági kísérlet, hát az megint valami nagy királyság volt. Tényleg visszaidézte a kezdeteket, az pedig sose gond, mert az Awkward-é az egyik legjobb pilot a vígjátéksorozatok történelmében.

Ami miatt még nagy pacsi a sorozatnak, hogy egyre jobban kezeli a mellékszereplőket, az “ázsai-maffia” királyság, ahogy Becca karaktere is. Hát annyit dőltem azon a csajon, de ennek ellenére a legnagyobb még mindig Sadie. És persze Tamara. A két lány beszólásai az eget rengetik, és a legdurvább az, hogy Sadie-nek mennyire igaza volt, amikor Matty leoltotta őt az igazság bevallásáért. Az Awkward egyik legnagyobb erőssége a kíváló mellékszereplők, kevés sorozatban vannak ennyire jó karakterek. Nem is bánnám, ha 40 perces lenne egy rész, és tényleg mindenkire jutna idő. És Tamarának meg kellene egy spin-off. De tényleg!

Értékelés: 10/10
És igen, megvan az évad első tíz per tizes része, ez volt a legjobb epizód a második szezonból, ha pedig a maradék is ennyire ütős lesz, akkor nem is fogok csúnyákat mondani az idei szezonra. Végre, tényleg visszatért az Awkward – már épp itt volt az ideje!

2 Hozzászólások

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here