Főoldal Hírek A tv2 Őszi műsorstruktúrája

A tv2 Őszi műsorstruktúrája

2
Oszd meg!

A tv2 ősze sokkal szerényebb lesz, mint az RTL Klubbé, ami pedig a sorozatokat illeti, csak két estén át nézhetjük őket, a többin filmek illetve a várva-várt The Voice lesz adásban.

doktor-house

A tv2-n hétköznap délutánonként folytatódnak a bevált sorozatok, 14.25-től a Telemundo sikernovellája, a Marina látható, ezt követi a Doktor House sokadik ismétlése, Augusztus 27-én például a Hetedik évad 17. része kerül képernyőre, ergó hamar beérik a nyolcadik évadot, így a tv2 terve ebben az időpontban teljesen értelmetlen. 16.25-kor kezdődik a Hal a tortán ismétlése, a műsorban ismert celebek főznek egymásnak, azok pedig pontozzák egymást, a végén pedig Bangó Margitot kiáltják ki a szakácsok szakácsnőjének. 17.25-kor folytatódik a Tiltott szerelem című török sikersorozat, ami nagyon jó nézettségi adatokat szállít a tv2-nek.

Ami a késő délutáni sávot illeti, a tv2 teljesen átvariálta azt, egy korábbi kiadásban ugyanis csak fél órás Tények, és nyolc órai Hal a tortán ismétlés szerepelt, de szerencsére meggondolták magukat. Tehát, 18.30-tól kezdetét veszi a Tények, ami a tavaszi gyakorlattal megegyezően egy órás kiadású lesz. Ezt követi az Aktív, amiben továbbra is Papp Gergő és Gombos Edina maradnak a műsorvezetők. A tv2 szintén dupla kiadásban nyomatja a Jóban Rosszban szappanoperáját, amiből még ősszel adásba kerülhet a kétezredik epizód. Ami pedig a konkrét főműsoridőt illeti:

Hétfő: 21.25-től folytatódik az NCIS kilencedik szezonja. Tavasszal tizenegy epizódot adtak le belőle, így először a 9×12 – Eltakarítás című rész kerül adásba. Ezt követi 22.25-kor az NCIS: Los Angeles, amiből a 3×13 – Kiszálló stratégia debütálhat majd. A krimi hétfőt 23.25-től a Célkeresztben (In Plain Sight) zárja le, amiből a 2×15 – Ne sírj értem, Albuquerque rész lesz látható.

Kedd, Csütörtök, Péntek: Ezeken a napokon filmekkel támad a tv2, igaz, jobbára ismétlések lesznek a képernyőn. Például a 2002-es “XXX” című film is adásba kerül, amiben Vin Disel szórakozik a Nemzetbiztonsági Hivatallal. De olyan klasszikusokat is főműsoridőbe küldenek, mint a huszonkét évvel ezelőtt készült Folytatásos forgatás, amiben a még hamvas Sally Field és Teri Hatcher is a főszereplők között látható.

Szerda: Két utolsó évados sorozat folytatódik a tv2 műsorán. 21.25-től a mogorva Doktor House, a 8×12 – Chase című résszel tér vissza, amiben az egyik főhős, Chase alakít ki egy különleges kapcsolatot egy olyan pácienssel, akiből hamarosan apáca lesz. 22.25-től pedig a Született Feleségek érkeznek meg, a 8×12 – Mire jó jónak lenni? című epizódban Bree egyre mélyebbre süllyed, és nem is kér a segítségből, de Gaby is kiborul, mikor a mostoha apja felesége jelenik meg a Lila akác közben…

A hétköznapok tehát így festenek majd a tv2 kínálatában. Ami pedig a hétvégét illeti, abban sincs túl sok köszönet, hiszen a tv2 ismétlő csatornává vedlett, lévén hétvégén egy premier sorozat sem lesz, hanem csupa ismétlés, olyanok, amiket már ezerszer láthattunk. Mint a Tequila és Bonetti legújabb kalandjai, Sheena a dzsungel királynője és az érthetetlen módon, még mindig képernyőn lévő Bűbájos boszorkák, amiből szombaton és vasárnap is adnak hetedik évados részeket. De a tv2 nem csak régi sorozatokat, hanem saját gyártású műsorokat is elővett az archívumból, ismétlik ugyanis a Sas Kabarét és Szulák Andrea showja, az Activity is adásban van.

Ami meglepő, hogy fut két olyan sorozat hétvégén, amik tv2-es premiernek számítanak, mert az Összeesküvés (The Event) és a Médium friss részei már bemutatkoztak a Viasat 6 és az Universal Channel csatornákon, de a tv2 még nem adta le őket. Persze az országos premiereket éjfél körülre időzítették, nehogy valaki meg is nézhesse azokat.

A tv2 hétvégéjének a legnagyobb talánya pedig az, hogy lesz-e elég bátorsága szombat estére betenni a The Voice – Magyarország hangja tehetségkutatót, vagy megfutamodva inkább pénteken adja azt. Ezen szerintem még a tv2 is gondolkodik, mert még mindig nincs meg a műsor premier dátuma, pedig ha szombatra teszik, akkor nem árt, ha előbb kezdenek, mint az X-Faktor.

Mindent összevetve elég tré a tv2 őszi műsorstruktúrája, nem csak az RTL Klub, de még az M1 is ütősebb sorozatokkal és tartalommal mutatkozik majd ősszel. A tv2 úton-útfélen azt hangoztatja, hogy majd ősszel sikerül fordítania a nézettségi versenyben és legyőzi az RTL Klubbot, de ha csupa ismétlés fut a csatornán, akkor erre nem lesz túl sok esélye. Talán ha több friss tartalom lenne a csatornán és olyan premier sorozatok, amik érdekelhetik a népet, akkor a tv2 is nagyobb eséllyel növelné a nézettségi arányát. Mert ha siker lesz a The Voice, ha nem, az akkor is maximum egy napi nézettségi diadalt hozhat a csatornának – de nem ártana gondolni arra, hogy egy hét bizony 7 napból áll.

2 Hozzászólások

  1. Egyetértek veled a tv2 nagyon rossz aki összeállított azt ki kellene rugni vagy fiatalitani kellene. Hétfő és a Szerdai nap az amit álltalában néznek az emberek, de én is inkább csak szerdán a Dr House utolsó részeit fogom nézné és sluss. Meg ha van véletlenül egy jó film azt nézem meg. Nincs is mit nézzek továbbá a tv2. Az NcIS is jó de pont akkor megy az RTL-en amiko Dr Csont és azt jobban szeretem. Belekellene erősíteni a Tv2-önek hisz ha kifut a kétsorozat szerdán nem tudom mit fognak csinálni ráadásul a Dr Houe mostanában gyengélkedett nézetségben.
    Az RTL-en tuti néni fogom az emlitett Dr Csontot és Castle, na meg az M1-en A bosszút és az EGyszer volt hol nem voltat.
    Meg felíratosan a vámpírnaplók 4 évadát. :) Ennyi sorozat van betervezve. :)

  2. Én is egyetértek az előttem szólókkal. Amit most ősz elején a TV2 kínál,szinte semmit sem ér. Ugyanazokat a filmeket adják a Tv2, a Pro4-en és a Fem3-on is,így egyetlen egy premier sincs. A sorozatokat illetően, sok érdekes, ígéretes szériát be lehetne építeni a műsorstruktúrába. Ott van mondjuk az AWAKE, ami vasárnap délutánra pontosan megfelelne.De ha ők nem merik bevállalni az újabb műsorokat,akkor veszett ügy. A Voice-szal kapcsolatban, ha műsor szombatra kerül ,szerintem nem biztos,hogy olyan nézettséget fog hozni,hiszen az X-Faktor már van egy megszokott nézőközönsége,ami igen széleskörű és nagy létszámú,ezért szerintem sokan még mindig az X-Faktort fogják választani. De ez az én véleményem

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here